Adevărul despre grăsimea corporală. Sigur nu ştiai asta

Ştiai că grăsimea corporală este esenţială în procesul de creştere şi la întărirea sistemului imunitar? Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute despre ţesutul adipos.

RomaniaTV.net
27 ian. 2014, 09:21
Adevărul despre grăsimea corporală. Sigur nu ştiai asta

Ce face grasimea corporala

In primul rand, ea actioneaza ca un depozit de energie. Totodata, mentine temperatura corporala. Mai mult, tesutul adipos gazduieste reactii chimice esentiale in procesul de crestere, dar si pentru intarirea imunitatii. In interiorul grasimii corporale exista si hormoni, si proteine, care permit buna functionare a organismului, mai ales atunci cand depunem efort fizic.

Citeşte şi Cât vei trăi în funcţie de forma corpului. Ce spun cercetătorii despre trupul tău

Grasimea corporala este asociata cu infertilitate

Printre factorii favorizanti ai infertilitatii se numara si grasimea corporala excesiva.

Cercetarile medicale, dar si doctorii au constatat ca o femeie obeza sau supraponderala ramane mai greu insarcinata decat una cu o greutate corporala normala. Acestui dezavantaj al tesutului adipos excesiv i se alatura si artrita, apneea, diabetul, atacul vascular-cerebral, afectiunile cardiace, dar si anumite forme de cancer.

Grasimea si indicele de masa corporala

Indicele de masa corporala (IMC) este un numar stabilit in baza raportului dintre inaltime si greutatea corporala, numeroase site-uri de sanatate oferind optiunea de a-ti calcula usor IMC. Insa, acest indice este si o cale utila de a afla din cata grasime este format corpul tau, daca este prea multa, prea putina sau daca se incadreaza in limite normale. Daca IMC este cuprins intre 25 si 29,9, inseamna ca esti supraponderal, in timp ce un indice de masa corporala care depaseste 30 este aferent obezitatii. Daca te situezi intre 18,5 si 24,9, inseamna ca ai o greutate corporala normala, in schimb daca ai sub 18,5 atunci esti subponderal.

Află dacă eşti mai slab sau mai gras decât credeai cu o nouă formulă

Ce indice de masa corporala este mai sanatos

Cifrele IMC cuprinse intre 18,5 si 24,9 arata ca o persoana are o greutate corporala normala. Insa chiar si oamenii din aceasta categorie sunt fie mai sanatosi, fie mai putin sanatosi, fie mai predispusi la ingrasare si la aparitia bolilor asociate, fie mai putin predispusi. Cei mai sanatosi oameni sunt cei care au indicele de masa corporala cat mai aproape de limita inferioara ca categoriei „normal”, adica cat mai aproape de 18,5 (dar nu mai putin).

Continuarea pe Lyla.ro