Emil Boc: Consider că acest guvern are şanse mari să fie unul de succes

Fostul premier Emil Boc recomandă noului Guvern condus de Dacian Cioloș să fie atent la "eventualele derapaje economice în condiții de stabilitate". Emil Boc, care a fost prim-ministru între decembrie 2008 și februarie 2012, în timpul crizei economice, consideră că noul Guvern are șanse să fie unul de succes și a precizat că un mare inamic al său va fi timpul.

17 nov. 2015, 12:40
Emil Boc: Consider că acest guvern are şanse mari să fie unul de succes

Consider că acest guvern are șanse mari să fie un guvern de succes, pentru că are un premier validat din punct de vedere profesional, cu o mare capacitate de mediere, negociere și dialog politic, foarte important pentru această funcție. Are un adversar care este timpul, un an, dar poate avea și ingrediente pozitive, cum sunt condițiile economice relativ stabile în România și Europa, ceea ce este foarte important pentru punerea în practică a unui program de guvernare când ești pe o condiție economică relativ stabilă și echilibrată. Guvernul să aibă grijă să evite eventualele derapaje economice în condiții de stabilitate„, a spus Emil Boc, potrivit Agerpres.

Boc, care în prezent este primar al municipiului Cluj-Napoca, este de părere că Guvernul format de Dacian Cioloș beneficiază și de un suport popular consistent, precum și de o echipă de miniștri profesioniști.

Fostul premier a spus că este de apreciat gestul fostului comisar european de a retrage acele persoane nominalizate pentru a fi miniștri care s-au dovedit nepotrivite.

Îl apreciez pe Dacian Cioloș că a avut forța și tăria de a retrage acei candidați care puteau pune probleme în exercițiul activității guvernamentale, fie de imagine, fie de profesionalism. Este un act de responsabilitate și de curaj de a-ți retrage unii ministeriabili propuși și nu act de slăbiciune, este un act de responsabilitatea de a veni cu cea mai bună formulă guvernamentală cu putință. Acest lucru făcut, de a retrage doi candidați propuși este un lucru normal într-o democrație, iar faptul că a făcut-o rapid și rămâne în graficul de exercitare a actului de guvernare și de învestitură este un lucru sănătos„, a mai spus Boc.