GERUL face tot mai multe VICTIME în Statele Unite. Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa VIDEO

Zeci de oameni din Statele Unite ale Americii au murit din cauza vremii în ultimele zile. Mii de locuinţe nu au curent electric, din cauza vântului puternic, iar meteorologii au avertizat că valul de frig va continua în următoarele zile în estul ţării.

21 feb. 2015, 18:03
GERUL face tot mai multe VICTIME în Statele Unite. Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa VIDEO

Statele Unite se confruntă cu o iarnă ce va intra, cu siguranţă în istorie. De la temperaturi negative record, la cantităţi impresionante de zăpadă, americanii speră că, acest val de ger va fi ultimul.

În ultima săptămână au murit cel puţin 26 de oameni în Statele Unite din cauza vremii. 18 dintre victime erau din Tennessee, unul dintre statele cele mai grav afectate.

Citeşte şi Val de frig fără precedent în ultimii 20 de ani în SUA: 16 oameni au murit

Frigul şi ninsoarea au lăsat circa 2.700 de locuinţe fără curent electric şi au provocat haos în traficul rutier: de la zăpada care îi orbeşte pe şoferi în Kansas, la gheaţa neagră din Atlanta, vremea a provocat numeroase accidente. În Carolina de Nord, oamenii au avut parte de un fenoment neobişnuit. Apa infiltrată în sol a îngheţat şi a provocat mici cutremure.

Sute de acoperişuri s-au prăbuşit în ultima săptămână sub greutatea zăpezii şi gheţii. Iar ţurţurii enormi sunt un pericol în oraşe.

Meteorologii nu au însă veşti prea bune. Săptămâna viitoare sunt anunţate noi ninsori.

Citeşte şi Furtună de zăpadă în SUA: Şcoli închise şi mii de zboruri anulate VIDEO