Deputatul USR, Dan Barna: Foarte probabil vom susţine o moţiune de cenzură

Viceliderul deputaților USR Dan Barna a declarat marți că "foarte probabil" parlamentarii partidului său vor susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Mihai Tudose.

10 oct. 2017, 13:48
Deputatul USR, Dan Barna: Foarte probabil vom susţine o moţiune de cenzură

„Evident, miza pentru România este găsirea unei variante de guvernare care într-adevăr să guverneze pentru cetățeni, și nu pentru interesele personale ale unei clici penale. Din păcate, suntem aici, iar o moțiune de cenzură este un astfel de instrument. (…) Foarte probabil, da”, a spus Barna, la Parlament, întrebat dacă USR va susține o moțiune de cenzură.

El a susținut că România va fi într-o permanentă stare de instabilitate, atât timp cât liderul PSD, Liviu Dragnea, „nu-și va vedea problemele penale soluționate”.

„Suntem în situația pe care o anticipam, din păcate, acum câteva luni, la căderea Guvernului Grindeanu. Atât timp cât domnul Dragnea nu-și va vedea soluționate problemele penale personale și ale colegilor săi penali, România va fi într-o permanentă instabilitate și acest conflict din coaliție nu aduce niciun fel de beneficiu pentru cetățenii României. Este o miză prin care oricine are ideea de a nu continua lupta domnului Dragnea cu justiția și cu rezolvarea problemelor sale devine indezirabil. Acum, premierul Tudose tocmai a luat-o pe acest drum, anterior l-am avut pe premierul Grindeanu. Vedem o luptă internă, o luptă intestină în cadrul acestei coaliții toxice pentru România, care nu face decât să dovedească odată în plus că acest Guvern nu este unul care se preocupă de succesul României ca stat și de progresul acestei țări”, a mai spus viceliderul deputaților USR, citat de Agerpres.

El a adăugat că USR va susține și modificarea Regulamentului Camerei Deputaților în privința procedurii de demitere a președintelui acestui for.

„Regulamentele Camerei și Senatului necesită multe corecturi (…) și USR a menționat că aceste regulamente trebuie să fie schimbate în sensul de a aduce parlamentarii la muncă și în sensul de a face Parlamentul folositor pentru popor, și nu pentru câțiva parlamentari”, a arătat Barna.

Marți, președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii iau în calcul inițierea unei moțiuni de cenzură în cazul în care premierul Mihai Tudose nu îi va demite din Guvern pe miniștrii „cu probleme”.

Citeşte şi: Ludovic Orban: Dacă premierul nu îi va scoate din Guvern pe miniştrii cu probleme, iniţiem moţiune de cenzură

„Îl somăm pe Tudose să nu mai facă pe viteazul la televizor, să nu mai voteze în Biroul sau în conducerea PSD pentru menținerea în funcții a miniștrilor cu probleme penale și îl somăm să inițieze, pentru că are atribuțiile constituționale, fără să mai ceară voie de la Dragnea, scoaterea, evacuarea din Guvern pe scara de urgență a miniștrilor cu probleme, indiferent că sunt probleme penale, probleme de plagiat sau că sunt probleme de analfabetism sau de incompetență crasă. În cazul în care nu va iniția scoaterea din Guvern a tuturor miniștrilor cu probleme, luăm în calcul inițierea unei moțiuni de cenzură”, a declarat Orban după ședința Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

El a anunțat și că liberalii vor iniția modificarea Regulamentului Camerei Deputaților astfel încât demiterea președintelui acestui for să poată fi inițiată de o treime dintre deputați sau de mai multe grupuri parlamentare.