Iată de ce este bine să pui aspirină în şampon

Obișnuiești să iei o aspirină de fiecare dată când te doare capul sau simți că te paște răceala. Însă, acidul acetilsalicilic face minuni pentru păr! Iată de ce este bine să pui aspirină în șampon!

RomaniaTV.net
16 nov. 2016, 11:46
Iată de ce este bine să pui aspirină în şampon

Mătreața, cunoscută sub denumirea de dermatită seboreică, determină apariția unor coji albe, inestetice, la suprafața scalpului. Printre cauzele care determină apariția mătreții se numără sensibilitatea la anumite ingrediente din compoziția șampoanelor și chiar spălarea prea frecventă a părului.

Pentru a o îndepărta, poți folosi șampoane medicinale sau poți adăuga în șampon aspirină. Aceasta conține salicilină, același ingredient activ care se regăsește și în compoziția șampoanelor medicinale.

Citeşte şi  Fereşte-te de aceste ingrediente din şampon

Pentru un șampon de 250 de ml ai nevoie de 6 aspirine netamponate, pe care le pisezi cât mai mărunt. Le pui în sticla de șampon și agiți pentru a se omogeniza. Când te speli pe cap, lasă șamponul pe păr cel puțin 5 minute pentru ca acidul acetilsalicilic să acționeze asupra scalpului.

Evită să folosești șampoane parfumate, deoarece parfumul poate irita scalpul și astfel dermatita seboreică se va agrava.

După ce te-ai clătit, poți apela la un alt truc. Combină 100 ml oțet de mere cu 50 ml apă și toarnă peste păr, insistând la rădăcină. Nu mai este nevoie să clătești, deoarece mirosul de oțet va dispărea după ce părul se usucă.

Este de preferat să te speli de cel mult trei ori pe săptămână pe păr și să nu folosești acest tratament zilnic.

Descoperă 9 utilizări surprinzătoare ale aspirinei