IMAGINI HALUCINANTE. Şofer amendat de poliţist, deşi avea actele în regulă: „Îţi iau talonul, pentru că aşa vreau eu”

Un şofer din Câmpulung a fost amendat de un poliţist pentru că a refuzat să-i înmâneze actele şi i le-a arătat pe geam, deşi Poliţia Română recomandă în această perioadă să păstrăm distanţa de cel puţin un metru unii faţă de ceilalţi şi şoferii să prezinte actele agenţilor prin geam. Deşi toate documentele erau în regulă, tănărul a fost amendat cu suma de 1.100 de lei. 

01 apr. 2020, 11:25

Totul s-a întâmplat în localitatea Valea Mare din judeţul Argeş. Tânărul se afla în maşină cu prietena sa, iar în momentul în care a fost oprit de poliţist i-a spus acestuia că fusese la bunica lui şi mergea să cumpere nişte cartofi. Asta scria şi în declaraţia pe care tânărul o avea completată pe telefon.

Şoferul a ripostat în momentul în care poliţiştul i-a luat telefonul.

„Chiar dacă aveţi mănuşi, aţi atins şi alte lucruri… Dacă iau coronavirusul?”, a întrebat tânărul.

„Asta e, nu mai fii aşa tupeist”, a fost răspunsul poliţistului.

Cu haina deschisă, fără mască de protecţie şi cu căştie în urechi, poliţistul a continuat să-i ceară tânărului toate actele la control: buletinul, permisul şi talonul de asigurare. Pentru că şoferul i-a prezentat toate actele doar prin geam, dar a refuzat să i le şi înmâneze poliţistului au apărut şi ameninţările.

„Te scot cu forţa dacă nu-mi dai actele, îţi dau cu spray şi ieşi singur… îţi iau şi talonul pentru că aşa vreau eu”, a spus poliţistul.

Disperat, tânărul a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Poliţistul care a preluat apelul l-a sfătuit, însă, să facă ceea ce i se spune, iar apoi, dacă este nemulţumit, să formuleze o plângere către superiori.

Într-un final, poliţistul l-a invitat la secţie. Când a ieşit, tânărul a postat pe pagina sa de facebook discuţia pe care a avut-o cu poliţistul şi a menţionat într-un mesaj că a fost amendat cu suma de 1.100 de lei.

 

Recomandările poliţiştilor pentru această perioadă în video de mai jos:

Citeşte şi Poliţist care sfidează legea. Şi-a înmormântat mama cu un alai de sute de persoane, în plină pandemie de coronavirus