E-uri periculoase, E-uri toxice şi îndulcitori

Citeşte o listă cu E-uri periculoase, E-uri toxice şi îndulcitori - "ingrediente" pe care le găseşti în compoziţia alimentelor pe care le cumperi.

23 sept. 2014, 06:09
E-uri periculoase, E-uri toxice şi îndulcitori

Cu atâtea creme cu arome de fructe, sucuri din concentrate naturale, mezeluri şi alte alimente pe etichetele cărora lista de E-uri este, uneori, mai lungă decât cea a ingredientelor obişnuite folosite pentru prepararea lor, trebuie să fii extrem de atentă dacă vrei ca alimentaţia familiei tale să fie, într-adevăr, sănătoasă.

Invata sa citesti eticheta produselor

Înainte de a pune un produs în coşul de cumpărături, studiază E-urile pe care le conţine şi încearcă să „decodifici” ce vrea să spună enumerarea de pe etichetă. Pentru a-ţi veni în ajutor, îţi propunem un articol publicat în revista MAMI în care nutiţionistul Viorica Olteanu a listat E-urile periculoase, toxice sau doar… suspecte.

Atenţie maximă: E-uri periculoase – E 102, E 110, E 124

E 102 (tartrazina) este un colorant galben care se gaseşte în dulciuri, băuturi, muştar, supe instant, gemuri şi cereale. Este cancerigen, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronşic.

Vezi E-uri periculoase, E-uri toxice si indulcitori pe mami.ro