Mesajul lui Dan Voiculescu pentru Adrian Năstase, după eliberare: Mă bucur mult pentru tine

Dan Voiculescu a postat pe blogul său un scurt mesaj către Adrian Năstase, în ziua în care acesta din urmă a fost eliberat din închisoare.

21 aug. 2014, 19:39
Mesajul lui Dan Voiculescu pentru Adrian Năstase, după eliberare: Mă bucur mult pentru tine

„Adriane, mă bucur mult pentru tine şi familia ta. O vorbă din străbuni spune: “Nu-i da românului cât poate să ducă”. Trăim într-o dictatură care se apropie de final şi sunt convins că după aceea vor fi multe de construit în ţara noastră”, i-a transmis Voiculescu lui Năstase.

Judecătorii Tribunalului Ilfov au decis joi ca fostul premier Adrian Năstase să fie eliberat. Sentinţa este definitivă. Fostul premier a ajuns acasă în cursul acestei seri. El a ieşit din Penitenciarul Jilava la ora 19.10 şi a fost aşteptat de fiii săi, Andrei şi Mihnea, care l-au îmbrăţişat chiar la ieşirea pe poarta închisorii, înainte ca Adrian Năstase să discute cu jurnaliştii

Instanţa a menţinut practic decizia Judecătoriei sectorului 4 şi considerentele care au stat la bază, un rol important în eliberarea fostului prim-ministru avându-l şi faptul că acesta a avut un comportament ireproşabil în închisoare, fără nici o pedeapsă, dar cu nouă recompense.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a spus că decizia instanţei era previzibilă. „Din punctul nostru de vedere, al avocaţilor, erau 100% şanse să fie eliberat. Analizând profesionist şi la obiect contestaţia Parchetului, aceasta nu a avut substanţă nici faptică, nici juridică. În sarcina noastră a rămas combaterea motivelor contestaţiei. S-a dat o decizie definitivă extrem de corectă”, a apreciat Cazacu.

Avocatul a precizat că pedepsele complementare primite de Năstase se menţin, inclusiv interdicţia de a fi ales într-o funcţie publică atât pe durata condamnării, cât şi pentru 5 ani după. Ion Cazacu a spus că urmează să fie evaluat dacă este oportună implicarea de orice fel a clientului său în campania electorală. „Trebuie analizat acest lucru. Nu este scrisă negru pe alb această interdicţie, dar este important să nu dăm motive de discuţie”, a mai spus Cazacu.

Judecătoria Sectorului 4 a decis, în 23 iulie, că Adrian Năstase, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, după contopirea pedepselor din dosarele „Zambaccian” şi „Trofeul calităţii”, poate fi eliberat condiţionat, în urma executării unei treimi din pedeapsă. Propunerea a fost înaintată Judecătoriei Sectorului 4 de comisia responsabilă din Penitenciarul Jilava, care a arătat că Adrian Năstase „a avut un comportament foarte bun pe perioada detenţiei, nefiind sancţionat disciplinar”.