ROMANIA – ALBANIA, 0-1 în meciul decisiv de la Euro 2016: Sadiku trimite România acasă

Naționala de fotbal a României a fost învinsă de formația Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Stade de Lyon, în Grupa A la EURO 2016 și părăsește competiția.

RomaniaTV.net
19 iun. 2016, 14:29

UPDATE ORA 23.53 Naționala de fotbal a României a fost învinsă de formația Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Stade de Lyon, în Grupa A la EURO 2016 și părăsește competiția. 

Reprezentativa Franţei a remizat, duminică seară, la Lille, scor 0-0, cu naţionala Elveţiei, în ultima etapă a grupelor Euro-2016, şi a încheiat pe primul loc în grupa A, iar elveţienii au terminat pe poziţia a doua, astfel că ambele echipe sunt calificate în optimi.

Min. 76: Florin Andone loveste tranversala

– Atacantul Denis Alibec a fost scos de pe teren pe targă, după ce s-a accidentat la piciorul stâng, la meciul cu Albania, de la Lyon.

Min. 46: Sănmărtean este introdus la pauză

Min. 44: Tărtăruşanu iese iar neinspirat şi Albania deschide scorul

prin Sadiku.


UPDATE 22:23 – OCAZIE uriaşă pentru Albania. Atac rapid al albanezilor, Lenjani a primit mingea la aproximativ 10 metri, însă şutul său puternic a trecut peste poarta apărată de Tătăruşanu.

UPDATE 22:15 – Alibec are o nouă ocazie, şutul său de la aproximativ 15 metri trecând puţin peste poartă. Românii par să domine acest început de repriză.

Echipe de start:

România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Mățel – Hoban, Prepeliță – Ad. Popa, Stanciu, Stancu – Alibec

Albania: Berisha – Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli – Lila, Basha, Abrashi, Memushaj  Lenjani – Sadiku

Partida va fi televizată în România, de la ora 19:00, de ProTV şi de DolceSport

ROMANIA-ELVETIA LIVE STREAMING 

Un succes la limită poate asigura echipei antrenate de Iordănescu prezența între cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea (din cele șase grupe) și calificarea în optimi.

Tricolorii au un singur punct după partidele cu Franța (1-2) și Elveția (1-1) și doar o victorie în fața debutantei Albania (0-1 cu Elveția, 0-2 cu Franța) o poate duce în faza următoare, fie de pe locul al doilea, în cazul unui eșec al Elveției, fie de pe poziția a treia, dacă Elveția va scoate cel puțin un punct contra Franței.

ROMANIA – ALBANIA LIVE STREAMING ONLINE DOLCE SPORT. Echipele probabile:

România: Ciprian Tătărușanu — Cristian Săpunaru, Vlad Chiricheș (căpitan), Dragoș Grigore, Răzvan Raț — Andrei Prepeliță, Ovidiu Hoban — Gabriel Torje, Nicolae Stanciu, Bogdan Stancu — Denis Alibec. Selecționer: Anghel Iordănescu.

Albania: Etrit Berisha — Elseid Hysaj, Lorik Cana (căpitan), Mergim Mavraj, Ansi Agolli — Andi Lila, Taulant Xhaka, Ergys Kace, Amir Abrashi, Ermir Lenjani — Armando Sadiku. Selecționer: Giovanni De Biasi.

Cehul Pavel Kralovec va arbitra meciul România — Albania. Arbitri asistenți vor fi slovacul Roman Slisko și cehul Tomas Mokrusch, iar arbitri asistenți adiționali, Petr Ardeleanu și Michal Patak, amândoi cehi. Arbitru de rezervă a fost desemnat grecul Tasos Sidiropoulos. Delegat UEFA va fi olandezul Martin Sturkenboom, iar observator UEFA pentru arbitri, germanul Herbert Fandel.

Pavel Kralovec a mai condus un meci de la EURO 2016, partida Irlanda de Nord — Ucraina (2-0), disputată joi.

Kralovec, născut pe 16 august 1977, arbitru FIFA din 2003, a oficiat o singură dată la o partidă a naționalei României, cea disputată în deplasare în fața Belarusului, încheiată 0-0, pe 7 septembrie 2010, în preliminariile EURO 2012.

El a arbitrat trei meciuri ale Stelei în cupele europene: Steaua — Nova Gorica 3-0, disputat pe august 2006, în manșa secundă a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor, Steaua — Sheriff Tiraspol 0-0, care s-a jucat pe 17 septembrie 2009, în faza grupelor Europa League, și Napoli — Steaua 1-0, ce a avut loc pe 15 decembrie 2010, tot în grupele Europa League.

ROMANIA – ALBANIA LIVE STREAMING ONLINE DOLCE SPORT. Naționala României nu a mai pierdut din de 68 de ani, din 1948, în fața Albaniei, ultima sa adversară din Grupa A la EURO 2016, iar de atunci între cele două echipe s-au disputat 13 partide.

Dintre cele 16 partide jucate între România și Albania, tricolorii au câștigat 11, au terminat trei la egalitate și au pierdut de două ori, având un golaveraj de 41-9.

Ultimul meci cu Albania a avut loc pe 31 mai 2014, când tricolorii s-au impus cu 1-0 la Yverdon (Elveția), prin golul marcat de Răzvan Raț (82). Totuși, ultimele două jocuri oficiale dintre cele două formații s-au încheiat nedecis, cu același scor, 1-1, în preliminariile EURO 2012.

Față de ultimul meci direct în loturile actuale ale celor două echipe se regăsesc Tătărușanu, Dragoș Grigore, Chiricheș, Raț, Pintilii, Chipciu, respectiv Berisha, Lila, Cana, Agolli, Abrashi, Kace, Lenjani, Gashi, Cikalleshi.

România are 9 jucători care evoluează în campionatul intern, iar restul de 14 în străinătate. Răzvan Raț este jucătorul cu cele mai multe selecții, 113. Gabriel Torje, cu 12 goluri, este golgheterul echipei actuale, urmat de Bogdan Stancu, 11 goluri. În total, jucătorii din lot au doar 43 de goluri marcate.

ROMANIA – ALBANIA LIVE STREAMING ONLINE DOLCE SPORT. Lucian Sânmărtean este cel mai vârstnic jucător din lotul României, la cei 36 de ani ai săi, în timp ce Steliano Filip este cel mai tânăr (22 ani). Lung jr are cele mai puține selecții dintre cei 23 de fotbaliști, 3 la număr. Tătărușanu are șansa de a ajunge duminică la cota de 40 de selecții.

România a mai jucat un meci la Lyon, în 1998 (pe Stade Gerland), la Cupa Mondială din Franța, tricolorii antrenați atunci tot de Iordănescu învingând Columbia cu 1-0, meci în care a jucat și actualul antrenor secund Viorel Moldovan.

Chiricheș, căpitanul naționalei României, este coleg la Napoli cu fundașul albanez Elseid Hysaj, Răzvan Raț a jucat alături de Ergys Kace la PAOK, în sezonul 2014-2015, iar Bogdan Stancu și Lorik Cana au fost colegi la Galatasaray, în stagiunea 2010-2011.

Gabriel Torje a debutat la națională în preliminariile EURO 2012 contra Albaniei, pe 3 septembrie 2010, Stancu marcând primul său gol pentru România în acel meci (1-1).

Selecționerul Anghel Iordănescu va ajunge duminică la meciul cu numărul 100 pe banca tehnică a naționalei, bilanțul său fiind până acum de 55 de victorii, 24 de remize și 20 de înfrângeri, cu un golaveraj de 191-87. A participat la patru turnee finale (CM 1994, EURO 1996, CM 1998 și EURO 2016).

La 38 de ani, portarul Orges Shehi este cel mai vârstnic component al lotului Albaniei, iar Hysaj este cel mai tânăr (22 ani). Cana are cele mai multe selecții, 91, iar Sadiku cele mai multe goluri marcate, 5. Portarul Hoxha are cele mai puține selecții din actualul lor, doar una. Doar doi componenți, ambii portari, joacă în Albania, restul evoluând în străinătate.

Pentru meci de la Lyon, trei tricolori sunt incerți, Filip, Pintilii și Raț. Ei s-au antrenat separat de restul lotului la ultima ședință de pregătire, de sâmbătă.

În meciul de duminică pentru Albania nu va putea evolua mijlocașul Burim Kukeli, suspendat pentru două cartonașe galbene. În schimb, are drept de joc căpitanul Lorik Cana, căruia i-a expirat suspendarea de un meci, în urma eliminării de la partida cu Elveția. Mijlocașul Ledjan Memushaj s-a pregătit separat, din cauza unor probleme la gambă, și este incert.

1948 este anul ultimei victorii a Albaniei în faţa României, iar de atunci s-au mai disputat 15 partide în care tricolorii 11 victorii şi 4 remize. Egalul nu ne ajută însă duminică seară, chiar dacă ne-ar asigura locul trei. Cu doar două puncte, e imposibil să prindem primele patru poziţii în clasamentul locurilor 3.

Forţat şi de problemele de lot, Anghel Iordănescu pregăteşte o formulă mai ofensivă faţă de primele două partide de la Euro 2016 şi sunt şanse mari să-i vedem în teren din primul minut pe Lucian Sânmărtean şi Nicuşor Stanciu. Stelistul e sigur de titularizare după ce a fost menajat cu Elveţia, în timp ce o decizie în cazul lui Sânmărtean va fi luată şi în funcţie de starea medicală a lui Mihai Pintilii.

FRF: Informaţiile potrivit cărora medicaţia ar fi neadecvată sunt total nefondate 

Federaţia Română de Fotbal a emis, sâmbătă, un comunicat de presă semnat de către actualul medic al României, Laurenţiu Oproiu, în care acesta dezminte declaraţiile făcute de către fostul medic al echipei naţionale de fotbal, Pompiliu Popescu, cel care a ocupat această funcţie timp de 26 de ani.

România – Albania: 7 „tricolori” în pericol de suspendare

În meciul cu Albania, elevii lui Iordănescu vor trebui să fie atenţi nu numai la rezultatul de pe tabelă, dar şi la disciplină. Nu mai puţin de şapte jucători au văzut cartonaşul galben în meciurile cu Franţa şi Elveţia şi sunt la un singur avertisment de suspendare.

Vlad Chiricheş, Dragoş Grigore, Răzvan Raţ, Andrei Prepeliţă, Alexandru Chipciu, Adi Popa, Claudiu Keşeru ar rata eventualul meci din optimi, în cazul unei calificări, dacă ar primi un cartonaş galben cu Albania.

ROMANIA – ALBANIA LIVE STREAMING ONLINE DOLCE SPORT.

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu: Avem nevoie de 90 de minute de joc constant bun, trebuie să ne autodepăşim

Anghel Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că jucătorii reprezentativei trebuie să evolueze constant bine timp de 90 de minute în confruntarea decisivă cu Albania, de duminică, din grupa A de la Euro 2016.

Selecţionerul Albaniei, Gianni De Biasi: România este o echipă puternică din punct de vedere fizic

Gianni De Biasi, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Albaniei, a declarat, sâmbătă, că România este o echipă compactă, puternică din punct de vedere fizic. Meciul România-Albania, ultimul al grupei A de la Euro 2016, va avea loc duminică, de la ora 22.00, pe Stade des Lumieres din Lyon.

ROMANIA – ALBANIA LIVE STREAMING ONLINE DOLCE SPORT. Pe stadionul din Lyon 

Partida România – Albania, programată duminică, de la ora 22:00, este a treia pe care stadionul din Lyon o găzduieşte la turneul final, după Belgia – Italia 0-2 şi Ucraina – Irlanda de Nord 0-2. Pe Stade de Lyon se va mai juca şi Ungaria – Portugalia (grupa F, 22 iunie), o optime de finală (26 iunie) şi o semifinală (6 iulie).

Stade de Lyon, are 59.000 de locuri şi a fost inaugurată în ianuarie 2016. Arena se află în comuna Decines-Charpieu, la 10 kilometri de Lyon, şi face parte din complexul sportiv al lui Olympique Lyonnais, care se întinde pe aproximativ 50 de hectare.

ROMANIA – ALBANIA. CUM OBŢINEM CALIFICAREA DIN SEARA ASTA

  1. România câştigă cu Albania 1-0, Elveţia pierde cu Franţa, 0-1. România şi Elveţia termină cu acelaşi număr de puncte, 4, au remizat şi în meci direct şi au golaveraj 0, dar noi suntem avantajaţi, avem 3-3 golaveraj, ei numai 2-2.
  2. România câştigă cu Albania la diferenţă de minimum două goluri, Elveţia pierde cu Franţa la un gol. Exemplu: România – Albania 3-1, Franţa – Elveţia 2-1. Terminăm cu golaveraj superior faţă de Elveţia
  3. România câştigă la limită cu Albania, Elveţia pierde la minimum două goluri cu Franţa. Terminăm peste Elveţia la golaveraj

Dacă vom termina pe locul 2, vom juca sâmbătă, pe 25 iunie, în prima optime de finală, la St. Etienne, împotriva locului 2 din grupa C, foarte probabil Polonia.

DE PE LOCUL 3 VA TREBUI SĂ AŞTEPTĂM

  • Dacă vom câştiga azi, dar Elveţia nu pierde cu Franţa, atunci vom încheia pe locul 3. Cu 4 puncte avem şanse imense să mergem mai departe, dar va trebui să aşteptăm finalul şi în celelalte grupe. Dacă vom câştiga la o diferenţă de la două goluri în sus, atunci cu 4 puncte şi golaveraj pozitiv e aproape imposibil să plecăm acasă
  • Teoretic, chiar şi dacă remizăm cu Albania, rămânem cu şanse de a ne califica de pe locul 3. În acest caz, ne-ar ajuta un egal cu goluri, gen 1-1, 2-2, 3-3.

Două variante avem în cazul în care terminăm pe 3 şi ne calificăm:

  1. Jucăm pe 25 iunie, cu liderul grupei B, foarte probabil Anglia, într-un meci programat la Paris, pe Parc de Princes
  2. Jucăm duminică, pe 26 iunie, cu câştigătoarea grupei C, Germania probabil, într-o optime de finală care se va juca la Lille.

CIFRELE MECIULUI

  • 1 gol a marcat Alibec în tricoul „naţionalei”, în amicalul cu Ucraina, pierdut cu scor 3-4, într-un meci jucat acum 3 săptămâni
  • 2,25 este cota ca România să câștige în această seară, fiind pentru prima dată favorită, Albania are cota 3,35
  • 16 meciuri a jucat România împotriva Albaniei: 11 victorii, 3 remize şi două înfrângeri, ultimul insucces fiind în 1948, 0-1
  • 6 jucători din lotul de 23 al României n-au bifat niciun minut la acest Euro: Pantilimon, Lung, Găman, Moţi, Măţel şi Sânmărtean
  • 3,55 este cota caselor de pariuri ca în partida de diseară de la Lyon să se acorde o lovitură de la 11 metri
  • 4 meciuri ale echipelor românești a mai arbitrat Pavel Královec: Belarus – România și alte trei partide ale Stelei

Departajarea echipelor se va face după reguli bine stabilite. Dacă două sau mai multe echipe au același punctaj după ce toate meciurile din grupă s-au jucat, se vor aplica următoarele departajări:

1. Numărul mai mare de puncte obținute dintre echipele aflate la departajare; 
2. Golaverajul superior dintre echipele aflate la departajare; 
3. Numărul mai mare de goluri înscrise dintre echipele aflate la departajare. Dacă după primele trei criterii echipele sunt tot la egalitate, diferența se va face cu ajutorul meciurilor directe între echipele aflate la departajare. 
4. Dacă și după acest criteriu echipele sunt tot la egalitate, se vor aplica criteriile 5-9; 
5. Golaverajul superior din toate meciurile grupei; 
6. Numărul mai mare de goluri din toate meciurile grupei. 
7. Dacă doar două echipe se află la departajare și sunt la egalitate după primele șase criterii, dar și după ce s-au întâlnit în ultima etapă a grupei, se vor organiza lovituri de departajare (acest criteriu nu se aplică dacă mai mult de două echipe sunt la departajare). 
8. Metoda fair play-ului (un punct pentru un singur cartonaș galben, trei puncte pentru un cartonaș roșu, ca și consecință a primirii a două cartonașe galbene, trei puncte pentru un cartonaș roșu direct, patru puncte pentru un cartonaș roșu direct, după ce jucătorul mai avea un cartonaș galben); 
9. Poziția în clasamentul UEFA.

Cele mai bune patru echipe de pe locul trei sunt determinate după următoarele criterii:

1. Numărul mai mare de puncte obținute; 
2. Golaverajul superior; 
3. Numărul mai mare de goluri înscrise; 
4. Metoda fair play-ului; 
5. Poziția în clasamentul UEFA.

Grupa A

Franţa este deja calificată şi cu un egal în meciul cu Elveţia va termina pe primul loc în Grupa A.

Elveţia îşi va asigura locul doi cu un rezultat de egalitate în meciul cu Franţa, sau primul loc, în cazul unei victorii. Dacă va pierde cu Franţa, atunci , România ar putea termina pe locul secund în grupă însă doar în cazul în care golaverajul ne va fi superior. În caz de egalitate se vor lua în calcul cartonaşele încasate de cele două echipe, iar dacă şi aici egalitatea persistă atunci se va apela la coeficientul de ţară, acolo unde Elveţia stă mai bine. 

Albania nu are niciun punct în Grupa A şi se poate califica mai departe doar dacă învinge România dar şi atunci trebuie să aştepte jocul rezultatelor, pentru a fi între cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3.

Grupa B

Anglia va temina pe primul loc în cazul unei victorii cu Slovacia, sau pe locul secund în cazul unui rezultat de egalitate.

Ţara Galilor se califică în cazul unei victorii cu Rusia iar un rezultat egal le va fi de ajuns dacă Anglia nu pierde. În cazul unei înfrângeri a Angliei şi un rezultat de egalitate între Ţara Galilor şi Rusia, galezii vor acumula 4 puncte şi vor fi pe locul 3 în grupă, fiind astfel la mâna rezultatelor din celelalte meciuri.

Slovacia se califică sigur cu o victorie, iar în cazul unui rezultat de egalitate poate termina pe locul doi, dacă Rusia câştigă meciul de luni seara. Slovacii vor fi siguri de eliminare doar dacă ei vor pierde meciul lor cu Anglia, iar Rusia ia toate cele 3 puncte cu Ţara Galilor.

Rusia are nevoie de victorie pentru a spera la calificarea din grupe. Ruşii pot termina pe locul doi dacă înving iar Anglia pierde, caz în care cele două echipe vor fi diferenţiate doar la golaveraj, numărul de cartonaşe sau coeficientul UEFA, în ultimul caz Anglia fiind mai bine plasată.

Grupa C

Germania se califică cu un rezultat de egalitate, ceea ce le-ar fi şi suficient germanilor pentru a câştiga grupa dacă Polonia nu câştigă împotriva Ucrainei.

Polonia se va califica dacă va termina măcar la egalitate meciul de marţi, iar Irlanda de Nord pierde. Dacă Polonia şi Germania vor termina cu acelaşi număr de puncte, cele două echipe vor fi despărţite după golaveraj, cartonaşe sau coeficient, caz în care Germania va termina înaintea polonezilor.

Irlanda de Nord se califică cu o victorie şi va termina pe locul 3 în cazul unei înfrângeri sau al unui rezultat de egalitate.
Ucraina este eliminată de la Euro şi chiar dacă va termina la egalitate de puncte cu Irlanda de Nord, va fi pe locul 4 în grupă, după ce a pierdut meciul direct.

Grupa D

Spania este deja calificată, iar cu victorie în meciul contra Croaţiei va termina pe primul loc în grupă, ceea ce înseamnă că vor juca pe 25 iunie, la Lens, împotriva unei echipe ce a termina pe locul 3.

Croaţia se va califica cu un singur punct şi poate câştiga grupa în cazul unei victorii. Croaţii pot fi eliminaţi dacă vor pierde cu Spania, Cehia câştigă cu Turcia, iar cehii au un golaveraj mai bun sau au încasat mai puţine cartonaşe. Dacă cele două ţări vor fi despărţite de coeficient atunci Croaţia va trece în faţa Cehiei..

Cehia trebuie să câştige meciul cu Turcia pentru a spera măcar la locul 3. Orice alt rezultat, cu excepţia victoriei o trimite acasă.
Turcia are nevoie de toate cele trei puncte în meciul cu Cehia pentru a spera că se va afla printre cele 4 cele mai bine clasate echipe de pe locurile 3 din grupele turneului final.

Grupa E

Italia este deja calificată de pe primul loc al grupei şi va juca pe 27 iunie, pe Stade de France, împotriva echipei ce va termina pe locul 2 în Grupa D.

Belgia va termina pe locul 2 în cazul unui rezultat de egalitate cu Suedia şi va juca împotriva câştigătoarei Grupei F, la Toulouse, pe 26 iunie. Ar putea termina totuşi şi pe poziţia a treia, dacă belgienii pierd, iar Irlanda bate Italia.

Suedia îşi va asigura cel puţin poziţia a treia cu o victorie în meciul cu Italia.Dacă atât Suedia, cât şi Irlanda vor câştiga, atunci vor fi diferenţiate de unul dintre cele trei criterii(golaveraj, cartonaşe sau coeficient, favoarabil suedezilor). Un rezultat de egalitate va da Suediei, cu 2 puncte, doar şanse matematice de a merge mai departe de pe locul 3.

Irlanda trebie să câştige ultimul meci din grupă pentru a spera la calificare. Orice alt rezultat fiind sinonim cu eliminarea de la Euro.

Grupa F

Ungaria va câştiga grupa în cazul unei victorii şi va merge mai departe şi cu un rezultat de egalitate. În al doilea caz, ungurii pot pierde primul loc dacă Islanda câştigă cu Austria, iar unul dintre cele trei criterii de departajare le va fi favorabil nordicilor.

Portugalia se va califica în cazul unei victorii împotriva Ungariei dar, poate pierde primul loc în favoarea Islandei, dacă aceasta câştigă cu Austria, iar criteriile de departajare vor fi favorabile trupei lui Lars Lagerback. Un rezultat de egalitate între Portugalia şi Ungaria va lăsa echipa lui Ronaldo pe locul secund dacă şi celălalt meci al grupei, Islanda-Austria se va termina tot la egalitate.
Portugalia se poate califica şi de pe locul 3 cu o înfrângere, dar e nevoie ca Islanda să nu câştige cu Austria. Chiar şi aşa, Portugalia va trebui să aibă criteriile de departajere de partea ei în faţa celorlalte echipe cu 2 puncte din celelalte grupe. Portugalia le este superioară tuturor acestor echipe la coeficient.

Islanda se califică sigur cu o victorie dar poate termina chiar şi pe primul loc în grupă, dacă celălalt meci se va termina la egalitate, iar nordicii vor avea golaveraj mai bun decât Ungaria, sau mai puţine cartonaşe încasate. Un rezultat de egalitate plasează Islanda pe locul 2, dacă Ungaria câştigă sau termină la egalitate cu Portugalia. În cel de-al doilea caz, Islanda şi Portugalia vor fi separate prin criteriile de deprtajare, dar nordicii pot merge mai departe de pe locul 3. Dacă pierde, Islanda mai are doar şanse matematice de a prinde fazele eliminatorii ale turneului final.

Austria va termina pe locul doi cu o victorie în ultimul meci din grupă, însă, dacă şi Portugalia va învinge, Austria va termina în spatele Ungariei, la egalitate de puncte şi poate merge mai departe doar dacă va fi una dintre cele patru echipe de pe locurile trei cu punctaj mare. Un rezultat de egalitate poate califica Austria din postura de echipă de pe locul trei, doar dacă Portugalia pierde, iar criteriile de departajare le vor fi favorabile austriecilor.

EURO 2016. GRUPA A

S-au jucat:

Franţa – România 2-1 (0-0)

Giroud 57, Payet 89 / B. Stancu 65p

Albania – Elveţia 0-1

Schar 5

România – Elveţia 1-1 (1-0)

B. Stancu 19p / Mehmedi 56

Franţa – Albania 2-0 (0-0)

Griezmann 90, Payet 90+5

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

19 iunie, ora 22.00 (Lille): Elveţia – Franţa (Dolce Sport)

19 iunie, ora 22.00 (Lyon): România – Albania (Dolce Sport şi PRO TV)


EURO 2016. GRUPA B

S-au jucat:

Ţara Galilor – Slovacia 2-1 (1-0)

Bale 10, Robson-Kanu 81/ Duda 61

Anglia – Rusia 1-1 (0-0)

Dier 73 / V. Berezuţki 90+2

Rusia – Slovacia 1-2 (0-1)

Glushakov 80 / Weiss 32, Hamsik 45

Anglia – Ţara Galilor 2-1 (0-1)

Vardy 56, Sturridge 90 / Bale 42

 

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

20 iunie, ora 22.00 (St. Etienne): Slovacia – Anglia (Dolce Sport şi PRO TV)

20 iunie, ora 22.00 (Toulouse): Rusia – Ţara Galilor (Dolce Sport)


EURO 2016. GRUPA C

S-au jucat:

Polonia – Irlanda de Nord 1-0 (0-0)

Milik 51

Germania – Ucraina 2-0 (1-0)

Mustafi 19, Schweinsteiger 90

Ucraina – Irlanda de Nord 0-2 (0-0)

McAuley 49, McGinn 90+6

Germania – Polonia 0-0

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

21 iunie, ora 19.00 (Paris): Irlanda de Nord – Germania (Dolce Sport)

21 iunie, ora 19.00 (Marseille): Ucraina – Polonia (Dolce Sport)


EURO 2016. GRUPA D

S-au jucat:

Turcia – Croaţia 0-1 (0-1)

Modric 41

Spania – Cehia 1-0 (0-0)

Pique 87

Cehia – Croaţia 2-2 (0-1)

Skoda 76, Necid 90+3p / Perisic 37, Rakitic 59

Spania – Turcia 3-0 (2-0)

Morata 34, 48, Nolito 35

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

21 iunie, ora 22.00 (Bordeaux): Croaţia – Spania (Dolce Sport)

21 iunie, ora 22.00 (Lens): Cehia – Turcia (Dolce Sport)

 

EURO 2016. GRUPA E

S-au jucat

Irlanda – Suedia 1-1

Hoolahan 48 / Clark 71a

Belgia – Italia 0-2 (0-1)

Giaccherini 32, Pelle 90+3

Italia – Suedia 1-0 (0-0)

Eder 88

Belgia – Irlanda 3-0 (0-0)

Lukaku 48, 70, Witsel 61

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

22 iunie, ora 22.00 (Nice): Suedia – Belgia (Dolce Sport)

22 iunie, ora 22.00 (Lille): Italia – Irlanda (Dolce Sport)


EURO 2016. GRUPA F

S-au jucat:

Austria – Ungaria 0-2 (0-0)

Szalai 63, Srieber 87

Portugalia – Islanda 1-1 (1-0)

Nani 31 / B. Bjornason 50

Islanda – Ungaria 1-1

G. Sigurdsson 40p / B. Saevarsson 88a

Portugalia – Austria 0-0

CLASAMENT


Au mai rămas de disputat:

22 iunie, ora 22.00 (Lyon): Ungaria – Portugalia (Dolce Sport)

22 iunie, ora 19.00 (St. Denis): Islanda – Austria (Dolce Sport)

ROMANIA-ELVETIA 1-1

90′ – final de meci, România-Elveţia 1-1 şi tricolorii sunt obligaţi să câştige duminică, împotriva Albaniei, pentru a trece de grupele Euro 2016.


75′ – Yellow card cartonaş galben pentru D. Grigore

56′ – Goals GOL ELVETIA ! A marcat DZEMAILI ! ROMANIA – ELVETIA 1-1 !(VIDEO AICI)

 GOOOOL ROMÂNIA, GOOOL STANCU! Chipciu pătrunde în careu, e înconjurat de elveţieni şi Lichsteiner face imprudenţa de a-l trage de tricou. Karaşev vede şi dictează penalty, al doilea al României la acest EURO! Bate tot Stancu, sigur, şi trecem în avantaj! 

Dolce Sport a aflat echipa de start pe care selecționerul Anghel Iordănescu o va trimite în teren în partida cu Elveția:

Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ – Prepeliță, Pintilii – Torje, Stancu, Chipciu – Keșeru

echipa

 

ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO PRO TV ONLINE

STATISTICĂ

12 partide s-au disputat până acum între România și Elveția. De cinci ori a învins România, de patru ori s-au impus elvețienii și trei jocuri s-au terminat la egalitate. Echipa din Țara Cantoanelor are de partea ei golaverajul, 19-15.

Primul joc între cele două formații a avut loc în octombrie 1933, la Berna, scor final 2-2.

Ultima partida între cele două echipe a avut loc în mai 2012, la Lucerna, 1-0 pentru România, gol Grozav.

ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO PRO TV ONLINE

BRIGADA DE ARBITRI

Meciul va fi condus la centru de arbitrul Sergei Karasev (37 de ani). ”Centralul” din Rusia va fi ajutat de Nikolai Golubev și Tiknon Kalugin, la linie, și de Sergei Lapochkin și Sergei Ivanov, adiționali.

Sergei Karasev a mai condus un singur meci al reprezentativei noastre, în 2011, o victorie cu selecționata Luxemburgului. Meciul contând pentru preliminariile Euro 2012 a fost câștigat de tricolori cu scorul de 2-0.v

ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO PRO TV ONLINE

CLASAMENTUL GRUPEI A

Înaintea partidei, clasamentul grupei noastre se prezintă astfel:

1. Franta 1 0 0 2-1 3 pct
2. Elvetia 1 0 0 1-0 3 pct
3. Romania 0 0 1 1-2 0 pct
4. Albania 0 0 1 0-1 0 pct


ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO PRO TV ONLINE

Echipele probabile:

România: Ciprian Tătărușanu — Cristian Săpunaru, Vlad Chiricheș (căpitan), Dragoș Grigore, Răzvan Raț — Ovidiu Hoban, Mihai Pintilii — Gabriel Torje, Bogdan Stancu (Nicolae Stanciu), Alexandru Chipciu (Bogdan Stancu) — Claudiu Keșeru (Denis Alibec). Selecționer: Anghel Iordănescu.

Elveția: Yann Sommer — Stephan Lichtsteiner (căpitan), Fabian Schaer, Johan Djourou, Ricardo Rodriguez — Valon Behrami, Granit Xhaka — Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Admir Mehmedi — Haris Seferovic. Selecționer: Vladimir Petkovic.

 

ROMÂNIA – ELVEŢIA live. 20 000 de suporteri români sunt aşteptaţi în această seară pe Parc des Princes 

România va juca azi, de la ora 19:00, cel de-al doilea meci din Grupa A la Campionatul European de fotbal din Franţa. Selecţionata pregătită de Anghel Iordănescu va juca pe Parc des Princes, din Paris, contra Elveţiei.

Primul adversar serios al naţionalei lui Iordănescu este vremea. La Paris plouă încă de dimineaţă iar acest lucru l-a determinat pe selecţioner să anuleze clasica plimbare din ziua meciului, jucătorii fiind nevoiţi să rămână la hotel.

ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO PRO TV ONLINE

UPDATE: Plouă torenţial la Paris

Primul adversar serios al naţionalei lui Iordănescu este vremea. La Paris plouă încă de dimineaţă iar acest lucru l-a determinat pe selecţioner să anuleze clasica plimbare din ziua meciului, jucătorii fiind nevoiţi să rămână la hotel. Decizia a fost luată şi după ce staff-ul tricolorilor a fost avertizat de către cei care se ocupă securitatea naţionalei României că, şi din pricina condiţiilor meteo, le va fi dificil să-i monitorizeze pe jucători. La ora meciului de la Paris nu vor fi mai mult de 18 grade Celsius şi sunt condiţii de ploaie.

Suporterii naţionalei vor fi şi ei în centrul atenţiei la meciul din această seară. Cei peste 20.000 de romani, care sunt asteptati pe stadion cu Elvetia sunt invitati astazi sa ia parte la cea mai mare parada organizata pentru echipa naţională a României. Fanii sunt aşteptaţi la Turnul Eiffel, şi vor merge pe jos, 4 kilometri până la stadionul Parc des Princes.

Măsurile de securitate sunt şi ele infernale. Organizatorii i-au sfătuit pe suporteri să vină cât mai devreme la stadion pentru că vor fi nevoiţi să treacă prin 3 filtre de securitate până când vor intra în arenă. Circulaţia în jurul stadionului echipei PSG este închisă, iar transportul în comun nu funcţionează la parametri normali, din princina grevei angajaţilor. La meciul din această seară sunt aşteptaţi să asiste 47.294 de spectatori, pentru această partidă fiind vândute toate biletele.

Tricolorii nu au voie să piardă meciul de miercuri, pentru că altfel ar rămâne cu șanse pur teoretice de calificare, în timp ce o remiză i-ar menține în cursa pentru optimi, verdictul urmând să fie dat de meciul dintre România și Albania (19 iunie).

EURO 2016. Rezultate, clasamente şi programul complet. Cum se prezintă situaţia în fiecare grupă

României a învins Elveția în ultimul lor meci direct, pe 30 mai 2012, în deplasare, cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei amicale de la Lucerna a fost înscris de Gicu Grozav.

De la acel meci în loturile actuale ale celor două echipe se mai regăsesc Sommer, Lichtsteiner, Djourou, Granit Xhaka, Mehmedi și Derdiyok, respectiv Valerică Găman, Chiricheș, Raț, Torje, Chipciu.

România are 9 jucători care evoluează în campionatul intern, iar restul de 14 în străinătate. Răzvan Raț este jucătorul cu cele mai multe selecții, 112. Gabriel Torje, cu 12 goluri, este golgheterul echipei actuale, urmat de Bogdan Stancu, 10 goluri. În total, jucătorii din lot au doar 42 de goluri marcate.

Lucian Sânmărtean este cel mai vârstnic jucător din lotul României, la cei 36 de ani ai săi, în timp ce Steliano Filip este cel mai tânăr (22 ani). Lung jr are cele mai puține selecții dintre cei 23 de fotbaliști, 3 la număr.

Citeşte mai multe despre EURO 2016 pe RomaniaTV.net:

România este penultima, ca valoare. Topul în care depăşim doar Ungaria

EURO 2016. Leul de mare Watson a făcut prima predicţie. Ce a pronosticat pentru Franţa-România VIDEO

ROMÂNIA-FRANŢA LIVE VIDEO. EURO 2016, ziua cea mare. Începe Campionatul European de Fotbal

EURO 2016. Toate glumele cu naţionala de fotbal a României înainte de începerea turneului FOTO şi VIDEO

EURO 2016. Imagini FIERBINŢI cu cele mai frumoase iubite ale fotbaliştilor din Hexagon

EURO 2016 începe cu scandal: Primele bătăi între huligani VIDEO

ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO PRO TV ONLINE, la EURO 2016: Fostul internațional Viorel Moldovan, actual antrenor secund al naționalei României, a jucat în Elveția pentru Neuchâtel Xamax și Grasshoppers, fiind în două rânduri golgheter al campionatului, în 1996 și 1997.

Gabriel Torje a fost coleg cu elvețianul Gelson Fernandes la Udinese, în 2012, în timp ce portarul Costel Pantilimon evoluează alături de elvețianul Valon Behrami la Watford.

România a mai jucat de trei ori pe ”Parc des Princes”, toate meciuri amicale cu Franța, câștigându-l pe primul, în 1967, cu 2-1, dar pierzând în ultimele două ocazii, în 1969 și 1974, cu același scor, 0-1.

Doar cinci jucători elvețieni joacă în campionatul intern, restul evoluând la echipe din străinătate. Căpitanul Stephan Lichtsteiner este cel mai vârstnic jucător din actualul lot, dar și fotbalistul cu cele mai multe selecții, 82 la număr. Breel Embolo este cel mai tânăr component al lotului, la cei 19 ani ai săi. Vedeta Xherdan Shaqiri este golgheterul echipei, cu 17 goluri, în timp ce Nico Elvedi are cele mai puține selecții (una).

În cele 12 partide desfășurate până în prezent între cele două echipe, tricolorii au câștigat de cinci ori, au pierdut în patru rânduri, iar trei întâlniri s-au încheiat nedecis, golaverajul fiind favorabil echipei din Țara Cantoanelor, cu 19-15.

România și Elveția se vor înfrunta miercuri 15 iunie, pe stadionul Parc des Princes din Paris, de la ora 19,00 (ora României).

Mai jos este istoricul întâlnirilor directe:

1. Elveția – România 2-2
Au marcat: Hufschmid (75), Hochstrasser (84), respectiv Grațian Sepi (18) și Ștefan Dobay (67).
29.10.1933, preliminariile Cupei Mondiale 1934
Berna, stadion Wankdorf: 15.000 spectatori
Arbitru: Broeckman (Olanda)

2. România – Elveția 4-2
Au marcat: Mircea Dridea (8), Constantin Frățilă (11, 25, 39), respectiv Kunzli (54), Odermatt (70).
02.11.1966, preliminariile Campionatului European 1968
București, stadion Republicii: 15.000 spectatori
Arbitru: Finney (Anglia)

3. Elveția – România 7-1
Au marcat: Kunzli (12, 67), Quentin (15, 32), Blaettler (46), Dumitru Nicolae (59, autogol), Odermatt (63), respectiv Nicolae Dobrin (70).
24.05.1967, preliminariile Campionatului European 1968
Zurich, stadion Hardturm: 30.000 spectatori
Arbitru: Lacoste (Franța)

4. România – Elveția 2-0
Au marcat: Florea Dumitrache (59), Flavius Domide (74).
23.11.1968, preliminariile Cupei Mondiale 1970
București, stadion ”23 August”: 30.000 spectatori
Arbitru: Seref (Turcia).

5. Elveția – România 0-1
A marcat: Michaud (33, autogol).
14.05.1969, preliminariile Cupei Mondiale 1970
Lausanne, stadion La Pontaise: 15.000 spectatori
Arbitru: Wharton (Scoția).

6. România – Elveția 1-2
Au marcat: Ilie Balaci (56), respectiv Zappa (68), Luthi (75).
10.10.1981, preliminariile Cupei Mondiale 1982
București, stadion ”23 August”: 65.000 spectatori
Arbitru: Barbaresco (Italia).

7. Elveția – România 0-0
11.11.1981, preliminariile Cupei Mondiale 1982
Berna, stadion Wankdorf: 27.112 spectatori
Arbitru: Correia (Portugalia)

8. Elveția – România 2-1
Au marcat: Heinz Hermann (44), Chassot (48), respectiv Gheorghe Hagi (25 — penalty).
03.08.1990, amical
Lucerna, stadion Allmend: 10.000 spectatori
Arbitru: Steindl (Austria)

9. Elveția – România 0-0
03.04.1991, preliminariile EURO 1992
Neuchâtel, stadion ”De la Maladiere”: 15.000 spectatori
Arbitrii: Biguet (Franța)

10. România – Elveția 1-0
A marcat: Dorin Mateuț (71).
13.11.1991, preliminariile EURO 1992
București, stadion Steaua, 30.000 spectatori
Arbitru: Blankenstein (Olanda)

11. România – Elveția 1-4
Au marcat: Gheorghe Hagi (35), respectiv Alain Sutter (16), Chapuisat (52), Adrian Knup (66, 73).
22.06.1994, Cupa Mondială 1994
Detroit, Pontiac Silverdome: 40.000 spectatori
Arbitru: Jouini (Tunisia)

12. Elveția – România 0-1
A marcat: Gicu Grozav (56).
30 mai 2012, meci amical
Lucerna, Swissporarena: 8.000 spectatori
Arbitru: Svein Odvar Moen (Norvegia)

ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO PRO TV ONLINE, la EURO 2016: Rusul Serghei Karasev va arbitra meciul de miercuri. Arbitri asistenți vor fi compatrioții săi Nikolai Golubev și Tihon Kalughin, arbitri asistenți adiționali au fost nominalizați alți doi ruși, Serghei Lapocikin și Serghei Ivanov, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat belarusul Alexei Kulbakov.

Karasev, care duminică a împlinit 37 de ani, este arbitru FIFA din 2010. El a arbitrat naționala României o singură dată până acum, pe 2 septembrie 2011, în victoria cu 2-0 în deplasare cu Luxemburg, în preliminariile EURO 2012.

De asemenea, Karasev a oficiat la centru la un meci al Elveției, terminat la egalitate cu Islanda, scor 4-4, pe teren propriu, în data de 6 septembrie 2013, în preliminariile CM 2014.

La meciul de pe Parc des Princes (47.294 locuri) sunt așteptați peste 10.000 de spectatori români.

Cei doi analişti ai emisiunii de la Sky Sports se aflau în faţa ecranului şi comentau sistemele de joc, când unul dintre ei a apăsat pe butonul care nu trebuia.

Pe ecran a apărut, alături de programul meciurilor, şi rezultatele lor, ca şi cum acestea s-ar fi încheiat. Astfel, cei de la Sky prevăd victorii ale Rusiei şi Franţei şi egal în meciul României.

Rezultatele finale de miercuri, în viziunea Sky Sports:

ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO PRO TV ONLINE, la EURO 2016:  Pentru a-l ajuta pe selecționerul Vladimir Petkovic, Massimo Lombardo a urmărit meciul de deschidere a EURO 2016 (Franța – România), dar și trei amicale ale „tricolorilor”, precum și mai multe ore de înregistrări, scrie ziarul La Tribune de Geneve.

ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO PRO TV ONLINE, la EURO 2016:  „România e o echipă foarte solidară în efortul său colectiv. Duelurile fizice vor fi mai intense ca împotriva Albaniei, fiindcă românii se pricep să reducă spațiile, provocând tocmai aceste dueluri. Voi spune și că această echipă e mai structurată. Cum știe întotdeauna să se apere, a dezvoltat tranziții rapide când recuperează balonul. Caută repede spațiile. Spre Andone, vârf împins. Atenție la Stanciu la mijloc, numărul 10. Nu e de prea mult timp la națională, dar e foarte talentat. Apoi va trebui incomodat tandemul Pintilii și Hoban, cei doi închizători care asigură stabilitatea ansamblului. După aceea, n-aș spune că apărarea lor e ireproșabilă”, a afirmat Lombardo, fost internațional, care a fost coechipierul lui Viorel Moldovan la Grasshoppers Zurich și Servette Geneva.

ROMANIA ELVETIA. România și Elveția se vor întâlni, miercuri, de la 19:00, ora României, pe Parc des Princes din Paris.

ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO PRO TV ONLINE, la EURO 2016:  Anghel Iordănescu crede că România va avea un meci dificil cu Elveţia. „După meciul cu Franţa principala noastră ocupaţie a fost recuperarea mentală. Cu Franţa ne-am creat oportunităţi de a marca, dar a trebuit să ne recunoaştem învinşi. Atmosfera în cadrul echipei noastre e bună. E o atmosferă de lucru. Ne aşteaptă o echipă valoroasă. Elveţia e o echipă experimentată, dacă nu mă înşel din 2004 a participat la toate turneele finale. Sper ca băieţii să repete jocul bun cu Franţa. Obiectivul FRF e ieşirea din grupe. Îmi dă speranţe faptul că am bătut Georgia în amical, o formaţie care a bătut Spania”, a spus Anghel Iordănescu înainte de meciul ROMANIA – ELVETIA, care va fi LIVE VIDEO la PRO TV şi DOLCE SPORT şi ONLINE pe RomaniaTV.net.

ROMANIA – ELVETIA. În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, selecţionerul României s-a arătat deranjat de întrebarea unuia dintre jurnalişti, legată de subiectul Denis Alibec şi despre o presupusă relaţie tensionată cu secunzii. Iordănescu s-a supărat și a ripostat. „Atmosfera din cadrul lotului e foarte bună. Eu nu-l apăr pe Alibec. E foarte greu să ştiu ce a făcut el. Niciunul dintre secunzi nu mi-a spus că Alibec ar fi fost la cabină sau că ar fi fumat”, a spus Anghel Iordănescu.

ROMANIA – ELVETIA. Meciul ROMANIA – ELVETIA se joacă, miercuri, de la ora 19:00, LIVE VIDEO la PRO TV şi DOLCE SPORT şi ONLINE pe RomaniaTV.net.

Selecţionata pregătită de Anghel Iordănescu va juca pe Parc des Princes, din Paris, contra Elveţiei. Adversara noastră se prezintă la meci din postura de învingătoare în prima etapă din faza grupelor, elevii lui Vladimir Petkovic învingând Albania cu 1-0. După jocul bun contra Franţei, naţionala ţării noastre are nevoie de o victorie, iar în acest moment Anghel Iordănescu are de rezolvat trei dileme în pregătirea tactică a partidei.

Răzvan Raţ a picat examenul cu Payet. Îl va susţine şi în faţa lui Shaqiri?

Cel mai experimentat fotbalist român din echipa care a jucat cu Franţa, Răzvan Raţ a avut o prestaţie foarte slabă în banda stângă a defensivei. Pe partea lui de teren au fost purtate cele mai periculoase faze ofensive ale francezilor, iar tot de lângă el a centrat Dimiti Payet la golul marcat de Giroud pentru 1-0. Anghel Iordănescu ia astfel în calcul înlocuirea lui Raţ pentru meciul contra elveţienilor, în special în contextul în care fundaşul stânga care va juca pentru România va trebui să facă faţă unui nou jucător cu calităţi deosebite, Xherdan Shaqiri, fotbalist al lui Stoke. Bătăile de cap ale lui Tata Puiu sunt însă date de faptul că nici înlocuitorul lui Raţ nu este într-o formă prea bună, Steliano Filip arătând carenţe importante la ultimul amical din cantonamentul italian, contra Ucrainei.

„Aş vrea să spun că după meciul cu Franţa principala noastra problemă a fost refacerea: fizică şi mentală. Sper să vedem mâine că am reuşit să facem acest lucru. Am reuşit în startul primei reprize, dar şi în cea de-a doua, să facem un joc bun. În final, a trebuit să acceptăm că Franţa a câştigat jocul. Ne aşteaptă un meci cu o echipă valoroasă, trebuie să fim concentraţi. Este un meci foarte important pentru echipa noastră naţională. În ceea ce priveşte primul „11”, este deja conturat.

Elveţia este o echipă cu experienţă. Din lotul de 23, 18 jucători evoluează în campionate puternice, precum Franţa, Anglia şi Germania. Din 2004, Elveţia a participat la toate competiţiile majore, iar din acest punct de vedere sunt convins că va fi un meci dificil. Ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Franţa a trecut, sper ca băieţii să fie concentraţi şi motivaţi pentru meciul cu Elveţia pentru că obiectivul este acela de a ieşi din grupă”, a spus Anghel Iordănescu.

ROMANIA ELVETIA live online tv video. Fabian Schar, Elveţia: A fost presiune mare, dar am trecut cu bine peste meciul cu Albania

Fabian Schar, autorul golului victoriei pentru naţionala Elveţiei în meciul de sâmbătă, 11 iunie, împotriva Albaniei, a declarat la conferinţa de presă înaintea meciului cu România că şi-ar dori ca reprezentativa antrenată de Vladimir Petkovic să nu mai repete erorile din partida de la Lens.

Naţionala Elveţiei a învins Albania, scor 1-0, în prima partidă pentru cele două formaţii în grupa A, prin golul marcat în minutul 5 de fundaşul Fabian Schar. Albania a evoluat şi cu un jucător în minus, după eliminarea căpitanului Lorik Cana, însă, cu toate acestea, naţionala antrenată de Gianni De Biasi a avut mai multe şanse de a marca în poarta apărată de Yann Sommer.

„A fost o presiune foarte mare, însă suntem încântaţi că am trecut cu bine peste meciul împotriva Albaniei şi am reuşit să câştigăm toate cele trei puncte. Am marcat foarte repede, însă am făcut mai multe erori şi Albania a avut şansa egalării. Este adevărat că şi noi puteam înscrie golul de 2-0, însă nu am reuşit. Sper să nu mai repetem greşelile din meciul de sâmbătă şi împotriva României.” a declarat Fabian Schar.

Bogdan Stancu: Un eşec cu Elveţia ne-ar diminua şansele de calificare în fazele elimiantorii.

Internaţionalul român Bogdan Stancu, în vârstă de 28 de ani, marcatorul golului României din meciul cu Franţa, pierdut, scor 1-2, de selecţionata antrenată de Anghel Iordănescu, a acordat, marţi, un interviu pentru frf.ro în care a dezvăluit ce a simţit când Payet a înscris golul victoriei Franţei.

Fotbalistul echipei Genclerbirligi a spus că în meciul cu Franţa, România nu a arătat în niciun moment că este formaţia mai slabă, iar evoluţia echipei dă speranţe pentru următoarele două jocuri, cu Elveţia şi Albania.

„Am făcut un joc foarte bun. Ne-am ridicat la nivelul adversarilor noştri, a căror valoare individuală o cunoaştem toţi. Am ştiut că dacă vom fi determinaţi, agresivi la mijlocul terenului am putea avea o şansă împotriva Franţei. Exact asta am făcut! Ne-am creat ocazii şi, cu puţin noroc, puteam chiar câştiga meciul. Evoluţia noastră ne dă însă speranţe pentru următoarele două jocuri. Poate că trebuia să fim mai concentraţi pe finalul partidei. Aici cred că am greşit. Am fost foarte dezamăgit, am realizat că meciul este pierdut în acel moment. Dar aşa este fotbalul, am văzut goluri înscrise în ultimul minut, chiar în ultima secundă. Ar fi trebuit să fim mai atenţi”, a spus Stancu.

Fostul atacant al Stelei a dezvăluit ce discuţii au avut jucătorii în vestiar imediat după meciul cu Franţa. Stancu este de părere că un eşec în meciul cu Elveţia ar diminua considerabil şansele de calificare în fazele eliminatorii.

„Ne-am încurajat între noi, mai mult decât supărare am simţit frustrare. Pentru că ştiam că am jucat bine. Ne-am spus ”Capu’ sus!” pentru că mai sunt două jocuri. Dacă le vom aborda cu aceeaşi atitutinde, nu suntem în pericol să nu ne calificăm din faza grupelor. Am văzut o echipă a Elveţiei care pasează cu uşurinţă, o echipă periculoasă. Au şi puncte vulnerabile, pe care nu vreau să le comentez acum. Rezultatul acest meci va avea impact asupra poziţiei pe care putem încheia atât noi, cât şi Elveţia. Un eşec ne-ar diminua şansele de calificare. În schimb, dacă învingem, putem ţinta la poziţia secundă şi la calificare. Trebuie să fim sută la sută concentraţi”,a conchis Bogdan Stancu, conform frf.ro.


RomaniaTV.net îţi prezintă primul meci al României la Euro 2016

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO 1-2, final de meci

Min. 89: Payet reuşeşte un SUPERGOL, din păcate 2-1 pentru Franţa.

Min. 65: Bogdan Stancu aduce egalarea, 1-1, din lovitură de la 11 m, Romania – Franţa 1-1.

Min. 58: După o intervenţie ca la handbal, Tătăruşanu gafează la o centrare şi Franţa deschide scorul prin Giroud, Romania – Franţa 0-1.

 


 

 

Min. 48 Încă o ocazie uriaşă a lui Bogdan Stancu. Jucătorul nostru este găsit singur în careul advers, la 14 metri de poarta lui Lloris. Preia pe piept şi şutează din cădere, însă mingea se duce mult pe lângă poarta lui Lloris.

MIN. 45: ROMANIA – FRANŢA 0-0 LA PAUZĂ

Min. 37: Săpunaru ne salvează de la primirea unui gol, după o nouă gafă a lui Raţ.

Min. 35: Meci echilibrat, cu uşoară presiune a francezilor.

Fundaşul Vlad Chiricheş a primit un cartonaş galben în mintul 32 al meciului României cu Franţa, acesta fiind primul avertisment acordat la actuala ediţie a Euro-2016.

Min. 10 Prima mare ocazie a francezilor. Payet a centrat în careul nostru pentru Giroud, care a reluat cu capul la aproximativ un metru de stâlpul din dreapta lui Tătăruşanu.

Min. 3, Ocazie URIASA Romania,

ora 21.55: Se intonează imnurile

ora 21.40 Pe Stade de France a început festivitatea de deschidere a celei dea 15-a ediţii a Campionetului European de Fotbal, ce precede meciul Franţa-România.

Click aici pentru a vedea România-Franţa

FRANŢA: Llorris – Evra, Koscielny, Adil Rami, B. Sagna – Matuidi, Kante, Pogba – Payet, Giroud, Griezmann.

ROMÂNIA: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Raț – Pintilii, Hoban – Ad. Popa, N. Stanciu, Stancu – Fl. Andone.

Click aici pentru a vedea imagini în direct de pe Stade de France

UPDATE ORA 22.55

„Bienvenue en France” (Bun venit în Franța) a fost tema ceremoniei, inspirată din simbolurile culturii populare franceze. Evenimentul a inclus 150 de dansatoare de french cancan, precum și o demonstrație de acrobație aviatică executată „Patrouille de France” deasupra stadionului, înaintea imnurilor naționale, interpretate de Garda Republicată și Corul Radio France.

Terenul de joc a fost prezentat ca o uriașă ”Grădină franceză”, unde dansatorii au performat în jurul unui superb carusel, pe ritmurile unor celebre melodii tradiționale franțuzești și ale unor ritmuri contemporane. Nu a lipsit un banner uriaș reprezentând Turnul Eiffel (36 m înălțime, 15,5 m lățime).

La spectacol au luat parte în total 600 de persoane, fiind implicați și spectatorii, care au transmis un mesaj de bun venit tuturor echipelor naționale participante prin intermediul unor cartoane colorate.

Celebrul DJ francez David Guetta a interpretat imnul oficial al competiției, pe o scenă instalată pe gazon, alături pe cântăreața și compozitoarea suedeză Zara Larsson.

Înaintea ceremoniei, atmosfera a fost întreținută cu melodiile celor două echipe, imnul suporterilor români, ”Să înceapă gălăgia, fiind interpretat de VH2, Anda Adam, What’s Up & Alina Eremia.


România este pentru a cincea oară la un turneu final de Campionat European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000 şi 2008, la care a obţinut doar o victorie (3-2 cu Anglia în 2000) şi s-a calificat o singură dată din grupe, oprindu-se în sferturi (0-2 cu Italia în 2000).

Până acum, România a mai întâlnit Franţa de două ori la Euro: 0-1 în 1996 şi 0-0 în 2008, ambele meciuri în grupe.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Măsuri draconice de securitate în Franţa

Euro 2016 se desfăşoară în condiţii excepţionale de securitate, iar Washingtonul şi Londra şi-au avertizat cetăţenii cu privire la riscul de atacuri teroriste în timpul Campionatului de fotbal.

Turiştii sunt controlaţi serios la intrarea în Turnul Eiffel. Este una dintre măsurile luate de autorităţile locale pentru a preveni eventuale lovituri teroriste.

De altfel, la tot pasul în Paris întâlneşti jandarmi sau poliţişti care poartă veste antiglonţ şi sunt înarmaţi cu pistoale mitralieră.

”Cred că Franţa este ţara cea mai concentrată pe securitate în acest moment, ameninţările sunt răspunsul este pe măsură, eu sunt convins că forţele franceze au făcut tot ce se putea face pentru ca acest campionat să se desfăşoare în condiţiile cele mai bune”, spune ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, citat de tvr.

Cum şi numărul turiştilor români va creşte considerabil, autorităţile de la Bucureşti au decis suplimentarea poliţiştilor detasaţi în capitala franceză. Astfel, la Paris, vor fi în total 44 de reprezentanţi ai ministerului român de Interne.

În total, la meciurile din campionatul european de fotbal, francezii aşteaptă în jur de 2,5 milioane de fani. Potrivit Sefului serviciului de securitate internă, gruparea teroristă Stat Islamic a ameninţat că va organiza atentate în aceasta perioadă aglomerată.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Ce trebuie să ştie suporterii români care merg la Euro 2016

Cei care merg pe stadioane la meciurile Campionatului European de Fotbal EURO 2016 trebuie să prezinte obligatoriu un act de identitate cu fotografie şi vor trece prin trei filtre succesive, anunţă MAI care, miercuri, a publicat ghidul pentru participanţii la competiţie.

Printr-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Interne(MAI) anunţă că împreună cu Ministerul Afacerilor Externe(MAE) şi Federaţia Română de Fotbal(FRF) a elaborate Ghidul pentru Campionatul European de Fotbal 2016, ce conţine reguli pentru suporterii români care vor merge la meciurile din Franţa.

Ghidul, ce poate fi consultat pe site-ul MAI, arată că suporterii care vor dori să intre pe stadioane trebuie să aibă obligatoriu la ei, printre altele, un document de identitate cu fotografie ( paşaport, carte de identitate, permis de conducere).

„Accesul în stadion se va face individual, inclusive pentru copii de orice vârstă, pe baza unui tichet valid sau pe baza unei acreditări emise de organizator. Refuzul posesorului biletului/acreditării de a se verifica documentul de acces de către personalul de ordine poate duce la interzicerea accesului în stadion al persoanei în cauză. Posesorul de bilet care are vârstă mai mică de 16 ani va putea intra în stadion doar însoţit de un adult, acesta din urmă fiind responsabil de comportamentul în stadion al tânărului”, se notează în ghid.

Suporterii vor trece prin trei filtre successive înainte de a intra în tribune. Potrivit ghidului, la primul se va verifica autenticitatea biletelor cu un marker chimic, pe cel de-al doilea se va realize controlul corporal sumar şi la ultimul se va realize accesul şi controlul biletelor prin turnichete.

Accesul pe stadioane se va putea face cu trei ore înainte de începerea partidei, porţile urmând să fie închise la o oră şi jumătate după terminarea partidei.

„Pentru prima oară, biletele sunt securizate cu hologramă color, cod de bare şi perforaţii microscopice executate cu laser, ce sunt detectabile doar cu dispozitive speciale din dotarea personalului de securitate ceea ce face practic imposibilă contrafacerea acestora”, se mai arată în ghid.

MAI anunţă că printre obiectele interzise pe stadion se numără umbrelele, casca moto, scaune pliante sau orice fel de bagaj care depăşeşte dimensiunile 25 cm X 25 cm X 25 cm. De asemnea, este interzis orice recipient (sticlă, cană, bidon, doză, pet etc.) confecţionat din plastic, sticlă sau alte materiale fragile sau casante.

Totodată, în ghid se subliniază că pe teritoriul Franţei este menţinută starea de urgenţă, după atacurile din noiembrie 2015, din Paris, fiind menţinute controalele la frontieră.

„Starea de urgenţă permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. De asemnea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate oraşele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporală a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, confiscare armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative”, se notează în ghid.

Cei de la Interne menţionează că în Franţa vor fi detaşaţi jandarmi şi poliţişti români pentru a oferi asistenţă suporterilor români. Aceştia vor fi prezenţi, în uniformă de serviciu sau însemne distinctive, în zonele publice şi în Funzone.

Euro 2016 va începe pe 10 iunie, meciul de deschidere fiind între reprezentativa României şi echipa naţională a Franţei.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Anghel Iordănescu: Nu vom juca defensiv

Selecţionerul naţionalei României, Anghel Iordănescu, a susţinut conferinţa de presă oficială înaintea meciului de deschidere al Campionatului European, de vineri seară, cu Franţa, şi a spus că echipa lui Didier Deschamps nu mai are niciun secret pentru el şi staff-ul tehnic.

Selecţionerul spune că România nu va juca defensiv pe Stade de France, ci va aborda o tactică echilibrată, prin care va încerca să exploateze problemele din apărarea francezilor.

„Antrenamentul pe care-l vom face în această după-amiază va încheia şi pregătirile noastre. Suntem încrezători, dorim să ne ridicăm la nivelul adversarilor. Cunoaştem Franţa, cunoaştem forţa ofensivă, cunoaştem individualităţile, atât pe cei 23 din lot, cât şi pe cei 11 care vor juca. Suntem optimişti şi sperăm să facem o impresie bună.

Personal, consider că un joc cu Franţa este special. Trebuie să luăm în calcul tot şi să ştim exact ce vor arăta francezii. Recunosc că am avut câteva şedinţe video şi analize cu jucătorii. Dorim să facem jocul pe care ni l-am propus. Încercăm să ne ridicăm la nivelul Franţei, dar dorim să facem acest lucru prin ceea ce ştim şi calităţile jucătorilor noştri.” a declarat la conferinţa de presă selecţionerul României.

Anghel Iordănescu a lămurit şi situaţiile lui Alibec şi Andone, cei doi atacanţi fiind pregătiţi pentru meciul de deschidere de la EURO 2016.

„I-am pregătit pe jucători, sunt încrezători, au experienţa să treacă peste momentele de presiune şi de dominare la care vom fi, probabil, supuşi. Mergem pe linia pregătită în ultima perioadă, nu dorim să jucăm defensiv, dorim să avem un joc echilibrat prin care să punem probleme francezilor, cunoscând faptul că Franţa are multe probleme nerezolvate în defensivă.

Avem doi jucători cu probleme de sănătate la mână, Alibec şi Andone. Medicul echipei şi cel de la Bucureşti ne-au asigurat că nu vor fi probleme şi pot evolua.” a spus Anghel Iordănescu.

Antrenorul Franţei: România ne poate pune în dificultate

Didier Deschamps, selecţionerul naţionalei Franţei, a susţinut conferinţa de presă înaintea debutului la Campionatul European şi consideră că echipa României nu este o naţională defensivă, chiar dacă a primit doar două goluri în campania de calificare şi are jucători care pot face diferenţa.

„Şi pentru noi şi pentru ei cel mai important lucru e să marcăm încă din primele minute. România nu este o echipă ultra-defensivă, are oameni foarte buni în atac, care te pot forţa să greşeşti. Sunt jucători rapizi, Stancu, Stanciu, Torje, Andone sau Popa. Ei sunt bine disciplinaţi colectiv. Nu e o echipă care rămâne în 16 metri când are mingea. Face tranziţia bine din apărare în atac”, a comentat selecţionerul Franţei.

Citeşte şi ROMÂNIA-FRANŢA EURO 2016. Didier Deschamps: Ne-am pregătit doi ani pentru meciul cu România

Citeşte şi EURO 2016. Programul complet al meciurilor şi al transmisiilor tv. Când joacă România

ROMÂNIA-FRANŢA LIVE VIDEO. Ultimul meci dintre cele două echipe s-a desfășurat pe 6 septembrie 2011, în preliminariile EURO 2012, la inaugurarea Arenei Naționale, și s-a încheiat cu scorul de 0-0. Pe 8 aprilie 1972, România obținea ultima dintre cele trei victorii reușite în fața echipei Franței, 2-0 la București, într-un meci amical, prin golurile marcate de Anghel Iordănescu, actualul selecționer al tricolorilor, și Cornel Dinu.

Citeşte şi Matematicienii ştiu câştigătoarea EURO 2016. Cine va fi campioana Europei, conform calculelor

Didier Deschamps a tras un semnal de alarmă către elevii săi, spunând că meciul cu România nu este unul facil.

„Faptul că e primul meci, cel de deschidere, este un lucru important, dar nu trebuie să facem un caz din asta. Trebuie să ne păstrăm luciditatea. Nu trebuie să banalizăm acest meci. Nu trebuie să aibă o influenţă prea mare asupra jocului faptul că este cel de deschidere. Nu trebuie să pierdem energie înainte de start, doar gândindu-ne la această partidă.” a mai spus selecţionerul Franţei.

Deschamps îşi doreşte ca echipa sa să se afle la conducerea jocului şi să aibă cât mai mult posesia mingii.

„Va depinde şi de jocul pe care îl va propune România. Vreau să avem cât mai mult mingea. Dacă nu vom avea posesie, trebuie să învăţăm să ne apărăm. România are mulţi jucători tehnici. Trebuie să păstrăm tempoul meciului. După cum ştiţi, au fost meciuri amicale până acum, în ultimii doi ani. Evident acum doi ani nu erau aceiaşi jucători, ce era atunci e dificil de comparat cu ce e acum. Avem o echipă competitivă. Trebuie să avem echilibru şi să avem un bloc defensiv care să fie bine pus la punct. Suntem capabili să marcăm şi să ne punem adversarul în dificultate”, a încheiat francezul.

Răzvan Raţ: Obiectivul nostru este să nu pierdem cu Franţa

Al doilea căpitan al naţionalei României după Vlad Chiricheş, Răzvan Raţ, a declarat, miercuri, că meciul împotriva Franţei, de vineri, este cel mai dificil pentru selecţionata antrenată de Anghel Iordănescu şi consideră că depinde de fiecare jucător cum se va conecta la miza partidei.

„România nu a mai jucat într-un meci de deschidere la un astfel de turneu final. Cu siguranţă, va fi cel mai greu meci, atât teoretic cât şi practic, împotriva celui mai puternic adversar din grupă. Presiunea este imensă, vor fi şi tribune arhipline, toţi ochii vor fi aţintiţi asupra noastră. Statisticile nu au nicio relevanţă, pentru că la fiecare turneu final este altceva, e altă componenţă, altă atmosferă, aşa că obiectivul nostru este acela de a face un meci bun şi de a nu pierde”, a spus Răzvan Raţ, direct din cantonamentul naţionalei.

Stadionul din Saint Dennis va fi arhiplin la meciul de deschidere al Campionatului European dintre Franţa şi România, însă Răzvan Raţ nu se teme de atmosfera şi presiunea creată de suporterii francezi.

„Experienţa mă ajută pe mine foarte mult, nu este vorba de o teamă înaintea meciului cu Franţa, ci doar de emoţii care te conectează la miza partidei şi a turneului. Depinde de fiecare jucător cum îşi va gestiona aceste emoţii”, a mai spus fundaşul.

În vârstă de 34 de ani, Raţ se află la al doilea turneu final de Campionat European, după cel din 2008. Fostul fundaş de la Rayo Vallecano are 111 prezenţe în tricoul naţionalei şi a marcat două goluri.

„Putem începe cu un rezultat bun, care înseamnă victorie sau egal, şi moralul nostru va fi cu totul altul, vom avea apoi o altă stare de spirit în următoarele două meciuri. Dar, totul va fi relativ, de aceea spun că va fi important cum vom gestiona rezultatul primului meci. Dacă vom câştiga, trebuie să fim atenţi să nu ‘zburăm’ iar dacă vom pierde va trebui să strângem rândurile şi să înţelegem că vom mai avea doar două meciuri pentru a remedia situaţia”, a concluzionat Raţ.

Jucătorul francez Steve Mandanda: Avem obligaţia de a câştiga trofeul

La 31 de ani, Steve Mandanda este unul dintre veteranii naţionalei Franţei, iar al doilea portar al reprezentativei lui Didier Deschamps este sigur că meciul de vineri seară, împotriva României, nu va fi unul uşor, notează FranceTVSport.

Campionatul European din 2016 va fi al treilea pentru Mandanda, după cele din 2008 şi 2012. Portarul lui Olympique Marseille consideră că există o presiune foarte mare pe umerii jucătorilor lui Didier Deschamps, însă Franţa are toate calităţile pentru a câştiga trofeul.

„Suntem obligaţi să facem un turneu final foarte bun şi să ajungem cât mai sus. Ştiu că toată lumea ne vede printre favorite şi trebuie să ne asumăm acest lucru. Obiectivul este clar. Jucăm pe teren propriu şi trebuie să facem totul pentru a câştiga acest trofeu. Este un privilegiu pentru mine să mă aflu aici. Orice jucător trebuie să fie oricând pregătit să joace sau să nu joace. Atunci când eşti la o competiţie de asemenea nivel, oboseala nu există. Nu poţi fi obosit că eşti în echipa Franţei, asta este o onoare.” a declarat portarul Steve Mandanda pentru presa franceză.

Titularul naţionalei Franţei este Hugo Lloris, iar Mandanda a recunoscut că portarul lui Tottenham merită să fie în primul 11 la meciul de deschidere, cu România, de pe 10 iunie.

România nu are jucători cu nume, dar sunt periculoşi pe benzi şi au o defensivă foarte bună, care a luat doar două goluri în preliminarii, fiind cea mai bună apărare. Ştiu că va fi un meci complicat, un meci închis la fel ca cel din 2008, România va juca pe contraatac, dar noi suntem pregătiţi. Ştiu că şi eu am posibilitatea să ajut echipa, în timpul antrenamentului şi în afara terenului. Cred că foarte importantă este unitatea grupului. Sunt un moderator, consilier, stau la locul meu, pentru că eu sunt numărul 2. Hugo Lloris este căpitanul. Nu trebuie să fac prea mult sau să iau prea mult spaţiu. Raţ, căpitanul Chiricheş, Keşeru care a evoluat la Nantes, Adi Popa care este un jucător rapid. Ne-am făcut temele şi vom fi atenţi la jucătorii români.” a mai spus Mandanda.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Fostul selecţioner Ladislau Boloni: România poate trece de grupe

Ladislau Boloni, un bun cunoscător al fotbalului francez, a acordat un interviu pentru publicaţia Vosges Matin, în care a vorbit despre naţionala României. Boloni spune că urmează să ajungă şi el în Franţa şi să şi rămână acolo.

Boloni spune că România poate pune probleme, mai ales că are pe bancă un selecţioner obişnuit cu aerul de la turneele finale.

„Eu nu sunt permanen în contact cu naţionala, dar, desigur, îl ştiu perfect pe Iordănescu. Este un antrenor cu mare experienţă şi asta contează. A jucat la Cupa Mondială, el ştie cum e atmosfera. A fost director tehnic la naţională, dar FRF i-a cerut, de asemenea, să fie antrenor. Cred că a fost o decizie bună. Stilul lui de joc este un amestec între siguranţă şi realizări tehnice, cu o bună organizare. El însuşi a fost un jucător foarte tehnic. La fel e şi ca antrenor”, a declarat Boloni, cel care a fost coleg cu Iordănescu la Steaua.

Antrenorul care l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo le-a spus francezilor că nu avem talente deosebite, motiv pentru care nu putem avea prea mari speranţe de la acest turneul final.

„Nu sunt mari talente, dar sunt jucători buni. În plus, nu îi puteţi găsi la marile cluburi care joacă în Liga Campionilor. Nu este o coincidenţă. În aceste condiţii, cred că România poate ieşi din grupă, dar nu mai mult.” a mai spus fostul selecţioner al României

Ciprian Tătăruşanu: Meciul cu Franţa e important, dar nu mai important ca celelalte două

Vlad Chiricheş, Mihai Pintilii şi Ciprian Tătăruşanu au vorbit la conferinţa de presă înaintea partidei cu Franţa, care deschide Campionatul European, iar cei trei fotbalişti consideră că partida cu elevii lui Didier Deschamps reprezintă meciul carierei pentru toţi componenţii naţionalei României.

Vlad Chiricheş, căpitanul naţionalei, cel mai scump român transferat vreodată din Liga 1, spune că emoţiile sunt mari înaintea debutului la Campionatul European din Franţa.

„Cu siguranţă e meciul carierei noastre, ne dorim foarte mult să începem cu bine acest european, să avem o atitudine bună. Legat de siguranţa noastră, cred că cei din organizarea turneului se ocupă de asta. Ne simţim în siguranţă şi sperăm să fie aşa până la finalul turneului”, a spus fotbalistul lui Napoli la conferinţa de presă.

Fundaşul naţionalei a transmis şi un mesaj suporterilor.

„Să ne susţină, să ne împingă de la spate. Vrem să îi auzim pe Stade de France şi sperăm să nu îi auzim. Să descriu EURO într-un cuvânt? Emoţie! Ştim foarte bine că echipa Franţei este foarte puternică, cu jucători valoroşi. Ştim forţa lor şi încercăm ca printr-o bună organizare, atitudine şi prin forţa grupului să le facem faţă cu brio.” a mai spus Vlad Chiricheş.

Mijlocaşul Mihai Pintilii a descris prezenţa la Campionatul European din Franţa, într-un singur cuvânt: bucurie.

„E cea mai mare satisfacţie să fiu aici, la Campionatul European. Vrem ca fanii să creadă în noi aşa cum credem şi noi în şansa noastră”,

Ciprian Tătăruşanu, portarul naţionalei, a recunoscut că importanţa partidei este, ca şi în cazul colegilor, una foarte mare. Totuşi, Tătăruşanu a ţinut să nuanţeze:

„Este un meci important, dar nu mai important decât celelalte două din grupă. Este mai special pentru că este meciul de deschidere, până în acest moment este meciul carierei mele.” a declarat portarul naţionalei României.

Portarul francez Hugo Lloris: Trebuie să începem cu o victorie

Căpitanul naţionalei Franţei, portarul Hugo Lloris, a declarat la conferinţa de presă oficială, că meciul cu România, de vineri seară, va fi o partidă dificilă, însă Franţa porneşte cu prima şansă şi este obligată să câştige meciul cu elevii lui Anghel Iordănescu.

„Înţelegem importanţa meciului de deschidere, trebuie să creăm o dinamică pozitivă pentru restul competiţiei. Trebuie să rămânem senini indiferent de cum evoluează scorul cu România. Sigur că suporterii sunt în aşteptarea spectacolului, dar sunt convins că ne vor susţine până la final. Punctul puternic al României e defensiva, a demonstrat asta în preliminarii. Ştim la ce să ne aşteptăm de la ei, vor încerca să contraatace şi să ajungă repede la poarta noastră. Sunt generoşi în efort, pot presa sus. Este o echipă de înalt nivel, o respectăm, dar avem dorinţă mare să începem cu o victorie.” a declarat la conferinţa de presă căpitanul Franţei, Hugo Lloris.

Portarul naţionalei Franţei a fost coechipier cu Vlad Chiricheş la Tottenham Hotspur în urmă cu două sezoane, însă căpitanul României a fost mai mult rezervă la vicecampioana din Premier League.

„A fost într-un moment dificil al carierei sale şi nu s-a putut impune. E o plăcere să îl întâlnesc, mereu mă simt bine când mă revăd cu foşti coechipieri. Nu ne simţim marii favoriţi. Nu am făcut nimic, nu am dovenit încă nimic dacă este să ne raportăm la echipe ca Spania sau Germania. Faptul că jucăm acasă este însă un avantaj şi trebuie să ne folosim de acest lucru. Din ultimele 10 partide în Franţa, am câştigat 9, aşa că, din acest punct de vedere, suntem optimişti”, a mai spus portarul francez.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Cum vezi online meciurile de la Euro

Meciul dintre Franța și România de diseară, de la ora 22:00, va deschide Campionatul European de anul acesta.

Reprezentativa noastră însă nu are deloc un palmares prea bun într-o zi de 10 iunie. România a jucat 4 meciuri pe această dată și a obținut o singură victorie, fiind învinsă în alte trei rânduri.

10.06.1923, Romania-Iugoslavia 1-2
10.06.1937, Romania-Belgia 2-1
10.06.1970, Romania-Brazilia 2-3 (CM)
10.06.1996, ROMANIA- FRANTA 0-1 (CE)

România vs naţionalele gazde la turneele finale europene şi mondiale: 1 victorie – 1 înfrângere
CM 1930, Uruguay – România 4-0
CM 1994, SUA – România 0-1

 

MECIURILE ROMÂNIEI:

Vineri, 10 iunie
ora 22:00 (Paris): Franța – România – Grupa A

Miercuri, 15 iunie
ora 19:00 (Paris): România – Elveţia – Grupa A

Duminică, 19 iunie
ora 22.00 (Lyon): România – Albania – Grupa A

Doi jurnaliști francezi au încercat să spioneze ultimul antrenament al echipei naționale de azi înainte de meciul de debut de la EURO din această seară dintre Franța și România.

„Cu siguranță erau jurnaliști francezi, pentru că ne-au și înjurat în franceză. Dacă erau români îi duceau imediat la secție, dar ei fiind conaționali n-au pățit nimic. UEFA a fost deja sunată și atenționată în ceea ce privește acest subiect”, a explicat Anda Maxim, reporter Dolcesport.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Cum vezi online meciurile de la Euro

Oamenii din staff-ul naționalei i-au observat pe jurnaliștii francezi și au ieșit imediat să-i împiedice să filmeze ședința de pregătire a lui Iordănescu. 

EURO 2016. UPDATE Anghel Iordănescu s-a decis, în această dimineață, să-și scoată jucătorii la o ușoară ședință tehnică, în urma căreia va anunța și formula de start pentru meciul de diseară.

La antrenamentul oficial, derulat joi după-amiază, Claudiu Keșeru a suferit o ușoară accidentare la nas, în urma unei coliziuni cu un coleg, dar aceasta nu este gravă, astfel că atacantul lui Ludogorets va face, cel mai probabil, parte din lot.

Iată, așadar, echipa pe care Iordănescu vrea să o trimită pe teren.

UPDATE După ce joi seară informațiile din anturajul echipei naționale duceau către ideea că Florin Andone va fi ales vârf împins, iată că noaptea dinaintea marelui meci cu Franța pare că l-a făcut pe selecționerul Iordănescu să regândească formula de start de diseară.

Astfel, Keșeru a ieșit din schemă și a intrat Chipciu, numai că stelistul va fi trimis în banda stângă, în timp ce Stancu va avea rolul atacantului de careu.

 / Ministerul Afacerilor Interne este alături de jucătorii echipei noastre naționale și au postat pe pagina oficială de Facebook un clip în care angajați din structurile MAI apar alături de steagul României.

12:00 / Cele mai importante ziare de sport din Spania, Marca și AS au ieșit pe piață cu o poză cu Paul Pogba, care și-a etalat la antrenamentul de ieri seară o nouă coafură. Acesta a decis să-și vopseasă pe păr cocoșul galic.

ziare

11:50 / ANIMAȚIE DOLCE SPORT. Cum arată echipa României pe care Anghel Iordănescu o va trimite pe teren cu Franța: Tătărușanu – Săpunaru, Grigore, Chiricheș, Raț – Hoban, Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone

11:40 / Dolce Sport vă prezintă cele mai importante informații din presa internațională înaintea partidei dintre Franța și România. Descoperă scenariul presei franceze, dar și poreclele pe care jurnaliști le-au pus fotbaliștilor. Gazdele se laudă și cu valoarea „naționalei” care s-a dublat în ultimii ani.

11:35 / Curca Nelson crede că România va câștiga meciul din această seară cu Franța! Așa să fie 🙂

11:30 / Startul Campionatului European este așteptat cu aceeași nerăbdare și de francezii din România, în frunte cu ambasadorul Francois Saint-Paul. 

„Comunitatea franceză din România este foarte mare. Noi vom avea un loc unde se pot urmări partidele de către comunitatea franceză, dar şi prietenii noştri români au fost invitaţi. Nu toată lumea se află în Franţa, la Paris, aşa că putem vedea partidele chiar aici, în România.  Echipa României este o echipă bună. Eu cred înt-adevăr că acest meci este un meci important pentru ambele ţări”, a spus ambasadorul Franței la București.

11:20 / Oficialii Federației Franceze de Fotbal au publicat în această dimineață pe pagina oficială de Twitter un clip dedicat meciului din această seară, partidă ce deschide Campionatul European.

11:15 / Patrice Evra și Răzvan Raț au amândoi 35 de ani, primul e născut pe 15 mai, în timp ce Raț pe 26 mai, deci îi despart numai 11 zile. Au împreună cu CV impresionant la care orice fotbalist visează, adunând împreună 39 de trofee.

„Este adevărat că toată atenția va fi asupra gazdei dar și presiunea va fi mult mai mare pe ei decât pe noi, deoarece ei sunt obligați să câștige partida din debutul turneului. Este adevărat că și noi trebuie să avem un start bun și să încercăm să scoatem un rezultat cât mai bun. Obiectivul echipei este să treacă de faza grupelor”, a spus Raț.

România nu a mai participat la un turneu final major din 2008, când nu trecea de faza grupelor la Europeanul din Elveția și Austria, după un 0-0 la debut cu Franța (9 iunie).

În urmă cu exact 20 de ani, pe 10 iunie 1996, Franța se impunea cu scorul de 1-0 în fața României, la EURO 1996, iar tricolorii nu au trecut nici de această dată de faza grupelor.

Franța se anunță a fi una dintre favoritele turneului, alături de campioana en titre Spania și de campioana mondială Germania. În luptă se pot insinua și talentata formație a Belgiei, dar și Anglia.

Patru din ultimele cinci meciuri care au opus Franța și România s-au încheiat la egalitate, dar bilanțul general le este favorabil francezilor, după 16 confruntări: trei victorii ale României, cinci egaluri și opt victorii ale Franței, cu un golaveraj de 15-21. Ultimul meci dintre cele două echipe s-a desfășurat pe 6 septembrie 2011, în preliminariile EURO 2012, la inaugurarea Arenei Naționale, și s-a încheiat cu scorul de 0-0. Pe 8 aprilie 1972, România obținea ultima dintre cele trei victorii reușite în fața echipei Franței, 2-0 la București, într-un meci amical, prin golurile marcate de Anghel Iordănescu, actualul selecționer al tricolorilor, și Cornel Dinu.

În ultimele zece partide (toate amicale), ”Les Bleus” au înregistrat nouă victorii și un eșec. România are doar trei victorii, șase egaluri și o înfrângere în ultimele zece meciuri (amicale și oficiale).

România va mai juca în Grupa A contra Elveției (15 iunie, Parc des Princes — Paris) și împotriva Albaniei (19 iunie, la Lyon).

Meciul dintre România și Franța va fi arbitrat de o brigadă maghiară, cu Viktor Kassai la centru, arbitri asistenți vor fi Gyorgy Ring și Vencel Toth, arbitri asistenți adiționali au fost desemnați Tamas Bognar și Adam Farkas, iar arbitru de rezervă va fi olandezul Bjorn Kuipers,

Kassai, 40 de ani, arbitru FIFA din 2003, a condus meciuri de la Cupa Mondială 2010 (inclusiv semifinala Spania — Germania) și EURO 2012, precum și finala Ligii Campionilor din 2011, câștigată de Barcelona în fața lui Manchester United.

Viktor Kassai a arbitrat o dată naționala României, pe 29 februarie 2012, într-un meci amical cu Uruguayul la București (1-1), și de două ori reprezentativa Franței, ambele oficiale, 2-0 cu Lituania în preliminariile EURO 2008 și 0-1 cu Spania în preliminariile CM 2014.

Echipele probabile
Franța: Lloris — Sagna, Rami, Koscielny, Évra — Pogba, Kanté, Matuidi — Griezmann, Giroud, Payet. 
România: Tătărușanu — Săpunaru, Chiricheș, D. Grigore, Raț — Hoban, Pintilii — Ad. Popa, N. Stanciu, B. Stancu — Andone (Keșeru).

La meci va asista și prim-ministrul României, Dacian Cioloș

Campionatul European a ajuns la ediția cu numărul 15 și revine în Franța, țara unde a debutat în 1960 sub denumirea de Cupa Europei pe Națiuni. Va fi prima ediție cu 24 de participante.

Mascota EURO 2016 este Super Victor, un simpatic băiețel pasionat de fotbal.

Trofeul pe care îl primește câștigătoarea Campionatului European mai poartă și numele de Cupa Henri Delaunay, în cinstea francezului care a avut ideea organizării competiției. Confecționată în 1958 de către aurarul Chobillon, înainte de a fi cumpărată de către bijutierul Arthus Bertrand, Cupa Henri Delaunay a rămas neschimbată timp de 50 de ani. UEFA a decis înaintea ediției din 2008 să refacă trofeul. Fabricat din argint și păstrând nota clasică, noul trofeu a crescut în înălțime cu 18 centimetri și în greutate cu două kilograme, având o înălțime de 60 de centimetri și o greutate de opt kilograme.

Meciurile de la EURO 2016 (10 iunie și 10 iulie) se vor desfășura pe zece stadioane. Meciul de deschidere și finala Campionatului European se vor juca pe Stade de France (Saint-Denis). Semifinalele se vor juca la Marsilia și Lyon, stadionul Velodrome găzduind și unul dintre cele patru sferturi de finală alături de arenele din Bordeaux, Lille și Saint-Denis. Ca număr de meciuri, la Lens, Nice, Saint-Etienne și Toulouse se vor disputa câte patru, la Bordeaux și Paris (Parc des Princes) câte cinci, la Lille, Lyon și Marsilia câte șase, în timp ce pe Stade de France se vor juca șapte meciuri ale turneului final.

Turneul fin Franța se desfășoare și sub spectrul grevelor, dar și al temerilor legate de securitate, riscul unor atentate determinând autoritățile să interzică vizionarea meciurilor la terase în Hexagon.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Cum vezi online meciurile de la Euro

Astăzi, de la ora 22, în direct pe PRO TV şi Dolcesport 1, echipa naţională de fotbal a României deschide oficial Campionatul European din Franţa, în compania ţării gazdă, într-un meci extrem de dificil. Tricolorii lui Anghel Iordănescu vor încerca să pornească cu dreptul în turneul final, în faţa a 90.000 de spectatori, pe stadionul Stade de France, unde presiunea exercitată de aceştia va fi imensă.

„România nu a mai jucat la un meci de deschidere şi cred că e cel mai greu meci, împotriva celui mai greu adversar din grupă. Presiunea este mare, jucăm în meci de deschidere, împotriva ţării gazdă”, a declarat Răzvan Raţ, într-o conferinţă de presă susţinută în cantonamentul tricolorilor înaintea debutului la Campionatul European. Fundaşul lui Rayo Vallecano este unul din cei trei jucători care au mai simţit pe propria piele presiunea unui turneu final, alături de Cosmin Moţi şi Cristian Săpunaru, jucători care au fost în lot la ultima reprezentaţie a României la Euro 2008. 

România (antrenor Anghel Iordănescu) Tătăruşanu – Săpunaru, D. Grigore, Chiricheş, Raţ – Hoban, Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, B. Stancu – Andone.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Cum vezi online meciurile de la Euro

Statistica ne dă fiori înaintea partidei din această seară: România nu a mai învins Franța de 44 de ani, iar bilanțul general ne este clar defavorabil: avem trei victorii, cinci partide s-au terminat la egalitate și de opt ori a învins Franța. De asemenea, golaverajul nu ne avantajează: 15-21.

Prima victorie a României s-a consemnat pe 12 iunie 1932, 6-3, într-o partidă amicală disputată la București.

Ultima victorie a României a avut loc pe pe 8 aprilie 1972, 2-0 la București, într-un meci amical. 

Ultimul meci direct a avut loc pe 6 septembrie 2011, în preliminariile EURO 2012, scor 0-0. Atunci s-a inaugurat Arena Națională.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: 

Declarații înaintea partidei:

Anghel Iordanescu: „Nu dorim sa jucam defensiv, dorim sa avem un joc echilibrat, sa punem probleme francezilor. Cunosc si faptul ca Franta are o sumedenie de puncte inca nerezolvate in defensiva”

Vlad Chiriches: „Cu siguranta este meciul carierei de pana acum. Ne dorim foarte mult sa incepem cu bine acest turneu european, sa avem o atitudine buna si sa facem jocuri bune”
,
Mihai Pintilii: „Personal, cred ca e cea mai mare satisfactie sa ajungi la un Campionat European. In legatura cu securitatea nu cred ca vor fi probleme. Suntem paziti foarte bine, acum nu depinde doar de noi”.

Ciprian Tatarusanu: „Este un meci important, dar nu mai important decat celalalte doua din grupa. Avand in vedere ca e meciul de deschidere, asta il face mai special si pot spune ca pana in acest moment e meciul carierei”

Didier Deschamps: „Cel mai important lucru e să marcăm încă din primele minute. România nu este o echipă ultra-defensivă, are oameni foarte buni în atac, care te pot forţa să greşeşti. Sunt jucători rapizi, Stancu, Stanciu, Torje, Andone, Popa”

Hugo Lloris: „Ştim la ce să ne aşteptăm, românii vor încerca să contraatace şi să ajungă repede la poarta noastră. Sunt generoşi în efort, pot presa sus. Este o echipă de înalt nivel, o respectăm, dar avem dorinţă mare să începem cu o victorie”2016 Programul grupei A la EURO 2016 (toate orele sunt ora României)

10 iunie (ora 22.00) Franța — România (Stade de France, Saint-Denis) 
11 iunie (ora 16.00) Albania — Elveția (Stade Félix-Bollaert, Lens) 
15 iunie (ora 19.00) România — Elveția (Parc des Princes, Paris) 
15 iunie (ora 22.00) Franța — Albania (Stade Vélodrome, Marseille) 
19 iunie (ora 22.00) România — Albania (Stade des Lumieres, Lyon) 
19 iunie (ora 22.00) Elveția — Franța (Stade Pierre-Mauroy, Villeneuve-d’Ascq)

Clasament grupa României

Loc

Echipă

MJ

 V

 E 

 Î 

 Golaveraj

 Puncte

1

Albania

 0

 0

 0

 0

    0 – 0

    0

2

Franța

 0

 0

 0

 0

    0 – 0

    0

3

România

 0

 0

 0

 0

    0 – 0

    0

4

Elveția

 0

 0

 0

 0

    0 – 0

    0

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: 

Componența Grupelor

Grupa A: Franța, România, Albania, Elveția 
Grupa B: Anglia, Rusia, Țara Galilor, Slovacia 
Grupa C: Germania, Ucraina, Polonia, Irlanda de Nord 
Grupa D: Spania, Turcia, Cehia, Croația 
Grupa E: Belgia, Italia, Irlanda, Suedia 
Grupa F: Portugalia, Islanda, Austria, Ungaria

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016Costi Mocanu, Felix Drăghici, Mihai Mironică și Ion Alexandru vor asigura comentariul meciurilor de la Euro 2016 la Pro TV, post care va transmite alături de Dolce Sport meciurile de la Euro 2016. „PRO TV va fi în Franța, la fața locului, în inima acestui fenomen fotbalistic uriaș, pentru a transmite telespectatorilor bucuria, emoția și restul trăirilor frumoase ale fotbalului european. Bucurați-vă de fotbal!”, a declarat Costi Mocanu.

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Dolce Sport va avea o echipă completă în Franța, locul de desfășurare al EURO 2016, dar şi mulţi realizatori în Bucureşti pentru a acoperi cele 51 de partide ale Europeanului. Vlad Enachescu și Emil Grădinescu vor comenta împreună la meciurile României, de pe 10, 15 şi 19 iunie, și din faza sferturilor de finală. Celelalte meciuri din grupe și din optimi vor fi comentate de câte o personă, alături de cei deja amintiţi se mai află Bogdan Cosmescu, Cosmin Băleanu şi Costin Cavași. Sferturile, semifinalele și finala vor fi comentate în tandem.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: 

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Singura televiziune care are drepturile integrale de transmisie LIVE VIDEO în România pentru EURO 2016 este DOLCE SPORT. În schimb, 23 de meciuri de la EURO 2016 vor fi transmise LIVE VIDEO şi de PRO TVPRO TV va transmite LIVE VIDEO meciurile României, cel mai bun meci al zilei din faza grupelor şi a optimilor, toate meciurile din sferturile de finală, semifinalele şi finala.

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Pentru cei ce nu sunt abonaţi la Telekom există şi posibilitatea vizualizării meciurilor LIVE VIDEO pe calculator, tableta sau smartphone. DOLCE SPORT este transmis şi online, contracost, pe telekomtv.ro. În cazul celor ce nu au abonament de telefonie / internet la Telekom, un abonament pe o lună costă 15 lei, în timp ce preţul scade la 6 lei pentru cei ce au abonamente de telefonie / internet.

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Programul complet al meciurilor şi al transmisiilor TV. Când joacă România

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Este prima ediţie din istorie în care la EURO vor fi prezente 24 de echipe, iar în fazele eliminatorii se vor califica, pe lângă primele două clasate din fiecare grupa, şi cele mai bune patru locuri trei.

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Toate meciurile de la EURO 2016 vor fi transmise LIVE VIDEO ONLINE pe RomaniaTV.net.

EURO 2016. GRUPA A

S-au jucat:

Franţa – România 2-1 (0-0)

Giroud 57, Payet 89 / B. Stancu 65p

Albania – Elveţia 0-1

Schar 5

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

15 iunie, ora 19.00 (Paris): România – Elveţia (Dolce Sport şi PRO TV)

15 iunie, ora 22.00 (Marseille): Franţa -Albania (Dolce Sport)

19 iunie, ora 22.00 (Lille): Elveţia – Franţa (Dolce Sport)

19 iunie, ora 22.00 (Lyon): România – Albania (Dolce Sport şi PRO TV)


EURO 2016. GRUPA B

S-au jucat:

Ţara Galilor – Slovacia 2-1 (1-0)

Bale 10, Robson-Kanu 81/ Duda 61

Anglia – Rusia 1-1 (0-0)

Dier 73 / V. Berezuţki 90+2

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

15 iunie, ora 16.00 (Lille): Rusia – Slovacia (Dolce Sport)

16 iunie, ora 16.00 (Lens): Anglia – Ţara Galilor (Dolce Sport)

20 iunie, ora 22.00 (St. Etienne): Slovacia – Anglia (Dolce Sport şi PRO TV)

20 iunie, ora 22.00 (Toulouse): Rusia – Ţara Galilor (Dolce Sport)


EURO 2016. GRUPA C

S-au jucat:

Polonia – Irlanda de Nord 1-0 (0-0)

Milik 51

Germania – Ucraina 2-0 (1-0)

Mustafi 19, Schweinsteiger 90

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

16 iunie, ora 19.00 (Lyon): Ucraina – Irlanda de Nord (Dolce Sport)

16 iunie, ora 22.00 (St. Denis): Germania -Polonia (Dolce Sport şi PRO TV)

21 iunie, ora 19.00 (Paris): Irlanda de Nord – Germania (Dolce Sport)

21 iunie, ora 19.00 (Marseille): Ucraina – Polonia (Dolce Sport)


EURO 2016. GRUPA D

S-au jucat:

Turcia – Croaţia 0-1 (0-1)

Modric 41

Spania – Cehia 1-0 (0-0)

Pique 87

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

17 iunie, ora 19.00 (St. Etienne): Cehia – Croaţia (Dolce Sport)

17 iunie, ora 22.00 (Nice): Spania – Turcia (Dolce Sport şi PRO TV)

21 iunie, ora 22.00 (Bordeaux): Croaţia – Spania (Dolce Sport)

21 iunie, ora 22.00 (Lens): Cehia – Turcia (Dolce Sport)

 

EURO 2016. GRUPA E

S-au jucat

IRLANDA – SUEDIA 1-1

Hoolahan 48 / Clark 71a

BELGIA – ITALIA 0-2 (0-1)

Giaccherini 32, Pelle 90+3

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

17 iunie, ora 16.00 (Toulouse): Italia – Suedia (Dolce Sport)

18 iunie, ora 16.00 (Bordeaux): Belgia – Irlanda (Dolce Sport)

22 iunie, ora 22.00 (Nice): Suedia – Belgia (Dolce Sport)

22 iunie, ora 22.00 (Lille): Italia – Irlanda (Dolce Sport)


EURO 2016. GRUPA F

S-au jucat:

AUSTRIA – UNGARIA 0-2 (0-0)

Szalai 63, Srieber 87

PORTUGALIA – ISLANDA 1-1 (1-0)

Nani 31 / B. Bjornason 50

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

18 iunie, ora 19.00 (Marseille): Islanda – Ungaria (Dolce Sport)

18 iunie, ora 22.00 (Paris): Portugalia – Austria (Dolce Sport şi PRO TV)

22 iunie, ora 19.00 (Lyon): Ungaria – Portugalia (Dolce Sport)

22 iunie, ora 19.00 (St. Denis): Islanda – Austria (Dolce Sport)