Spitalul CF2, unde două femei au intrat în comă din cauza BACTERIILOR, a folosit produse HexiPharma

În 2010, Amelia și Alice, două femei operate la spitalul CF2 au intrat în comă, la puţin timp după ce au fost supuse unor operaţii simple, una după alta, în aceeaşi sală. Cele două au fost transportate în septicemie la Spitalul Universitar de Urgență. Cauza sepsisului: infecții nosocomiale luate din sala de operație de la CF2. Potrivit tolo.ro, Spitalul Ministerului Transporturilor a încheiat între 2009 și 2015 patru contracte cu Hexi Pharma.

19 mai 2016, 07:20
Spitalul CF2, unde două femei au intrat în comă din cauza BACTERIILOR, a folosit produse HexiPharma

Amelia și Alice se pregătesc să dea în judecată spitalul. Procesul va începe în curând.

Eu nu eram atunci director, am fost pus imediat după„, spune Adrian Pop, directorul de îngrijiri al spitalului și cel care se ocupă de combaterea infecțiilor nosocomiale.

Pe 31 decembrie 2009, CF2 semnează un contract în valoare de 376.000 de lei cu Hexi Pharma.

Se foloseau în aprilie 2010 produsele Hexi Pharma cumpărate cu trei luni și jumătate înainte?

Sinceră să fiu, nici nu știu dacă aceste produse au ajuns, într-adevăr în spital!„, spune Denisa Popovici, șefa sindicatului din FC2. Cum n-au ajuns?! „Eu nu îmi amintesc să fi fost aici”, răspunde ea, completînd: „Dar fostul director Constantin Tănase și omul său de la achiziții, Ovidiu Vasile, au târât spitalul în tot acest scandal. Tragem toți pentru ei!”.

376.000 de lei i-a dat CF2 lui Hexi Pharma cu trei luni înainte de infecțiile nosocomiale care au trimis în comă două paciente

„Conform bonurilor de consum, în aprilie 2010 s-au utilizat produsele firmei Fefrom: 15 litri de Novospray și 6 flacoane de Steril C”, sună răspunsul oficial al Ministerului Transporturilor.

Ministerul spune că în 2010 au existat acorduri cadru cu mai multe firme: Hexi Pharma (5 produse), Fefrom (3 produse), Intercoop (1 produs) și Sante International (1 produs).

Conform siteului de achiziții publice, în februarie și aprilie 2010, CF2 cumpără direct de la Romexterra Grup SRL doi dezinfectanți, Dizethol și Biosept.

Jurnalistul Catalin Tolontan a contactat firma Fefrom, despre care MT susține că a livrat produsele Novospray și Steril C. „Nu am livrat la CF2 decît Novospray, care este un produs pentru suprafețe și aeromicrofloră, nu un înalt dezinfectat. Steril C, care este folosit în sălile de operație, nu l-am livrat noi”, a spus un reprezentant al Fefrom.

Steril C, un brand italian, larg comercializat în România drept un sterilizant final, chiar pentru sterilizarea la rece, a fost adus de altcineva în spital.

„Probabil că Ministerul Transporturilor a făcut o eroare în comunicarea către dumneavoastră. Oricum, este extrem de ciudat ca un control să găsească pioceanic în cuvă dacă aceasta a fost tratată cu Steril C”, a spus același om de la Fefrom.

Citeşte toată ancheta pe tolo.ro