Ministrul Adrian Curaj participă la reuniunea Consiliului European al Educaţiei

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, participă luni la reuniunea Consiliului European al Educației de la Bruxelles.

23 nov. 2015, 14:45
Ministrul Adrian Curaj participă la reuniunea Consiliului European al Educaţiei

„Participarea la acest Consiliu este importantă din două puncte de vedere. În primul rând, Educația este o prioritate națională a României, iar discuțiile din forurile europene vin în sprijinul eforturilor pe care le facem în țară. În al doilea rând, este o bună ocazie să ne reafirmăm solidaritatea și statutul de membru al Uniunii Europene, într-o perioadă de încercări”, a declarat Adrian Curaj, potrivit unui comunicat remis presei.

Conform acestuia, prioritatea în perioada următoare este pregătirea bugetului pentru Educație și Cercetare.

„Prioritatea noastră este în perioada următoare pregătirea bugetului pentru Educație și Cercetare, pentru că există multe așteptări. Un buget în creștere este singura condiție pentru a pune în aplicare ideile pe care le avem și proiectele pe care ni le asumăm”, a afirmat Curaj.

El a spus că a primit diverse recomandări de la partide, de la societatea civilă sau personalități publice, care vor fi luate în considerare întrucât există foarte multe idei bune.

„De aceea, sunt în permanentă legătură cu colegii din țară. Siguranța copiilor în școală este un alt subiect care ne preocupă în această perioadă și facem pași rapizi în colaborarea interinstituțională, pentru a veni cu soluții și recomandări pe termen scurt și mediu”, a precizat ministrul Adrian Curaj.