Atac asupra sediului unei publicaţii din Grecia acuzată că îi sprijină pe neonazişti

Aproximativ 15 persoane au spart geamurile şi au aruncat cu pietre şi vopsea joi seară asupra sediului unei publicaţii greceşti de scandal, acuzată că îi sprijină pe neonaziştii suspectaţi de uciderea unui militant antifascist, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, relatează AFP.

RomaniaTV.net
27 sept. 2013, 08:03
Atac asupra sediului unei publicaţii din Grecia acuzată că îi sprijină pe neonazişti

La puţin timp după ora locală 20.00 (20.00, ora României), peste 15 bărbaţi au atacat sediul publicaţiei Proto Thema din Marousi, o suburbie din nordul Atenei, provocând pagube materiale, inclusiv la maşini, potrivit sursei citate.

Înainte de a fugi, atacatorii au aruncat pliante în care acuză publicaţia că sprijină fascismul.

Proto Thema a fost ţinta unor critici puternice după ce a publicat duminică o fotografie a muzicianului antifascist Pavlos Fyssas, în vârstă de 34 de ani, ţinut în braţe de prietena sa disperată după ce a fost agresat.

Citeşte şi Grecia: Ciocniri violente la sfârşitul manifestaţiei antifasciste

Uciderea tânărului cu lovituri de cuţit pe 18 septembrie în apropiere de Atena de către un presupus militant al partidului neonazist Zori Aurii, Georgios Roupakias, în vârstă de 45 de ani, a provocat un şoc în ţară. Premierul Antonis Samaras a promis să ia măsuri împotriva „descendenţilor naziştilor”.

George Roupakias a recunoscut că l-a lovit pe militantul antifascist, dar a invocat legitima apărare şi a dat asigurări că nu este membru al partidului Zori Aurii. La rândul său, partidul neonazist a oferit asigurări că nu are nicio legătură cu presupusul criminal, dar fotografii l-au arătat că a participat la activităţile sale.