PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte. Meteorologii anunţă ploi şi ninsori la munte

PROGNOZA METEO. Vremea se va răci treptat. Temporar va ploua şi vantul continua sa sufle destul de tare. La munte, la altitudini de peste 1700 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

02 mai 2016, 12:55
PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte. Meteorologii anunţă ploi şi ninsori la munte

PROGNOZA METEO. MARTI În regiunile din jumătatea de sud a ţării, vremea va fi instabilă şi se va răci accentuat, ploile vor fi frecvente şi în general importante cantitativ. Astfel, în Oltenia, in Muntenia, in Dobrogea şi in sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură se vor cumula local peste 20…25 l/mp şi izolat peste 40…50 l/mp. La altitudini de peste 1700 m, în special în Carpații Meridionali, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, ploile se vor semnala local, iar regimul termic va fi în general apropiat de cel normal al datei. Vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va cu intensificări temporare, cu viteze de 55…65 km/h, în sud, în sud-est şi în centru, precum şi la munte, unde rafalele vor depăşi 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 gr in dealurile subcarpatice și 20 de gr in nordul Crisanei si in Maramures.

BUCURESTI. Vremea va fi instabilă şi se va răci accentuat. Cerul va fi acoperit de nori va ploua moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări.Temperatura maximă va fi de 13…14 grade.

CITEŞTE ŞI COD GALBEN DE PLOI, VÂNT şi NINSORI în jumătate de ţară

PROGNOZA METEO. MIERCURI cerul ramane acoperit de nori și ploua în majoritatea zonelor. În sudul şi inestul ţării, precum și la munte ploile vor cadea pe arii extinse, iar în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi în zona Carpaților Meridionali și Orientali cantitățile de apă cumulate vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. La munte, la altitudini de peste 1700 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în est şi în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, dar şi în zona montană, unde rafalele vor depăşi 70 km/h. Temperaturile maxime, mult mai scăzute decât cele obişnuite ale datei în sud, în sud-est şi în centru, se vor încadra la nivelul întregii ţări între 10 gr in estul Transilvanieie si cel mult 20 de gr in Crisana si in Maramures.

BUCURESTI. Vremea se va menţine închisă şi deosebit de rece pentru acestă dată. Mai ales în prima parte a intervalului, temporar va ploua si vantul continua sa sufle destul de tare. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

PROGNOZA METEO. JOI ploile se mai restrang. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi pe arii relativ extinse mai ales in prima parte a zilei îndeosebi in sudul și in estul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali. Vântul va sufla cu intensificări în cursul zilei în special în jumătatea estică a teritoriului și la munte, unde vor fi intervale de timp în care la rafală se vor depăși viteze de 50…55 km/h.temperaturile mai cresc față de ziua anterioară îndeosebi în regiunile extracarpatice, se vor apropia de mediile climatologic specifice acestei date din an, astfel că maximele vor fi cuprinse între 15 gr in zona litoralului și 23 de gr in Banat.

BUCURESTI. Vremea se va încălzi, astfel incat temperaturile se apropie de normalul datei din calendar. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare insa doar trecator ploaie slaba, iar vântul va avea ceva rabufniri . Temp maximă va fi de 19…20 gr.