Victor Ponta: Candidează şi Crin, şi Klaus Iohannis? Ca la loterie, ai două bilete, ai şanse mai mari

Premierul Victor Ponta a comentat, luni, decizia liberalilor de a-i pune pe lista prezidenţiabililor şi pe Crin Antonescu şi pe Klaus Iohannis.

30 iun. 2014, 15:54
Victor Ponta: Candidează şi Crin, şi Klaus Iohannis? Ca la loterie, ai două bilete, ai şanse mai mari

Victor Ponta consideră că orice candidat ajunge în turul doi va fi un candidat puternic.

„Înţeleg de la dvs că vor candida amândoi (Crin Antonescu şi Klaus Iohannis – n. red.), ca la loterie, ai două bilete, ai şanse mai mari, nu? Noi credem că oricine de la noi va ajunge în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Şi oricine intră în turul doi e un candidat puternic. Noi ştim ce înseamnă 49 la 51 şi sperăm ca acum să fie invers, în favoarea noastră”, a declarat Victor Ponta.

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, postură pe care şi-o dispută Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, va fi desemnat în urma unui sondaj de opinie. Noua conducere a PNL va discuta marţi despre cercetarea pe care o va comanda cu privire la prezidenţiabilul partidului.

Vicepreşedintele liberal, Cristian Buican, a explicat, pentru Agerpres, că prezidenţiabilul PNL va fi desemnat în următoarele două săptămâni în urma unei dezbateri publice şi a unui studiu sociologic. „Spre deosebire de celelalte partide care nu au în prezent un candidat la alegerile prezidenţiale din toamnă, Partidul Naţional Liberal are doi candidaţi valoroşi cu şanse egale pentru a câştiga aceste alegeri, Klaus Johannis şi Crin Antonescu. PNL îşi va desemna în două săptămâni candidatul la alegerile prezidenţiale în urma unei dezbateri publice şi a unui studiu sociologic. Astfel, în urma acestei proceduri, candidatul cu cele mai mari şanse va fi anunţat în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL„, a precizat Buican.