Peste 11.000 de oameni ar putea fi infectaţi cu HIV în urma unor controale stomatologice

Aproximativ 11.000 de cetăţeni din Australia, care au fost la controale stomatologice, sunt sfătuiţi să-şi facă analize pentru a verifica dacă nu au contractat virusul HIV sau al hepatitei, din cauza condiţiilor precare de igienă din clinici stomatologice din Sydney.

02 iul. 2015, 16:30
Peste 11.000 de oameni ar putea fi infectaţi cu HIV în urma unor controale stomatologice

Chiar dacă nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire din această cauză există totuşi îngrijorări legate de persoanele care au realizat astfel de proceduri medicale invazive, potrivit Smh.

Este important să subliniem că nu avem nicio evidenţă în acest moment, că nu a fost înregistrat niciun caz de transmitere a vreunei boli. Sperăm să nu existe cazuri de transmitere, având în vedere că riscul infectării este mic, dar este cel mai indicat ca oamenii să-şi verifice starea de sănătate, făcând aceste analize pentru că există tratamente pentru bolile respective„, a declarat directorul pentru Protecţia Sănătăţii din cadrul NSW, Jeremy McAnulty.

Investigaţia a fost declanşată în urma unei plângeri depuse în 2014, în luna noiembrie. Anchetatorii au descoperit încălcări grave ale condiţiilor de igienă în clinica respectivă. Până în momentul de faţă, şase medici dentişti au fost suspendaţi din funcţie şi alţi şase şi-au pierdut autorizaţiile.