Detalii uluitoare în cazul profesorilor de la UMF Craiova. Sute de BIJUTERII DIN AUR, descoperite de poliţişti

Mai multe descinderi au avut loc, luni dimineaţa, la Facultatea de Medicină din Craiova. Mai mulţi profesori ai instituţiei sunt suspectaţi că au luat mită pentru a-i ajuta pe anumiţi studenţi să promoveze examenele. Potrivit România TV, în urma descinderilor s-au descoperit în locuinţele cadrelor didactice peste 500 de bijuterii de aur.

RomaniaTV.net
08 iul. 2015, 13:40
Detalii uluitoare în cazul profesorilor de la UMF Craiova. Sute de BIJUTERII DIN AUR, descoperite de poliţişti

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că în cazul percheziţiilor efectuate, luni, în 15 locaţii din Craiova, la cadre didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus măsura controlului judiciar faţă de 6 inculpaţi.

În urma percheziţiilor efectuate la data de 6 iulie 2015, au fost identificate şi indisponibilizate sume în lei şi valută (55.423 lei, 13.760 euro), precum şi sume în diferite alte valute, fiind ridicate înscrisuri şi peste 500 de bijuterii din aur.

Patru persoane, posibil profesori universitari, au fost puse sub control judiciar de procurori în dosarul șpăgilor de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Craiova, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului General, procurorul-șef Ramona Bulcu.

Procurorii Parchetului General au descins luni la Craiova, unde au făcut 15 percheziții la locuințele mai multor profesori de la UMF Craiova, bănuiți că le cereau studenților șpăgi între 50 și 100 de euro pentru a le da note de trecere la examene.

Potrivit gds.ro, Parchetul a pus în executare 80 de mandate de aducere la audieri a profesorilor și studenților implicați în darea și primirea banilor.

La acțiune a participat și Direcția Generală Anticorupție, care a precizat într-un comunicat de presă că „persoanele suspecte, în perioada ianuarie – iulie 2015, au pretins și primit sume de bani sau alte bunuri de la studenți pentru promovarea unor examene”.