Atletlul de 13 ani din Iaşi a murit, aşteptând un donator de măduvă

În vârstă de 13 ani, Ştefan Puiu a murit la un spital din Timişoara, aşteptând un donator de măduvă.

11 iun. 2015, 04:11
Atletlul de 13 ani din Iaşi a murit, aşteptând un donator de măduvă

Elevul atlet de la Liceul Sportiv a pierdut ultima cursă, cea cu viaţa. Ştefan Puiu, în vârstă de 13 ani, s-a stins din viaţă la spitalul din Timişoara. El era internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă şi era în aşteptarea unui donator, care să îl ajute să lupte cu boala cruntă. A fost însă prea târziu, iar lupta cu cancerul devenise tot mai grea.

Ştefan va fi înmormântat în cursul zilei de vineri la Cimitirul „Sfânta Treime“, din Păcurari. „Dorinţa lui Ştefan era să rămână o zi acasă, aşa că vom sta acasă. Mâine (astăzi – n.r.) va fi depus la capela cimitirului. Cei care vor dori să vină, să îşi ia rămas-bun, sunt aşteptaţi“, a spus îndurerată mama băiatului, Daniela Costea.

Ştefan Puiu fusese diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică, o formă mai agresivă a bolii ce răspunde mai greu la tratament. Cu toate problemele pe care le-a întâmpinat, Ştefan a rămas mereu optimist şi, la cei 13 ani ai săi, a dat dovadă de un curaj de neimaginat. A fost un adolescent carismatic, elev al Liceului cu Program Sportiv din Iaşi, unde practica de doi ani de zile atletismul. Profesorii l-au caracterizat mereu ca fiind un elev silitor şi inteligent, având mereu medii la final de an de peste 9.50.