Şapte universităţi româneşti au fost selectate de CE în cadrul apelului vizând constituirea reţelelor Universităţilor Europene

Publicat: Joi, 09 Iulie 2020 15:58 // Actualizat: Joi, 09 Iulie 2020 15:58 // Sursa: romaniatv.net

Comisia Europeană a selectat şapte universităţi din România în cadrul apelului care vizează constituirea reţelelor Universităţilor Europene, a informat Ministerul Eduaţiei şi Cercetării.

Mai exact au fost selectate: Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea din Petroşani, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţeganu" din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara. Alte trei instituţii selectate anterior sunt Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti.

Citeşte şi: România mai are doar două universităţi în clasamentul QS 2020. Niciuna dintre ele nu se află între primele 800 din lume

"Felicit universităţile din România selectate pentru a face parte din cadrul Universităţilor Europene, contribuind astfel la consolidarea Spaţiului European al Educaţiei. Îmi doresc ca aceste universităţi să constituie un exemplu de bună practică pentru tot mediul academic din România. Vom continua să susţinem cu resurse financiare universităţile, pentru a-şi îndeplini obiectivele propuse în cadrul reţelelor europene din care fac parte. Fiecare dintre cele trei universităţi deja membre în reţeaua universităţilor europene au fost finanţate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării din Fondul pentru Situaţii Speciale cu un milion de lei pentru fiecare universitate. Avem disponibilitatea de a susţine financiar şi cele şapte universităţi câştigătoare. Bugetul de anul acesta pentru finanţarea învăţământului superior este mai mare cu aproximativ un miliard de lei, comparativ cu 2019", a declarat ministrul Monica Anisie.

Comisia Europeană a anunţat cele 24 de universităţi europene noi care vor adera la primele 17 alianţe ale instituţiilor de învăţământ superior selectate din anul 2019, şapte universităţi fiind din România.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
educaţie Europa Romania selecţie universităţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H