România riscă să piardă organizarea EURO 2020. Dosarul are obligaţii clare, ţara noastră nu a făcut nimic

România poate pierde dreptul de a organiza meciuri la Campionatul European din 2020. Ţara noastră a fost desemnată să organizeze patru partide din cadrul turneului final, toate pe Arena Naţională, dar stadioanele din Ghencea, Giuleşti, "Ştefan cel Mare" şi cel de la Arcul de Triumf trebuie renovate pentru ca echipele să se poată antrena în condiţii optime.

05 nov. 2015, 07:42
România riscă să piardă organizarea EURO 2020. Dosarul are obligaţii clare, ţara noastră nu a făcut nimic

A trecut un an şi două luni de când România a fost desemnată să găzduiască meciuri din cadrul EURO 2000, dar autorităţile de la Bucureşti nu au făcut nimic pentru organizarea evenimentului. Sunt necesare investiţii la patru stadioane, iar lucrările la linia de metrou care ar trebui să lege aeroportul de centrul capitalei întârzie să înceapă. La fel se întâmplă cu lucrările la autostrada Bucureşti – Nădlac.

Au trecut un an și două luni de când am aprobat în Comitetul Executiv la UEFA și nu văd să se fi întâmplat ceva acolo. Dosarul ăla are niște obligații foarte clare, pe care statul român prin guvernul României și le-a asumat și nu am văzut nimic într-un an și două luni de zile„, a declarat fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

Noi facem stadion la Tg. Jiu.. Hai să vă spun: erau 5 orașe mari desemnate de Guvern să fie fan-zone: Timișoara, Craiova, Iași, Cluj, Constanța. Te obligă dosarul de candidatură să ai 5 orașe care să fie fan-zone în care să dezvolți, să promovezi, să faci niște investiții„, a adăugat Mircea Sandu.

În primul rând, cele 4 stadioane din București care trebuiau să găzduiască antrenamentele pentru cele 4 meciuri trebuie să fie la 4 stele. Noi am desemnat stadioanele Steaua, Dinamo, Rapid și Tineretului (n.r. Arcul de Triumf). Trebuie să aibă tribunele acoperite„, a mai spus el.

În plus, în București trebuie făcut metroul de la aeroport până în centru, până în 2019. Trebuie făcută autostrada București – Nădlac…„, a subliniatt fostul șef al fotbalului românesc.