Theodor Berna, administratorul Tehnologica Radion, arestat pentru 30 de zile

Berna Theodor, administrator al SC Tehnologica Radion SRL Bucureşti, societate implicată în dosarul mitei de la Primăria Bucureşti, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul în acest dosar depăşind 100 de milioane de euro.

19 aug. 2014, 13:34
Theodor Berna, administratorul Tehnologica Radion, arestat pentru 30 de zile

Potrivit unor surse din cadrul Tribunalului Prahova, magistraţii acestei instanţe au dispus marţi arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Berna Theodor, de la 19 august până la data de 17 septembrie inclusiv, informează Agerpres.

Administratorul SC Tehnologica Radion, una dintre cele mai mari companii de construcţii din România, a fost condus luni, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti alături de alte şapte persoane, de asemenea administratori de firme, toţi aceştia fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat de presă al PCA Ploieşti, cei opt, în calitate de administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, în scopul ascunderii provenienţei ilicite a acestora, sume care ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăţi comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul estimat este în cuantum de 104.940.660 lei (23 milioane euro) rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi de 353.089.030 lei ( 78,5 milioane euro) din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, se arată în comunicatul PCA Ploieşti.

Conform sursei citate, la acel moment două persoane au fost reţinute, respectiv Berna Theodor, administrator la SC Tehnologica Radion SRL Bucureşti şi la SC Teloxim Con SRL Bucureşti, şi Bujoreanu Florian, administrator la SC Proiect Alfa Capital SRL Bucureşti.

SC Tehnologica Radion SRL este implicată în dosarul în care Mădălin Dumitru, directorul suspendat al Direcţiei generale infrastructură şi servicii publice din cadrul Primăriei Capitalei, este cercetat de DNA pentru corupţie.

Alte cinci persoane, de asemenea administratori de societăţi comerciale, au fost puse sub control judiciar, acestea fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.