Ploile au paralizat întreaga ţară. În Tulcea, străzile au fost inundate, iar canalizările nu au mai putut face faţă VIDEO

Ploile fac ravagii în toată ţara. Tulcea a fost paralizată de ploaia torențială. Străzile au fost inundate după ce canalizările nu au mai făcut faţă, iar o mulțime de mașini au rămas blocate.

20 sept. 2016, 05:28
Ploile au paralizat întreaga ţară. În Tulcea, străzile au fost inundate, iar canalizările nu au mai putut face faţă VIDEO

Ploaia torenţială a blocat mai multe străzi din Tulcea, iar şoferii au rămas cu autoturismele în apă. Pompierii au intervenit, însă, nici ei nu au putut face faţă.

Din cauza ploilor abundente, canalizarea a cedat, iar capacele canalelor au fost smulse. O maşină a căzut într-unul din ele.

De ajutor au avut nevoie şi câţiva turişti străini care nu au mai putut ajunge la hotelul unde erau cazaţi.

Probleme au fost şi în Câmpina, unde, subsolul unui bloc a fost inundat din cauza ploilor torenţiale.

„Este o inundaţie destul de mare. Vorbim despre o sută de metri pătraţi afectaţi, iar apa are o adâncime de un metru. Intervenim cu două motopompe pentru evacuarea apei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, potrivit Mediafax.

Conform ISU Prahova, inundaţii s-au produs şi în alte zone din Prahova.

„Mai intervenim la Vălenii de Munte, Comarnic şi Gherghiţa unde apa a inundat subsoluri ale locuiţelor şi o curte. Luni după-amiază am mai avut o intervenţie la Sinaia, în zona Cumpătu, unde carosabilul a fost inundat, iar apa măsura 50 de centrimetri”, a adăugat Vasiloae.

La rândul său, ISU Buzău intervine pentru evacuarea apei din subsolul Grădiniţei Micro III din municipiul Buzău.

„Nu sunt probleme în ceea ce priveşte cursurile la grădinţă, acestea se desfăşoară normal. Noi scoatem apa din subsolul grădiniţei. Acţionăm cu două motopompe. Sunt şi angajaţii de la compania de apă care evacuează apa de pe strada dinfaţa grădiniţei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Meteorologii au emis luni o avertizare cod portocaliu, valabilă până marţi, în judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila şi Buzău şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj. Ploile vor avea caracter torenţial şi se vor cumula local 60…80 l/mp.

Până marţi este cod galben de ploi cu caracter temporar în toată ţara. Se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Citeşte şi Ploile au făcut ravagii în Brăila. Maşinile au fost aprope în totalitate acoperite de apă VIDEO