Mihai Tudose: Am luat în calcul demisia. Nu aş putea spune că sunt într-un moment fericit al relaţiei cu Liviu Dragnea

Premierul Mihai Tudose a declarat că a invocat posibilitatea de a demisiona de la conducerea Guvernului, într-un cerc restrâns, de numai câteva persoane, Tudose precizând, totodată, că relaţia nu Dragnea nu este ”într-un moment fericit”.

09 oct. 2017, 18:41
Mihai Tudose: Am luat în calcul demisia. Nu aş putea spune că sunt într-un moment fericit al relaţiei cu Liviu Dragnea

În contextul mult dezbătutelor tensiuni din PSD, în special cu Liviu Dragnea, premierul a recunoscut că ia în calcul să-şi dea demisia, dacă este real sondajul lui Marius Pieleanu, comandat şi prezentat de PSD, unde încrederea în Guvern a scăzut foarte mult.

„Presupunand ca e adevarat (sondajul – n.red.), eu sunt aici să guvernăm pentru români, daca românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toţi, nu putem să guvernăm cu forţa. (…) De vineri subiectul acesta e comentat de toată lumea de pe tot spectrul politic. Haideţi să spunem că e adevărat, dacă e aşa, sunt două variante, ori am eu o problemă şi trebuie să plec acasă, ori sunt probleme în Guvern (…) Mâine vom vorbi despre toate bărbăteşte”.

Întrebat care este relaţia pe care o are cu şeful PSD, Liviu Dragnea, premierul a răspuns: „Nu aş putea spune că suntem într-un moment fericit al relaţiei dintre noi. O să ne lămurim mâine”.

Premierul a adăugat, de asemenea, că „trebuie să umblăm la Guvern şi să stabilim clar relaţia dintre Guvern şi Partid”.

Citeşte şi: Mihai Tudose: Săptămâna aceasta voi lua o hotărâre în privinţa unei remanieri. Cinci miniştri vor părăsi Guvernul

De asemenea, Tudose a spus că nu are ce să își reproșeze cu privire la această relație.

Pe de altă parte, întrebat dacă are ce să reproșeze altora, Tudose a afirmat: „Mâine vom face o asemenea discuție, când vorbim despre toate bărbătește. Ceea ce a contat foarte mult în decizia de astăzi, de a analiza (…) activitatea Guvernului, eficientizare, fiindcă până la urmă nu este un sport individual, este vorba de Guvern și a arunca țara în haos acum, totuși (…), nu e o oportunitate pentru nimeni, chiar pentru nimeni. Avem responsabilități, avem proiecte în derulare, dar (…) nu este nici vorba de a ne lega cu lanțuri de scaune, de a nu vrea să părăsim anumite funcții, ci dimpotrivă, eu îmi mențin opinia, guvernăm pentru oameni, și nu împotriva lor”.