Idei de concediu pentru întârziaţi. Unde mai poţi să pleci în această vară

Românii care încă nu au plecat în vacanţă şi nici nu au, deocamdată, planurile făcute au câteva variante interesante de a-şi petrece concediul. Şi dacă nu ştiţi dacă să mergeţi la munte sau la mare, Economica.net a făcut o selecție a destinaţiilor care împacă toate preferinţele. 

03 aug. 2015, 07:36
Idei de concediu pentru întârziaţi. Unde mai poţi să pleci în această vară

O primă variantă ar fi Muntenegru. Cu munți înalţi de aproape 2.000 de metri, această țară oferă turiștilor nemeroase variante pentru drumeții, mai ales dacă alegeți cazarea în stațiunile Budva sau Kotor. Și ca un pont, din Kotor puteţi urca pe munte, la ceea ce a mai rămas din fortăreaţa Sfantului Ioan.

O altă destinație care îmbină spectaculos muntele cu marea este Coasta Amalfi din Italia. Micile orăşele din aceasta zonă oferă numeroase posibilităţi de cazare, iar plajele sunt spectaculoase. Pasionaţii de munte au la dispoziţie Poteca Zeilor cu o lungime de 7,8 km, şi de unde se pot admira cele mai frumoase privelişti.

Tot pentru Italia, mai exista si varianta Cinque Terre, zonă aflată în patrimoniul UNESCO. Şi aici se pot face drumeţii.

Pentru cei cu dare de mână exista varianta Rivierei Franceze. Nisa, Cannes, Antibes sau orice alt orăşel de pe Coasta de Azur, şi aici se pot face drumeţii şi mountainbike în Masivul Esterel.

Ultima propunere din listă este Mallorca, Spania unde aveţi parte şi de plaje, dar şi de munte. Pentru drumeţii, aveţi posibilitatea unui traseu-maraton, de 135 de km, care se face în opt zile.