MITĂ LA ARR Cluj. Şpagă negociată de pe 15 cartele telefonice

Patronul unei firme de transport din Cluj i-a dat mită directoarei ARR folosind mai multe cartele telefonice. Pentru a-l ajuta să câştige o licitaţie, femeia a primit de la patron un autoturism, aparate electronice, dar şi 10.000 de lei.

20 mart. 2014, 06:37
MITĂ LA ARR Cluj. Şpagă negociată de pe 15 cartele telefonice

Ştefan Cadar, patronul unei firme de transport din Cluj, i-a dat mită directoarei Autorităţii Rutiere, Daniela Dobrilă, o importantă sumă de bani şi multe alte bunuri folosind tehnici incredibile pentru a nu fi prins de anchetatori, potrivit România TV.

Citeşte şi Directoare a Autorităţii Rutiere Române Bucureşti, arestată la domiciliu

Timp de trei luni, omul de afaceri a folosit 15 numere de telefon pentru a discuta termenii „afacerii”, Cadar dorind să câştige o licenţă de transport pentru judeţul Cluj. În plus, mita era numită „ciocolată”. În realitate însă, femeia a primit de la acesta un autoturism, aparate electronice, haine, dar şi 10.000 de lei. Soţii Cadar alături de directoarea ARR au fost arestaţi, fiind acuzaţi de dare de mită, luare de mită şi fals în înscrisuri.

Potrivit avocatului Tiberiu Ban, care a reprezentat-o pe Daniela Dobrilă, director la ARR, Tribunalul Cluj s-a pronunţat, vineri seară, pentru arestarea preventivă a omului de afaceri Ştefan Cadar, pentru 30 de zile, iar în cazul soţiei acestuia şi al directorului din ARR s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

„DNA a depus contestaţie la măsura arestului la domiciliu, iar Ştefan Cadar a contestat arestarea preventivă. Contestaţiile se vor judeca de Curtea de Apel Cluj”, a spus Ban.

Şefa direcţiei licitaţii a Autorităţii Rutiere Bucureşti este acuzată de procurorii DNA că a cerut şi a primit mită de la un patron de firmă de transporturi pentru a aranja mai multe licitaţii pentru drumurile judeţene.

Citeşte şi Record de şpagă în Sălaj: Un medic a luat mită de 125 de ori în doar 11 zile

Procurorii spun că şefa ARR ar fi cerut şi primit mai multe bunuri, printre care un televizor, un autoturism, dar şi obiecte vestimentare cu o valoare totală de peste 12000 de euro, 10000 de lei, precum şi două laptop-uri cu o valoare de peste 3500 de euro.  Cei trei au fost reţinuţi şi urmează să fie duşi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă de 29 de zile. Printre altele, cei trei vor fi cercetaţi de luare şi dare de mită, precum şi pentru fals.