Ce se întâmplă cu grăsimea atunci când slăbeşti

Tot mai mulți oameni suferă de obezitate la nivel mondial, iar marile organizații pentru sănătate încearcă să promoveze slăbitul sănătos, printr-o dietă echilibrată și mișcare. Când oamenii reușesc să dea jos kilogramele în plus, nu doar arată mai bine, ci se și simt mai bine.

07 ian. 2015, 16:03
Ce se întâmplă cu grăsimea atunci când slăbeşti

Cei mai mulți specialiști în sănătate și/sau nutriție n-ar ști să spună exact unde se duce grăsimea după ce slăbim. De aceea, un grup de cercetători din Australia a făcut acest studiu iar descoperirea este neașteptată. Dacă până acum se credea că grăsimea este transformată în energie atunci când „se arde”, ei bine află că NU este adevărat. Atunci când slăbim, grăsimea este eliminată prin respirația noastră, după ce este transformată în dioxid de carbon, scrie avantaje.ro.

Conform rezultatelor studiului, 10 kilograme de grăsime se transformă în 8,4 kilograme de dioxid de carbon, ce este expirat când respirăm, și în 1,6 kilograme de apă, pe care o excretăm prin transpirație, urină, lacrimi sau alte lichide ale corpului.

CITEŞTE ŞI Vrei să ai o siluetă demnă de felină sexy? Află care este secretul

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că putem slăbi doar respirând adânc, ci în continuare este nevoie de mișcare intensă pentru transformarea grăsimii și eliberarea dioxidului de carbon.

„Într-o zi normală, când ești odihnit, respiri de aproximativ 12 ori pe minut, așadar în jur de 17.280 de ori pe zi. Iar asta înseamnă că elimini în jur 10 miligrame de carbon provenit din grăsime”, a declarat fizicianul Ruben Meerman. De asemenea, oamenii de știință anunță că nu este cazul să ne facem griji în legătură cu încălzirea globală, pentru că dioxidul de carbon eliminat atunci când slăbim nu stă mult timp în atmosferă, așadar nu face nicio diferență.