CEx PSD se întruneşte miercuri să aprobe lista miniştrilor Guvernului Tudose. Cine sunt miniştrii Cabinetului Tudose

Membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD au fost chemaţi miercuri, la Palatul Parlamentului, la sala grupului deputaţilor social-democraţi pentru a aproba lista cu miniştrii care vor face parte din noul guvern.

27 iun. 2017, 07:31
CEx PSD se întruneşte miercuri să aprobe lista miniştrilor Guvernului Tudose. Cine sunt miniştrii Cabinetului Tudose

UPDATE Liviu Dragnea, preşedintele PSD, va avea marţi, la ora 13.00, o întâlnire la Vila Lac 1 cu liderii PSD, la reuniune urmând să participe şi preşedinţii de organizaţii şi posibilii miniştri în cabinetul Tudose, au declarat, pentru News.ro, surse din conducerea PSD.

El s-a întâlnit cu Mihai Tudose, care a venit la biroul său de la Parlament, cei doi discutând, potrivit unor surse politice, despre componenţa şi structura noului Guvern, dar şi despre paşii procedurali de urmat în ceea ce priveşte învestirea.

Puterea de muncă, experienţa şi rezultatele sale sunt calităţile care îl recomandă pentru a conduce viitorul guvern, a declarat, marţi, pentru TVR, Mihai Tudose, el precizând că desemnarea noilor miniştri nu este un demers personal, ci este al întregii coaliţii de guvernare.

”Puterea de muncă, experienţa… Vorbim despre rezultate”, a declarat Mihai Tudose, întrebat ce îl recomandă pentru funcţia de premier.

El a mai afirmat că ar fi ”un răspuns complicat” să spună dacă a fost surprins de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a acceptat nominalizarea sa pentru a forma un nou Executiv.

”Asta facem zilele acestea (lista de miniştri – n.r.). Nu e un demers numai al meu, ci al coaliţiei (de guvernare – n.r.)”, a mai spus premierul desemnat.

 

Şedinţa este programată să înceapă la ora 12.30, anunţă News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi (…) decretul privind desemnarea domnului Mihai Tudose în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Din acest moment, Tudose are maximum 10 zile la dispoziţie pentru a propune o listă de miniştri şi a cere votul de încredere al Parlamentului.

”PSD şi ALDE susţin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formaţiuni politice s-au prezentat împreună la consultări şi au înaintat o propunere, în persoana domnului Tudose”, a spus Klaus Iohannis, luni, într-o scurtă declaraţie de presă susţinută la Cotroceni.

Cabinetul Mihai Tudose

România TV a prezentat posibila listă a miniştrilor din Guvernul Mihai Tudose. Mulţi dintre ei, printre care Tudorel Toader, Lia Olguţa Vasilescu, Carmen Dan, Sevil Shhaideh, îşi păstrează mandatele.

Prim-ministru – Mihai Tudose

Vice  prim-ministru și Ministrul al Dezvoltării – Sevil Shhaideh

Vice prim-ministru și Ministru al Mediului – Grațiela Gavrilescu

Ministerul Afacerilor Interne – Carmen Dan

Ministerul Afacerilor Externe – Teodor Meleșcanu

Ministerul Apărării Naționale – Mircea Dușa sau Dorel Căprar

Ministerul Fondurilor Europene – Rovana Plumb

Ministerul Finanțelor Publice – Viorel Arcaș

Ministerul Justiției – Tudorel Toader

Ministerul Agriculturii – Petre Daea

Ministrul Educației – Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu, Nicolae Istodor

Ministerul Muncii – Lia Olguța Vasilescu

Ministerul Economiei – Gheorghe Șimon

Ministerul Energiei – Toma Petcu

Ministerul Tranporturilor – Răzvan Cuc

Ministerul Sănătății – Corneliu-Florin Buicu, Florian Bodog

Ministerul Apelor și Pădurilor – Doina Pană

Ministerul Cercetării – Mihnea Costoiu

Ministrul Culturii – Ionuț Vulpescu (?)

Ministerul Tineretului – Gabriel Petrea

Ministerul Turismului – Mircea Dobre

Ministerul Românilor de pretutindeni – Andreea Păstârnac

Ministerul pentru relația cu Parlamentul – Viorel Ilie

Ministerul pentru Afaceri Europene – Ana Birchall