Educatoarea ucisă în grădiniţă de fostul soţ, pentru ultima dată acasă. Părinţii sunt în stare de şoc

Educatoarea ucisă de soţ într-o grădiniţă din Bucureşti a fost adusă acasă, la Vaslui. Sicriul este depus la o capelă din oraş, iar joi, mama celor doi copii rămaşi orfani, va fi condusă pe ultimul drum.

31 ian. 2018, 09:01
Educatoarea ucisă în grădiniţă de fostul soţ, pentru ultima dată acasă. Părinţii sunt în stare de şoc

Nicoleta Botan, educatoarea care a fost ucisă cu sânge rece de fostul soţ, era iubită de toată lumea. Era mereu văzută cu zâmbetul pe buze, puţini ştiau ce suferinţă se ascundea în sufletul ei. Vestea morţii ei a şocat, a revoltat, a cutremurat o ţară întreagă. A fost lovită cu cuţitul în inimă, a murit într-o sală de operaţie lăsând în urmă doi copii minunaţi.

Vezi şi: Ultima postare pe Facebook a educatoarei ucise de fostul soţ în grădiniţă. Mesajele ei, strigăt disperat după ajutor

Sicriul cu trupul neînsufleţit al educatoarei a fost depus la o capelă din centrul oraşului Vaslui. prietnii şi apropiaţii îşi iau rămas bun de la Nicoleta. Părinţii şi socrii tinerei sunt în stare de şoc. Ei spun că nu-şi pot imagina cum s-a putut petrece o asemenea tragedie. 

Reprezentanţii Protecţiei Copilului fac o anchetă pentru a stabili la cine vor rămâne cei doi copii. Deocamdată, ei se află în grija unei mătuşi. 

Citeşte şi Filmul crimei de la grădiniţă. Detalii şocante din anchetă, ce au făcut ucigaşul şi soţia sa cu câteva ore înainte

Judecătorii au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului care şi-a ucis vineri soţia, în Capitală. Surse apropiate anchetei, citate de România TV, spun că acesta este acuzat de omor simplu, iar avocaţii vor cere o expertiză psihiatrică.

Vezi şi: Răsturnare de situaţie în cazul copiilor educatoarei ucise la grădiniţă. Ce se întâmplă cu micuţii

Surse apropiate anchetei, citate de România TV, susţin că ucigaşul se văzuse cu soţia chiar în dimineaţa crimei şi, împreună, duseseră copiii la grădiniţă. O discuţie în contradictoriu l-a împins pe bărbat să se ducă acasă şi să ia un cuţit, apoi s-a întors la grădiniţă, cu scorul de a-şi ucide soţia. A intrat în biroul acesteia şi a înjunghiat-o de mai multe ori. Crima a avut loc puţin după ora 12, vineri, apelul către 112 fiind consemnat la ora 12.20.

Citeşte şi Prietenii educatoarei ucise în grădiniţă de fostul soţ, sfâşiaţi de durere: Rămas bun, minune! Fie-ţi sufletul pe calea lui

Ulterior, ucigaşul a fugit, dar a fost prins la scurt timp de poliţiştii Secţiei 8, care l-au predat ofiţerilor Serviciului Omoruri.

Marius Cristian Botan este inginer la o fabrică de pâine, iar colegii sunt şocaţi de gestul său. „Nu-mi vine sa cred ca este el. Este inginer la fabrica de paine. Nu stiam ca are probleme. Stiam ca se intelege foarte bine cu sotia. Era cam agitat in ultime vreme, spunea ca are probleme, dar credeam ca la serviciu, nu cu sotia. Despre sotie nu l-am auzit vorbind, ci doar despre copii. Parca o singura data l-am auzit ca nu avea cheia si trebuia sa ajunga urgent acasa. In ultima vreme era stresat, cu telefonul in mana, nu stiu cu cine vorbea. Astazi nu a fost la serviciu. El este putin mai retras in legatura cu problemele de casa. Era foarte calm de obicei, stresat, dar nervos sau violent niciodata„, a spus unul dintre colegii săi.