Începe războiul: Guvernul a anunţat lansarea unei operaţiuni uriaşe, este implicată şi Rusia. „Situaţia e critică”

Armata siriană pregăteşte lansarea unei operaţiuni 'uriaşe' asupra oraşului Douma, ultimul deţinut de rebeli în regiunea Ghouta de Est, dacă gruparea insurgentă Jaish al-Islam nu va fi de acord să predea zona, transmite miercuri Reuters, citând un cotidian sirian proguvernamental.

28 mart. 2018, 09:33
Începe războiul: Guvernul a anunţat lansarea unei operaţiuni uriaşe, este implicată şi Rusia. „Situaţia e critică”

Direcţionaţi de armata siriană sprijinită de Rusia, rebeli din alte părţi ale Ghoutei de Est părăsesc în convoaie zonele controlate de insurgenţi în nord-vest, conform acordurilor de retragere care restabilesc autoritatea preşedintelui Bashar al-Assad.

Gruparea Jaish al-Islam a declarat însă că va rămâne în Douma, unde zeci de mii de civili se adăpostesc într-o enclavă înconjurată de forţe guvernamentale.

‘Forţele desfăşurate în Ghouta pregătesc o operaţiune militară uriaşă în Douma dacă teroriştii Jaish al-Islam nu sunt de acord să predea oraşul şi să plece’, a scris cotidianul al-Watan.

Un oficial sirian a declarat, sub protecţia anonimatului, că situaţia se află într-o fază critică. ‘Aceste două zile vor fi decisive’, a afirmat el pentru Reuters, fără a furniza alte detalii.

Gruparea Jaish al-Islam a declarat marţi că Rusia nu a răspuns până acum propunerilor privind Douma, şi a acuzat Damascul şi Moscova că încearcă să impună schimbări demografice în zonă prin alungarea oamenilor săi.