Fascinant: Un ucrainean creează CEASURI UNICAT, dintr-un material SPECIAL şi le vinde cu sume URIAŞE

Valerii Daneyvch nu este un ceasornicar obişnuit, cu toate că este cunoscut în lumea întreagă pentru talentul său uimitor. Astfel, bărbatul petrece luni întregi lucrând un singur ceas pe care îl vinde ulterior cu zeci sau chiar sute de mii de euro. Ceea ce le face speciale este faptul că sunt construite integral din lemn, singura bucăţică de metal fiind arcul care pune în funcţiune mecanismul ceasului.

04 iun. 2013, 18:19

Cu toate că pentru multe persoane lemnul nu pare să fie materialul ideal pentru ceasuri, bărbatul din Kiev a reuşit să se îmbogăţească datorită produselor unicat pe care le creează în mii de ore de muncă.

Citeşte şi Semnificaţia orelor fixe: Ce înseamnă când te uiţi la ceas şi este ora fixă

Astfel, Valerii Daneyvch este considerat un talent înnăscut, mai ales că nu provine dintr-o familie de ceasornicari şi a învăţat să facă ceasuri după ce a copiat mecanismul unor ceasuri mecanice obişnuite, din metal. Produsele lui sunt recunoscute în lumea întreagă, reuşind să ofere performanţe incredibile pentru un ceas de lemn. Astfel, mecanismele pot oferi ceasului o autonomie de 20 de ore, având o întârziere de doar cinci minute într-o singură zi.

Citeşte şi Cele mai scumpe cadouri de protocol primite de politicieni în 2012

Folosind doar mesteacăn, ienupăr sau bambus, ucraineanul lucrează piesele sub vizorul microscopului. Cea mai mică capodoperă a ceasornicarului avea un diamentru de doar 1.3 milimetri. Mai mult, el nu avea niciun şurub. Cu toate că preţul de 100.000 de euro pentru un ceas poate părea exorbitant, bărbatul lucrează aproximativ 1.800 de ore pentru un ceas, lucrând şi câte 7-8 luni pentru un singur exemplar.