Doi poliţişti, DECORAŢI de ministrul Gabriel Oprea pentru curaj, profesionalism şi spirit de sacrificiu

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a conferit luni agentului şef de poliţie Cavaleru Eduard Dumitru, şef de post în comuna Iacobeni, judeţul Sibiu, şi agentului principal de poliţie Badiu Lucian Aurel, şef de post în comuna Laslea, judeţul Sibiu, placheta de onoare a Ministerului Afacerilor Interne "pentru curaj, profesionalism şi spirit de sacrificiu, pus în slujba camarazilor şi a comunităţii".

24 nov. 2014, 11:58
Doi poliţişti, DECORAŢI de ministrul Gabriel Oprea pentru curaj, profesionalism şi spirit de sacrificiu

Cei doi poliţişti au ajuns primii la locul unde s-a prăbuşit elicopterul militar IAR 330 PUMA, cu zece militari bord, contribuind la salvarea a doi dintre ei, potrivit Agerpres.

„Şi-au pus viaţa în pericol. Avem N exemple în această instituţie de forţă a statului român pentru a salva vieţi. Asta este datoria noastră. Prin astfel de gesturi, prin astfel de acţiuni, societatea are mult mai multă încredere în instituţia fundamentală a statului român, MAI. Este o mare mândrie pentru mine, pentru toţi colegii din MAI, să putem să acordăm astăzi această distincţie cu onoare şi demnitate unor colegi care şi-au făcut datoria”, a precizat vicepremierul Gabriel Oprea în alocuţiunea rostită.

El a adăugat că este important ca ministerul să se ‘bată’ pentru drepturile tuturor angajaţilor MAI.

„Pentru poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi, pompieri, oameni care sunteţi la datorie şi vă faceţi datoria. Este important, fiindcă în astfel de momente de eroism societatea are mai multă încredere în voi. Mie îmi uşuraţi munca de a putea cere decidenţilor politici să vă asigure toate drepturile pe care trebuie să le aveţi pentru a putea să vă faceţi datoria. Mă refer la drepturile salariale, drepturile de echipament, maşinile, pentru a putea să vă faceţi misiunile”, a subliniat oficialul MAI.

În context, Gabriel Oprea a pus accentul pe solidaritate. „Este foarte important că am reuşit ca împreună să angajăm soţiile colegilor noştri decedaţi în misiuni, am putut să îndrumăm paşii copiilor să urmeze cariera părinţilor care au murit. Ştiţi foarte bine că sunt încadraţi în şcolile militare sau în Academia de Poliţie. Prin astfel de gesturi arătăm că nu lăsăm pe nimeni în urmă şi că suntem solidari şi camarazi”, a susţinut Oprea.

Participanţii la eveniment, printre care generalii în rezervă Anghel Iordănescu, Ilie Năstase şi Neculai Onţanu, au păstrat un moment de reculegere în memoria celor opt militari care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului la data de 21 noiembrie.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10,40, pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Citeşte şi Văduvele unor poliţişti maramureşeni morţi într-o misiune au fost angajate în MAI