Maşină de pompieri, înghiţită de asfalt. Totul s-a întâmplat lângă Bucureşti

Zeci de case inundate lângă Capitală, în oraşul Pantelimon. Apa măsoară un metru înălţime, iar oamenii au chemat pompierii ca să îi ajute. Intervenţia este una cu probleme, după ce maşina salvatorilor a căzut într-un şanţ. Între timp, oamenii se luptă să scape de apa din gospodării.

28 nov. 2015, 12:34

Oraşul Pantelimon a fost inundat sâmbătă din cauza ploilor abundente din ultimele ore. Oamenii sunt disperaţi şi spun că apa are apropae un metru şi le-a intrat în curţi şi-n case. Toată canalizarea oraşului refulează în curţile locuitorilor. Potrivit România TV, 50 de gospodării au fost afectate de inundaţiile din ultimele ore.

Pompierii veniţi să dea o mână de ajutor au rămas blocaţi cu maşina de intervenţie într-un crater format în asfalt.

Oamenii spun că în acea zonă s-a făcut un sistem de canalizare şi în urmă cu două săptămâni s-au terminat lucrările.

România lovită de ninsori, ploi şi inundaţii. Autorităţile din mai multe judeţele sunt în alertă după ce în unele zone stratul de zăpadă a juns şi la jumătate de metru iar poleiul îngreunează ciculaţia. În alte zone, oamenii se luptă cu şovoaiele apelor după ce un dig s-a rupt şi le-a inundat casele.

În urma ploilor abundente, un râu din judeţul Vâlcea a rupt digul, iar viitura a inundat mai multe gospodării din localitatea Băbeni. Pompierii şi armata intervin pentru scoaterea animalelor, iar oamenii sunt avertizaţi să nu stea în case. Probleme sunt şi în Călimăneşti, acolo o porţiune din DN 7, pe Valea Oltului, a fost inundată de apa de pe versanţi.

La această oră mai sunt probleme pe trei drumuri judeţene. În Dolj, Râul Teslui a inundat DJ 641 pe o porţiune de 75 de metri. Circulatie autoturismelor este deviata pe rute ocolitoare.

Pe DJ653, comuna Schitu, se circula cu restricţii, iar pe DJ644A se circulă pe un sens.

Sâmbătă dimineaţă, 20 de localităţi din judeţele Galaţi, Prahova, Vrancea, Bacău, Mehedinţi şi Vâlcea a fost înteruptă alimentarea cu energie electrică.

Vezi şi: Probleme în trafic din cauza vremii. Autocar RĂSTURNAT în Suceava, microbuz cu copii blocat în NĂMEŢI. VIDEO