STENOGRAMA discuţiei dintre Berbeceanu şi un procuror DIICOT: Şeful BCCO Alba ŞTIA că este URMĂRIT

Comisarul-şef Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba Iulia, ştia se pare că este urmărit. El i-a cerut socotelă şefului DIICOT Alba, Ioan Mureşean, după ce ar fi descoperit tehnică de înregistrare în biroul său. Stenograma discuţiei dintre cei doi a apărut pe Internet.

RomaniaTV.net
28 oct. 2013, 09:32
STENOGRAMA discuţiei dintre Berbeceanu şi un procuror DIICOT: Şeful BCCO Alba ŞTIA că este URMĂRIT

Potrivit pesurse.ro, înregistrarea a fost făcută, cel mai probabil, de către comisarul Berbeceanu în biroul procurorului Ioan Mureşan, şeful DIICOT Alba Iulia. Poliţistul îi reclamă procurorului faptul că ar fi cerut să îi fie instalată tehnică de înregistrare în birou, dar procurorul respinge acest lucru.

Berbeceanu: Una este să le verifici, Neluţu, și alta este să montezi tehnică în birou.
Mureşan: La cine?

Berbeceanu: La mine. Neluțu, eu am avut tehnică montată în birou.
Mureşan: Dacă mă crezi sau nu mă crezi, e treaba ta, dar nu ți-am montat tehnică în birou. Ar fi culmea.

Berbeceanu: N-ar fi culmea. De ce sa fie culmea?
Mureşan: Își spun 100% că nu ți-am montat tehnică, tu poți să crezi ce vrei. Îți spun că ești pe o pistă greșită.

B: Nu, eu nu am nicio pistă. Am găsit-o aia, am fotografiat-o, am filmat-o împreună cu Goagă şi cu încă unul, ca martor, şi când o să se termine totul, o să…
M: Foarte bine. Eu îţi garantez că de la noi nu ai avut nicio tehnică în birou.

B: Eu cred că trebuie să se înceteze cu atmosfera asta negativă.
M: Eu sunt de acord cu tine.

B: Din punctul meu de vedere, eu v-am spus, nu am avut absolut nimic. Dacă este să discutăm cinstit, eu cred că la DIICOT, la Serviciul Teritorial Alba sunt probleme mari de tot. Si eu ţi-o spun din tot sufletul.
M: Zi-le. Trebuie rezolvat.

B: Eu ştiu că trebuie rezolvate.
M: Dacă vrei şi poţi, spune, dacă nu, spune-le unde trebuie.

B: Eu ştiu. Să-ţi trânteşti propriile dosare, aia mi se pare grav. Dosarul cu ţiganii cu aurul, de exemplu. Ştii?
M: Cu ţiganii, cu Ciuciu, cu aurul?

B: Da, deci voi faceţi dosarul, se judecă la Hunedoara şi i se sugerează procurorului care intră în sală să nu mai ceară prelungirea interdicţiei, înţelegi?
M: Cine a cerut asta?

B: Cum cine? Colegul tău de birou, domnul Cean. Asta îţi spun sigur. Şi se ajunge la chestii de-astea, că să nu sun de pe telefonul meu, sun de pe telefonul lui nevastă-mea şi chestii de genul ăsta şi întâlniri conspirative la 7 dimineaţa. Şi noi lucrăm, şi noi avem informaţii şi nu vreau să spun mai multe. La momentul potrivit, o să le spunem pe toate.
M: Traiane, spune-le, te rog, n-are niciun rost…

B: Dar îşi spun că e trist şi periculos. Anumite chestii sunt foarte urâte şi foarte… dincolo de limita infracţiunii. Te asigur că nu trădează nimeni de la Antidrog şi oamenii ăia chiar vor să îşi facă treaba. Sunt copii tineri şi…
M: Bine ar fi să fie aşa…

B: Sunt absolut convins. L-am adus tocmai pentru că am încredere deosebită în el şi ştiu că e extrem de cinstit.
M: Eu i-am spus şi lui Link. Personal eu i-am spus, pentru că nu am o problemă cu tine…

B: Îţi spun, Neluţu, acuma tu nu eşti de două zile în meseria asta. Nu mai lua tot ce spun serviciile ad literam că serviciile-s servicii. Ăia nu dau socoteală şi nu răspund pentru nicio notă pe care o trimit. Pot să trimită mii de note că Berbeceanu face orice, că Link face orice, dar trebuie…
M: Dacă vrei să le crezi, e treaba ta, dar eu nu ţi-am pus nicio tehnică în birou, nu te-am interceptat.

B: Eu te cred, nu ştiu… Eu ştiu că mi-a pus cineva, că am găsit-o.
M: Autorizare de la noi n-a avut, şi ţi-o dau în scris dacă vrei.

B: Sunt convins că au luat pe siguranţă naţională, dar le lămuresc eu, nu-i problemă.
M: Autorizare de la noi n-a avut.

B: Îţi zic eu, te asigur, eu îmi asum toată responsabilitatea faţă de colegii de la Antidrog şi faţă de toţi colegii din Brigadă, faţă de aproape toţi colegii din Brigadă. Eu ştiu la fiecare câţi bani valoarează şi cu ce se ocupă.
M: Ar fi bine să fie aşa.

B: Şi îţi spun să ai foarte mare grijă că, încet-încet, o să începi să ai probleme pe dosarele de economic, din cauza procurorilor. Nu numai din cauza procurorilor, dar în mod deosebit din cauza procurorilor. Verifică asta ce ţi-am spus, de exemplu, şi o să ajungi la concluzia că am perfectă dreptate.
M: Asta Angela o fi depus, că ea e foarte…

B: Angela a depus, da… Noi am surprins momentul în care s-a realizat întâlnirea în faţă la hotel Deva, în parcare, la 7 dimineaţa. Deci e posibil aşa ceva. Între Angela şi Cean. Şi telefonul a fost dat de pe telefonul soţiei. Telefoanele, nu telefonul. 6-7 apeluri şi discuţii. Nu se poate aşa ceva.
M: Nu am nicio problemă. Am vorbit cu Vichi, s-ar putea să avem un control de la CSM. Nu ştiu dacă e numai la noi pe serviciu, dar pe Alba, dar e pe DIICOT, pe cauze vechi. Cel mai vechi dosar de la noi era din 2009 care e la Vichi. Daţi-i sprijinul şi ajutaţi-o cumva să-l scoatem că nu e interesul nimănui să…

B: Dar bineînţeles, dar care dintre noi…
M: Unul din 2009, cu criminalitate informatică.

B: Şi e la Vichi?
M: Da, da. E păcat. Restul, nu avem decât din 2011…

Recursul declarat de comisarul şef Traian Berbeceanu şi ceilalţi doi inculpaţi, Gabriel Biriescu şi Anişoara Biriescu, va fi judecat, miercuri, 30 octombrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mişcarea „Respect, Traian Berbeceanu” de pe Facebook are duminică peste 9.000 de aprecieri.

Citeşte şi: Soarta lui Berbeceanu se decide la Instanţa Supremă. Judecătorii decid dacă POLIŢISTUL ANULUI rămâne în arest

200 de oameni au ieşit în stradă, în Centrul Vechi din Deva, ca să-l susţină pe comisarul Traian Berbeceanu arestat pentru că era mână în mână cu mafia petrolului. Oamenii cred că şeful de la Crimă Organizată Alba este nevinovat şi au participat la o acţiune de susţinere a poliţistului.

Oamenii au avut pancarte şi tricouri inscripţionate cu mesaje de susţinere a poliţistului. Şi sindicaliştii s-au aliat cu protestatarii.

Şeful de la Crimă organizată Alba a fost arestat preventiv şi este acuzat că a sprijinit o grupare de infractori. Procurorii îl acuză pe poliţist că le dădea informaţii evazioniştilor.