Un bebeluş din China, infectat cu coronavirus la scurt timp de la naştere. Incredibil ce s-a întâmplat cu fetiţa după 17 zile de viaţă

Un bebeluş de doar câteva zile a învins coronavirusul complet singur, fără ajutorul unor medicamente. Nou-născutul este cel mai tânăr pacient care s-a recuperat de virus în China, potrivit presei locale.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 15:31
Un bebeluş din China, infectat cu coronavirus la scurt timp de la naştere. Incredibil ce s-a întâmplat cu fetiţa după 17 zile de viaţă

Fetiţa a fost transferată la Spitalul de Copii Wuhan în aceeași zi în care s-a născut, potrivit People’s Daily. S-a descoperit că luase virusul la scurt timp. Xiao Xiao a avut o infecție în sistemul respirator și leziuni miocardice minore, a spus dr. Zeng Lingkong, directorul Departamentului de Neonatologie din spital.

Deoarece simptomele fetei nu erau evidente, medicii au decis să nu-i dea medicamente cu antibiotice și să o lase să depășească boala de una singură. „Nu a avut dificultăți evidente în respirație, nu a tuşit şi nici nu a avut febră, de aceea i-am prescris tratament doar pentru starea mea miocardică”, a spus dr. Zeng, postului de televiziune CCTV.

Citeşte şi: Institutul Marius Nasta intră în carantină pentru a nu rămâne fără măşti. „Stocul e foarte mic”

Vineri după-amiază, după 17 zile de viaţă, i s-a permis să plece acasă, în urma rezultatelor negative la trei teste consecutive de detectare a acidului nucleic.

Dr. Zeng a spus că bebelușul și-a revenit complet, câştigând lupta cu coronavirusul, dar şi cu bolile de inimă.

Medicii din China s-au temut de posibilitatea ca infecția să poată fi transmisă de la mame la bebelușii lor în pântece.

Noul coronavirus a ucis 2.592 de oameni în China, a infectat aproximativ 77.000 până acum și a paralizat economia. Cea mai veche pacientă din țară este o femeie de 96 de ani, care și-a revenit din boală după ce a fost tratată în secții de terapie intensivă timp de trei zile.

Citeşte şi: Cod roşu. Italia scoate ARMATA pentru a supraveghea zonele de carantină

La nivel global, epidemia de coronavirus a ucis cel puțin 2.628 de persoane şi a infectat peste 79.700.

Metrorex, măsuri pentru prevenirea contaminării cu CORONAVIRUS

Metrorex anunţă că va dispune în perioada următoare aplicarea unei serii de măsuri de prevenţie pentru prevenirea şi diminuarea riscurilor de contaminare cu coronavirus.

În trenurile de metrou se va efectua un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere şi a butoanelor de deschidere a uşilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii. Acest program este aplicat în cadrul tuturor tipurilor de salubrizare, precum şi după executarea reviziilor. Mai mult, pentru informarea corectă a publicului călător, Metrorex va expune atât în staţiile de metrou, cât şi în trenuri, afişe educative de prevenţie a infecţiei cu Coronavirus. Din aceste afişe aflăm cum ne putem proteja pe noi înşine, dar şi pe cei din jurul nostru de o eventuală îmbolnăvire„, informează Metrorex, într-un comunicat de presă 

Temerile legate de declararea unei pandemii de coronavirus erau tot mai mari luni, după creşterea bruscă a noilor cazuri de infecţii raportate în Iran, Italia şi Coreea de Sud, deşi China a relaxat restricţiile de deplasare în mai multe zone, inclusiv în Beijing, în contextul în care ratele noilor infecţii au scăzut.

Potrivit unei informări transmise, luni, de către Guvern printre măsurile recomandate în contextul noului tip de coronavirus se află spălatul des pe mâini, evitarea contactului cu oamenii care suferă de infecţii respiratorii acute, curăţarea suprafeţelor cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool şi folosirea măştilor de protecţie.

Citeşte şi: Coronavirusul în Italia, premierul a anunţat cum izbucnit epidemia. Cine a fost „pacientul zero”

Coronavirusurile fac parte dintr-o familie numeroasă de virusuri găsite atât la animale, cât şi la oameni. Noul tip de coronavirus infectează omul, cauzând diverse boli, de la răceală comună la boli respiratorii severe, precum sindromul respirator din Orientul Mijlociu şi Sindromul Respirator Acut Sever.

Acest coronavirus este o nouă tulpină de coronavirus care nu a fost identificată anterior la om. Numit „2019-nCov”, nu a fost detectat înainte ca focarul să fie raportat în Wuhan, China, în decembrie 2019. Totodată, „2019-nCov” provine din aceeaşi familie de virusuri ca SARS, dar nu este acelaşi virus.

Ca şi în cazul altor boli respiratorii, infecţia cu coronavirus poate provoca simptome uşoare, inclusiv scurgeri nazale, dureri în gât, tuse şi febră sau se poate manifesta mai sever şi poate duce la pneumonie sau dificultăţi de respiraţie.