A fost inventată APLICAŢIA care pune capăt amenzilor din MIJLOACELE de TRANSPORT în COMUN. Cum funcţionează

Gata cu amenzile din mijloacele de transport in comun dupa ce o echipa de studenti din Cluj-Napoca a realizat aplicatia BocterApp, prin care orice utilizator de smartphone poate anunta autobuz, troleibuz sau tramvaiul in care se controleaza bilete.

21 sept. 2014, 17:34
A fost inventată APLICAŢIA care pune capăt amenzilor din MIJLOACELE de TRANSPORT în COMUN. Cum funcţionează

„Boacter” inseamna, potrivit Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, functionar, angajat al primariei, cel care colecteaza impozitele, paznic de noapte sau politist. La Cluj, termenul, folosit uneori si ca „bocter”, este sinonim cu angajatii Companiei de Transport Public Cluj-Napoca (noua denumire a Regiei Autonome de Transport Calatori, care controleaza biletele calatorilor, potrivit Vocea Transilvaniei.

Citeşte şi Circ într-un tramvai. Un tânăr prins fără bilet s-a luat la ceartă cu controlorii VIDEO

Ideea aplicatiei BocterApp e simpla: orice utilizator de smartphone care are aplicatia instalata poate sa-i avertizeze pe ceilalti calatori care au descarcat aplicatia de existenta „bocterilor” pe o linie sau alta. In principiu, daca vezi un controlor, intri in aplicatie, avertizezi si lumea de pe o anumita raza va primi notificari. E un fel de check-in. Totul trebuie sa fie acum one click”, explica Iancu. Tinerii care lucreaza la aplicatia „BocterApp” spun ca nu isi doresc sa falimenteze CTP-ul, dimpotriva! Vor sa puna umarul si sa schimbe un sistem pe care il considera gresit.

Vrem sa se respecte regulile, dar si sa se schimbe unele din ele. De exemplu, calatorii se plang ca sunt imbranciti de controlori. Bine, sunt sigur ca e si invers, copii care ii injura. In viziunea mea, controlorii, pentru ca stiu ca nu au dreptul sa iti faca nimic, recurg la intimidare. Ca sa reducem astfel de cazuri lucram la aceasta aplicatie„, spune Iancu.

Citeşte şi SCANDALOS! O tânără din Iaşi, bruscată de controlorii de bilete din autobuz

Tinerii au anunţat ca vor lansa aplicatia BocterApp la inceputul lunii octombrie, insă se pare ca, intre timp, Compania de Transport Public Cluj-Napoca a „întrprins măsuri legale de stopare a acestui fenomen negativ în mediul virtual”. De asemenea, directorul CTP Cluj-Napoca a declarat pentru Vocea Transilvaniei că, în această perioadă, a fost suplimentat numărul de controlori şi se fac controale mixte cu Poliţia.