DETALII ÎNFIORĂTOARE în cazul tinerei moarte la un concert din Buzău. Fata putea fi salvată

Detalii incredibile ies la iveală din ancheta pentru tânăra moartă la un concert, la Buzău. Fata şi-a găsit sfârşitul din cauza unei crize de astm. Medicii spun că dacă interveneau într-un sfert de oră ar fi putut să o salveze. Organizatorii concertului însă nu au asigurat şi ambulanţă în zonă.

03 aug. 2016, 06:23
DETALII ÎNFIORĂTOARE în cazul tinerei moarte la un concert din Buzău. Fata putea fi salvată

Ana Maria Cucu, tânăra care a sfârșit sâmbătă în timpul unui spectacol în Piața Dacia, a murit în urma unui stop cardio-respirator provocat de criză de astm bronșic. Aceasta este concluzia legiștilor, care au încheiat marți necropsia. Potrivit medicilor, fata putea fi salvată dacă s-ar fi intervenit mai repede, de către personal calificat, scrie stiridebuzau.ro.

Necropsia a confirmat diagnosticul pus sâmbătă de medicii de la Unitatea de Primire Urgențe, respectiv criză de astm urmată de stop cardio-respirator.

Potrivit directorului medical al spitalului județean Buzău, medicul Stanciu Paraschiv, criza a fost declanșată de un alergen la care fata era sensibilă. În astfel de cazuri, spune medicul buzoian, șansele de salvare sunt mari doar dacă primul ajutor specializat vine foarte prompt, în cel mult 15 minute de la instalarea crizei.

Apropiații fetei se întreabă, după aflarea concluziei medicilor legiști, dacă prezența unei ambulanțe la spectacol nu ar fi însemnat cumva evitarea tragediei. Din păcate, organizatorii nu au solicitat prezența unui echipaj de ambulanță, ci au amenajat un punct de prim-ajutor, cu voluntari.

Sicriul cu trupul Anei Maria va fi depus la capela Bisericii Sf. Dumitru de pe Strada Parâng iar înmormântarea va avea loc miercuri. Tânăra v-a fi îngropată la cimitirul Sfinții Constantin și Elena.

Citeşte şi Tragedie în Buzău. O tânără de 20 de ani a murit în timpul unui concert