Dăncilă, despre întâlnirea cu Iohannis: Se înscrie în mecanismul de cooperare instituţională între Guvern şi Preşedinte

Premierul Viorica Dăncilă spune că întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu preşedintele Klaus Iohannis face parte din mecanismul de cooperare instituţională între Executiv şi Administraţia Prezidenţială. Dăncilă a amintit, la începutul şedinţei de Gvuern de joi, că a discutat cu şeful statului despre preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

RomaniaTV.net
19 iul. 2018, 10:27
Dăncilă, despre întâlnirea cu Iohannis: Se înscrie în mecanismul de cooperare instituţională între Guvern şi Preşedinte

„Ieri (miercuri, n.r.) am avut o întâlnire cu domnul preşedinte Klaus Iohannis pe tema pregătirii preluării şi exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Am discutat atât despre stadiul pregătirii dosarelor şi temelor de interes, cât şi aspecte tehnice legate de organizare, logistică şi program. Întrevederea de ieri de la Cotroceni se înscrie în mecanismul de cooperare instituţională între Guvern şi Administraţia Prezidenţială”, a declarat premierul la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o miercuri, la ora 10.30, la Palatul Cotroceni, pe premierul Viorica Dăncilă. Întâlnirea s-a terminat după mai puţin de o oră, premierul Viorica Dăncilă plecând de la Palatul Cotroceni fără să facă declaraţii. Ulterior, Guvernul a anunţat, într-un comunicat de presă, că în cadrul întâlnirii cei doi au discutat despre Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.