Legea animalelor de serviciu de la MApN a fost SCHIMBATĂ. Iată ce măsuri s-au luat

După ce cazul câinelui Max a provocat un adevărat scandal în Ministerul Apărării, ministrul Mircea Duşa a schimbat legea animalelor de serviciu de la MApN. Astfel, însoţitorii militarilor vor rămâne în grija armatei cât timp vor trăi, informează România TV.

22 dec. 2014, 11:11
Legea animalelor de serviciu de la MApN a fost SCHIMBATĂ. Iată ce măsuri s-au luat

Ministrul Mircea Duşa a fost cel care a cerut schimbarea legislaţiei în acest domeniu pentru că iniţial legea nu le permitea celor din MApN să aibă grijă în totalitate de animalele din armată.

Mircea Duşa a semnat şi aprobat această lege care prevede foarte clar că animalele, fie că este vorba de câini, cum este şi Max, fie că este vorba de caii care sunt în dotarea armatei, aceştia pot rămâne încadraţi în armată până ce încetează din viaţă.

Aceste schimbări vin după ce cazul lui Max a creat un adevărat scandal. Imediat după ce acesta s-a îmbolnăvit, MApN-ul nu a mai putut avea grijă de el şi câinele a fost dat spre adopţie.

Iubitoarea de animale care l-a adoptat spunea că este aproape imposibil să ai grijă de acest câine pentru că tratamentul lunar era unul foarte costisitor. Mai bine de 600 de lei costa întreţinerea câinelui Max.

Citeşte şi Legea „MAX” prinde contur. MApN întocmeşte un proiect privind animalele de serviciu