Argentina, în criză. După retragerea lui Messi şi selecţionerul Tata Martino şi-a anunţat demisia

Gerardo "Tata" Martino a demisionat, marţi, din funcţia de selecţioner al naţionalei Argentinei, după înfrângerea din finala Copei America.

05 iul. 2016, 20:25
Argentina, în criză. După retragerea lui Messi şi selecţionerul Tata Martino şi-a anunţat demisia

Federaţia de Fotbal din Argentina a anunţat într-un comunicat laconic că Tata Martino şi colaboratorii săi şi-au înaintat demisiile. Motivele oficiale sunt problemele în alcătuirea unei echipe pentru Olimpiada de la Rio, precum şi disputele din cadrul Federaţiei.

Citeşte şi Messi, anunţ şoc, cu lacrimi în ochi: Mă retrag! Echipa naţională e un capitol încheiat pentru mine

Presă locală scrie că Tata Martino a avut tot felul de probleme în ultimele luni, de la întârzierea cu luni bune a salariului şi până la aprovizionarea naţionalei în timpul Copei America. Picătura care a umplut paharul ar fi fost boicotul încercat de cluburile din Argentina, care nu vor să le permită jucătorilor lor să participe la Jocurile Olimpice de la Rio. În momentul de faţă există chiar riscul că Argentina să nu se prezinte la turneul olimpic de fotbal.

Leo Messi şi-a anunţat retragerea din prima reprezentativă imediat după înfrângerea suferită în finală Copei America, dar pe lângă Messi şi alţi jucători importanţi, precum Kun Aguero, se gândesc să se retragă, fotbalul din Argentina traversând o criză fără precedent la nivel de naţională.