Silvia Boliacu, şefa DSP Suceava, a demisionat în plină pandemie de coronavirus

Silvia Boliacu, directorul executiv interimar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a demisionat din funcţie, miercuri seara. Anunţul a fost făcut de dr. Horațiu Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 06:58
Silvia Boliacu, şefa DSP Suceava, a demisionat în plină pandemie de coronavirus

Prof.univ.dr. Horațiu Moldovan a precizat la Antena3 că „ne confruntăm cu demisii la Direcțiile de Sănătate Publică din țară, la Suceava la fel, demisie și abandon”.

103 cadre medicale, diagnosticate cu COVID-19 în România. Cele mai multe sunt de la Spitalul Judeţean Suceava

După demisia din Silviei Boliacu, la DSP Suceava va fi redistribuit personal de la Iaşi şi Botoşani.

Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România. Nelu Tătaru: „Peste 170 de medici şi pacienţi sunt infectaţi”

Potrivit Monitorul de Suceava, conducerea DSP Suceava va fi preluată interimar de dr. Elena Manuela Trifan, de la DSP Iași.

Avertismentul unui medic din Suceava, despre coronavirus. „E Satana, e ceva de pe altă lume. E un virus teribil”

Totodată, Nelu Tătaru a spus că au fost mai multe cauze care au dus la situaţia critică de la Suceava, el invocând şi atitudinea delăsătoare a conducerii DSP Suceava.

„Au fost mai multe motive care au dus la acest deznodământ. Ancheta epidemiologică nu a mers pe un traseu care să ducă la identificarea anumitor cazuri, a fost un personal medical care a fost contaminat şi care a fost tardiv izolat. A fost greşit înţeles modul de a folosi unele echipamente de protecţie, dar a fost şi un management defectuos al crizei. A fost o atitudine a DSP delăsătoare”, a mai afirmat secretarul de stat Nelu Tătaru.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, demis. Mai mulţi pacienţi infectaţi cu coronavirus au murit. Zeci de cadre medicale, infectate

El a adăugat că a discutat cu medicii din cadrul spitalului sucevean, precizând că după ce i-a ascultat şi-a dat seama de dimensiunea neregulilor care s-au petrecut la acest spital. 

Trei noi decese de coronavirus în România, toate din Suceava. Bilanţul morţilor de Covid urcă la 17