4 lucruri pe care sa NU le faci cand copilul este nervos

Nu e parinte care sa nu fi trecut macar o data printr-un episod de criza manifestata de copil, fie ca este vorba despre o criza emotionala sau criza nervi (sau tantrum, cum spune specialistii). Sunt momente in care te simti coplesit si nu mai stii ce sa faci, mai ales daca te-a prins intr-un moment nepotrivit (esti obosit, esti suparat de la birou etc.).

RomaniaTV.net
11 nov. 2017, 21:23
4 lucruri pe care sa NU le faci cand copilul este nervos

Important este sa-ti aduci aminte ca aceste crize sunt ceva normal la copiii mici si sunt cauzate de diverse frustrari (nu pot ajunge la ce-si doresc, nu pot avea ce-si doresc, nu pot exprima ceea ce simt, sunt obositi, sunt plictisiti etc.).
 Adevarul este ca nu exista o “reteta” unica, o vraja pe care sa o spui si totul sa dispara ca prin minune. Fiecare parinte trebuie sa-si cunoasca foarte bine copilul si sa adapteze sfaturile de la specialisti sau de la alti parinti, la copilul lor, combinand informatiile cu instinctul, intuitia si valorile familiei lui.

Iata 4 lucruri pe care sa nu le faci atunci cand copilul tau este nervos, potrivit psihologilor de la Empowering Parents.

1. NU fi inflexibil
Perioada 1-4 ani pare a fi cea mai dificila din viata unui parinte. Copilul este “incapatanat”, “inflexibil”, “irational” si de “nestapanit”. Pentru a preveni aceste crize cauzate de diverse frustrari, un parinte trebuie sa dea dovada de putina flexibilitate si sa-i ofere copilului mai multe variante.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.