ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT: Un supravieţuitor, la spital. Alte două VICTIME, aduse la mal după 5 ore de căutări

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit luni după-amiază în lacul Siutghiol din staţiunea Mamaia. În aeronavă erau patru oameni: pilotul, copilotul, o asistentă şi un medic. Doctoriţa Laura Vizitiu a fost recuperată de salvatori din apele lacului Siutghiol la scurt timp după prăbuşirea elicopterului şi a fost internată la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa. Doi dintre colegii ei au fost găsiţi abia după cinci ore de căutări şi au fost duşi la spital. Al patrulea membru al echipajului SMURD este în continuare dispărut.

RomaniaTV.net
15 dec. 2014, 19:37

UPDATE: Potrivit România TV, Laura Vizitiu, medicul din elicopterul prăbuşit în lacul Siutghiol, prima victimă salvată din apă, a decedat.

După cinci ore de căutări, scafandrii au reuşit să aducă la mal alte două victime ale accidentului aviatic din Constanţa. Victimele au fost supuse manevrelor de resuscitare şi transportate la spital. Ambii sunt în stare foarte gravă.

Citeşte şi ELICOPTER PRĂBUŞIT în Mamaia. Medicul salvat, internat la Terapie Intensivă

Din informațiile furnizate de scafandrii care participă la căutări, copilotul elicopterului a fost descoperită pe fundul lacului, fixat de scaunul desprins de pe aeronavă. Bărbatul era legat cu centura de siguranță, la șase metri adâncime și aproximativ 250 metri depărtare de mal.

Asistenta medicală aflase luni dimineaţa că este însărcinată.

Citeşte şi ELICOPTER PRĂBUŞIT în Mamaia. Declaraţiile CUTREMURĂTOARE ale unui MARTOR la tragedia aviatică VIDEO

Pilotul elicopterului este în continuare căutat de echipajele de intervenţie.

Un elicopter al Ministerului Apărării Naționale survolează lacul Siutghiol pentru a lumina zona de căutare a scafandrilor. La fața locului sunt mobilizați peste 150 de pompieri, jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și militari, dintre care 42 sunt scafandri profesioniști, mai precizează reprezentanții MAI. Până la acest moment echipele de căutare au găsit și ridicat la suprafață mai multe părți din aeronava prăbușită.

Citeşte şi DECLARAŢIE ŞOC după prăbuşirea elicopterului SMURD în Mamaia. ISU: Motorul bărcii de căutare nu a mai pornit

Elicopterul SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, în judeţul Constanţa. Potrivit unui apel primit, luni după-amiaza, la numărul de urgenţă 112, accidentul aviatic a avut loc în zona Butoaie. La bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul, un medic și o asistentă.

VEZI şi Elicopter SMURD, PRĂBUŞIT în lac la Mamaia. MARTOR: Am auzit cum strigă „Ajutor!” GALERIE FOTO & VIDEO