Fotografii cu greşeli URIAŞE de ortografie care ar aparţine unui profesor universitar, VIRALE pe Facebook

De două zile, mai multe fotografii care indică greşeli uriaşe de ortografie care ar aparţine unui profesor universitar, fost consilier prezidenţial în mandatele lui Ion Iliescu (1990-1996 şi 2000-2004) şi Emil Constantinescu (1996-2000), au devenit virale pe Facebook.

08 sept. 2015, 14:25

Imaginile, capturi după un cont de Facebook care ar aparţine prof. dr. Cristiana Sîrbu, de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, prezintă greşeli flagrante de ortografie, cum ar fi folosirea literei „â” în loc de „î” la începutul cuvintelor, lipsa cratimelor sau folosirea unui singur „i” acolo unde s-ar fi impus doi.

Contul respectiv a fost suspendat, cel mai probabil temporar, şi nu se ştie dacă aparţinea cu adevărat profesorului universitar, însă fotografiile care redau greşelile uriaşe de limba română, strigătoare la cer la un asemenea nivel, fac „ocolul” Facebook-ului şi al media din România.

Sursa foto: Facebook

Mai multe imagini, în GALERIA FOTO

Cristiana Sîrbu a fost consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu, între 1990 şi 1996 şi mai apoi între 2000 şi 2004, dar şi în mandatul lui Emil Constantinescu (1996 – 2000).

Într-o intervenţie telefonică la România TV, istoricul Răzvan Theodorescu, fost ministru al Culturii, a declarat că o cunoaşte personal pe profesoara Cristiana Sîrbu şi că nu crede că greşelile respective îi aparţin. Fostul ministru a subliniat că aceasta nu părea o persoană care nu ar stăpâni normele limbii române şi că dacă ar fi fost aşa atât Ion Iliescu, cât şi Emil Constantinescu i-ar fi corectat cu roşu pe marginea documentelor pe care le redacta.