Secretarul general al NATO: Rusia trebuie să îşi retragă trupele de la graniţele cu Ucraina

Rusia trebuie să-şi retragă trupele de la graniţele cu Ucraina şi să înceapă un dialog politic cu Kievul, a declarat, joi, secretarul general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Anders Fogh Rasmussen, aflat într-o vizită de o zi la Praga.

RomaniaTV.net
10 apr. 2014, 11:57
Secretarul general al NATO: Rusia trebuie să îşi retragă trupele de la graniţele cu Ucraina

Rusia trebuie să-şi retragă trupele de la graniţele cu Ucraina şi să înceapă un dialog cu Kievul, care să ducă la reducerea tensiunilor în estul Ucrainei”, a declarat Rasmussen, la finalul discuţiilor avute cu premierul ceh Boguslav Sobotka.

Totodată, Anders Fogh Rasmussen a pledat pentru suspendarea reducerii cheltuielilor militare în ţările membre ale NATO şi pentru majorarea investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii militare, potrivit Agerpres.

Anterior, Boguslav Sobotka a declarat, pentru agenţia de presă CTK, că NATO nu ar trebui să-şi trimită trupele în Ucraina. „Nu cred că NATO ar trebui să-şi trimită trupele în Ucraina. NATO trebuie să se implice doar în situaţia în care una dintre ţările membre ale Alianţei este atacată”, a subliniat şeful guvernului ceh.

Secretarul general al NATO urmează să aibă o întrevedere şi cu preşedintele Cehiei, Milos Zeman, printre temele principale de discuţie numărându-se criza din Ucraina.