O maşină a poliţiei, incendiată la Paris în timpul unei manifestaţii neautorizate

O mașină a poliției a fost incendiată, miercuri, de manifestanți, iar doi polițiști au fost scoși din aceasta în grabă, lângă Piața Republicii din Paris, în timpul unei reuniuni neautorizate împotriva violențelor poliției.

18 mai 2016, 12:45
O maşină a poliţiei, incendiată la Paris în timpul unei manifestaţii neautorizate

Circa 300 de contra-manifestanți care strigau „Sticleților, porcilor, asasinilor” sau „toată lumea detestă poliția” au fost respinși de către forțele de ordine cu puțin înainte, cu gaze lacrimogene, din piața unde avea loc o reuniune a sindicatelor poliției ce denunțau „ura anti-‘sticleți'”, potrivit Agerpres.

Între 100 și 150 de contra-manifestanți se aflau la câteva străzi distanță de piață când s-au intersectat cu această mașină a poliției, a precizat prefectura. În jur de 15 dintre ei au început să lovească mașina cu bare metalice, i-au scos cu forța din ea pe cei doi polițiști, înainte de arunca un cocktail Molotov prin luneta spartă, potrivit aceleiași surse.

Cei doi polițiști au fost răniți ușor, suferind contuzii. Mașina a fost complet carbonizată, iar o pancartă pe care era scris ‘Pui la rotisor, preț la alegere’ era pusă pe jos, la câțiva metri distanță de vehicul.

Mai multe sute de polițiști în civil au manifestat în Piața Republicii, la apelul sindicatelor lor, pentru a denunța „ura anti-‘sticleți”, după două luni de confruntări, uneori violente, în contextul protestelor sociale împotriva unei reforme a guvernului socialist pentru legislația muncii.