Exatlon 9 septembrie 2018. O nouă eliminare-surpriză în concurs

Războinicii a câştigat jocul de imunitate şi Faimoşii au mai pierdut un concurent. Scorul a fost de 10-5 în favoarea celor în albastru, care au condus de la un capăt la altul al jocului.

09 sept. 2018, 20:20
Exatlon 9 septembrie 2018. O nouă eliminare-surpriză în concurs

Exatlon 9 septembrie 2018.Duminica, 9 septembrie, concurentii de la Exatlon au avut parte de o noua eliminare. Dupa ce Razboinicii s-au intors din nou victoriosi la ei in tabara, Faimosii au fost nevoiti sa isi dea intalnire la proba de eliminari. Pentru a doua oara consecutiv. 

Adrian Blidaru, cel mai slab jucător al săptămânii, și Cristi Pulhac, nominalizarea lui Yamato Zaharia, player of the week, s-au duelat pentru a rămâne în competiție.

Cristi Pulhac l-a eliminat pe Adrian Blidaru cu scorul de 5-0.  „Acum rad pentru ca mi-a placut aventura de aici. Sunt bcuros si recunoscator ca am putut face parte din aceasta echipa minunata. Si Lili, chiar daca nu e un campion sportiv, mi-a demonstrat ca in sinea ei, prin ambitie ei, e un campion.

Sa fie uniti si sa nu renunte niciodata. Cristi e unul dintre cei mai buni de aici, desi si Razboinicii au pioni importanti. Il vad pe Cristi unul din favoritii pentru castigarea Exatlon si sper ca colegii mei sa fie alaturi de ea, macar psihic. Sper sa fim niste modele, in special pentru copii, pentru ca odata cu Exatlon s-au reaprins jocurile copilariei. Sunt emotionat pentru ca si eu am copii si sunt aici datorita lor. Sper sa inteleaga ca tatal lor a fost intr-o competitie cu campioni si nu tot timpul castigi. Imi doresc sa ies cu capul sus si asta voi face”, a spus el, vizibil emotionat si cu ochii in lacrimi.

Adrian Blidaru este unul dintre cei mai cunoscuti baschetbalisti ai Romania. De fapt, el este secretul singurelor rezultate cu adevarat importante ale Romaniei la nivel de baschet, fiind playmaker-ul echipei Asesoft Ploiesti, cea care a castigat FIBA Europe Cup.

Dar, pana sa ajunga „creierul” echipei care a cucerit Europa, Adrian Blidaru a trecut prin momente care mai de care mai dificile. Mai exact, la vremea la care majoritatea copiilor se joaca pe maidan supravegheati de parinti, Faimosul celui de-al doilea sezon al Exatlon Romania avea o cumpana imposibila.
Problemele au inceput devreme pentru Adrian Blidaru. Avea 13 ani cand a simtit ca e al nimanui. „Mama a avut ciroza la ficat, a dat in pancreatita, timp de cinci ani de zile a fost sub tratament, prin spitale, a avut operatii, a fost destul de greu. A facut o infectie si a murit, iar dupa sase luni, aproape un an, tata n-a mai rezistat si s-a spanzurat. Si de atunci am fost doar cu sora mea, care e mai mare decat mine”, povesteste Faimosul. Si, chiar daca cade pentru cateva secunde in visare, spiritul lui de luptator iese imediat la suprafata… Si reuseste sa treaca peste, preferand sa vorbeasca de baschet, sportul care l-a facut celebru. Iar echipa la care a petrecut cel mai mult timp, 9 ani, a fost Asesoft Ploiesti, cea cu care, de altfel, a surprins Europa castigand FIBA Europe Cup.
Doar ca, pana sa ajunga acolo, Faimosul ar fi avut sansa sa joace in Statele Unite ale Americii. „Am avut propuneri de mai multe ori. Parintii mei au murit, insa, cand eu aveam 13 ani. Eram singur, n-aveam bani, si mi-a fost frica sa fac pasul acesta. Dar nu regret ca n-am facut-o, chiar daca, daca m-as intoarce in timp, probabil ca as pleca, as incerca sa vad ce se intampla”, povesteste, cu zambetul pe buze, Adrian Blidaru.

Adrian Blidaru, Faimosul de la Exatlon, in nationala Romaniei de Baschet

Adrian Blidaru este jucator profesionist de baschet, a reprezentat echipa nationala a Romaniei la calificarea Eurobaschet din 2015. A activat in cei 25 de ani de cariera sportiva la mai multe cluburi precum CSS Constanta, Farul Constanta, CSU Cuadripol Brasov, Asesoft Ploiesti, CS Otopeni, Targu Mures, Steaua Bucuresti, BCM Pitesti. Are in palmares 6 titluri de campion national, 5 cupe ale Romaniei si castigator al FIBA Europe Cup. Este carismatic, dinamic, foarte sigur pe el si un adevarsar redutabil. „Referitor la Exatlon>, nu am planuit nimic dar, ca un facut, cu o luna inainte de a afla ca o sa particip, am inceput sa ma antrenez, atat in sala, cat si afara, si sa am un regim de viata sanatos. Intru in concurs cu gandul de a iesi cat mai tarziu, chiar ultimul! (…) Sunt nascut sa fiu lider, pe langa acest aspect, eu am fost playmaker in baschet, asta inseamna sa ii pui in valoare pe ceilalti, dar si sa dai ultima lovitura, pasa decisiva, si cred ca asta voi face. Imi voi ajuta colegii, dar ultima lovitura vreau sa o dau eu”, a spus Adrian Blidaru.