Traian Băsescu: E un Guvern CONTROLAT de PSD. Primul lângă Cioloş e Dâncu, ceea ce arată cine este JUPÂNUL

Traian Băsescu a declarat, marţi, la România TV, că noul Guvern condus de Dacian Cioloş este "indiscutabil" guvernul lui Klaus Iohannis. Fostul preşedinte a arătat că însă că acest Guvern este "controlat" de PSD: "Primul de langa premierul Ciolos este Vasile Dancu, ceea ce este un semnal pentru tara si sala cine este jupanul in ceea ce priveste sustinerea guvernului."

17 nov. 2015, 13:12
Traian Băsescu: E un Guvern CONTROLAT de PSD. Primul lângă Cioloş e Dâncu, ceea ce arată cine este JUPÂNUL

„Indiscutabil suntem in fata guvernului lui Klaus Iohannis, dar este un guvern pe care nu l-a avut in vedere acum un an cand spunea ca „vreau guvernul meu”. Este un Guvern controlat de PSD. 

Daca ati observat, primul de langa premierul Ciolos este Vasile Dancu, ceea ce este un semnal pentru tara si sala cine este jupanul in ceea ce priveste sustinerea guvernului. Cel care va sta la dreapta premierului va fi Dancu, incepand de azi. Semnificatia este clara pentru mine, poate pentru altii nu„, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte a mai spus că noul Guvern, al lui Cioloş, se va instala pentru că Victor Ponta a demisionat.

Tariceanu face referire la instalarea unui guvern in mod tenebros. Acest lucru nu ar fi fost posibil daca permierul Ponta nu demisiona. Asta inseamna ca Ponta nu a mai rezistat presiunii si a vrut sa preia ceea ce ar fi trebuit sa faca Gabriel Oprea pentru detensionarea lucrurilor si probabil Piedone, dar vazand ca ceilalti doi nu o fac, a facut-o el. Eu cred ca aici este greseala cadrii Guvernului Ponta si nu, nu stiu ce lucraturi subterane. Pentru ca sunt convins ca nu l-a presat nimeni pe Victor Ponta sa demisioneze, nimeni altcineva decat atmosfera care s-a creat. Si va spune un om care a trecut prin astfel de moment si nu a luat ca singura solutie varianta demisie. Acest guvern se instaleaza pentru ca Ponta a demisionat. Ca imbrancit si de Dragnea, ca a cedat presiunii strazii, asta e realitatea. Victor Ponta a gresit cand a demisionat„, a mai completat Băsescu.

Legat de declaraţia senatoarei Cristiana Anghel, care a cerut suspendarea lui Klaus Iohannis, Băsescu a spus că „că se vorbeste prea uşor de suspedarea lui Klaus Iohannis”.

Cred ca niciodata un presedinte nu va mai fi suspendat decat daca face acte de inalta tradare. Este foarte greu sa intrerupi nejustificat mandatul unui presedinte in fucntie, iar legislatia il protejeaza pe presedinte, chiar si atunci cand este nepopular„, a adaugat fostul sef de stat.

Despre programul de guvernare al lui Cioloş

„Romania are un prim ministru in regula. Marea problema va fi cum va reusi sa isi coordoneze echipa ministeriala unde are multe gauri. Ce m-a surprins, avand in vedere experienta lui Ciolos.

Pentru programul de guvernare, eu din prima seara as fi convocat secretarii generali ai tuturor ministerelor si i-as fi pus sa vina cu situatia proiectelor de investitii si stadiul lor de pregatire. Pai faceam un proiect briliant de guvern. Retinea ce-i convenea, scotea ce nu ii convea din ce aveau ministerele si venea cu un program extrem de pragmatic, specific unui guvern de tehnocrati. Era o chestiune de o ora”, a precizat Dacian Cioloş.

Despre miniştrii din Cabinetul lui Cioloş

„Nu stiu care este proportia celor apropiati de Iohannis. Pot spune cu certitudine ca toti ii vor manca din palma, indiferent cat ii spun de apropiati sau nu. Inclusiv Dancu va incerca sa manance din partea noului stapan„, a completat Cioloş.

„Guvernul Ciolos va lucra foarte bine cu presedintele. Ministrii vor lucra fiecare din ei cu presedintele, daca el va dori sa lucreze cu ei individual, nu numai prin premier. In acelasi timp, mai mult sau mai putin declarat, ministrii vor sustine punctele de vedere ale partidelor care i-au propus. E o naivitate sa imi spuna cineva ca ei nu au sustinere din partea partidelor. Din partea PSD, PNL, in principal, si probabil ca este si vreun ratacit de la UNPR”, a spus Băsescu.

Despre propunerile lui Cioloş pentru Ministerul Justiţiei

Este adevarat ca toate propunerile facute la Justitie vin din zona Monicai Macovei. Si prima, dar cea de-a treia, in mod cert. Eu ma astept de la un ministru nou al Justitiei, sa inteleaga ca Romania a trecut printr-o etapa, au trecut 10 ani pana s-au consolidat institutiile de forta, ca am ajuns la nivelul la care trebuie sa incepem sa vorbim despre forta luptei institutiilor pentru aplicarea legii si pe de alta parte, forta sa fie insotita de respectarea drepturilor omului”, a spus fostul presedinte.

Dacă se va instala Guvernul lui Cioloş cu şampanie

„Eu nu le-as da sampanie, pentru ca trebuie sa se apuce de lucru. Nu doar guvernul Ponta, si guvernul Tariceanu a avut situatii cand nu a avut parte de sampanie, si guvernul Boc, la fel. Am inceput sa dam sampanie pentru ca era o traditie a protocolului si atunci am intrebat daca este obligatoriu sa dai sampanie la Cotroceni. Mi s-a spus ca asa cum fac protocolul, asa este, iar atunci am decis sa se scoata sampania”, a declarat Băsescu.

Despre alegerile din 2016: PSD are premise de câştigare a alegerilor

„Daca ne uitam in sondaje, PSD castiga azi alegerile. Diferenta este de vreo 10 procente in favoarea PSD, pe orice sondaj nepublicat. Nu stiu ce va reusi sa recupereze Guvernul Ciolos, dar PSD are premise de castigare a alegerilor si datorita propagandei formidabile pe care a stiut sa o faca, in primul rand, Ponta”, a spus Basescu.

Intrebat daca Blaga nu a fost un bun organizator, fostul presedinte a spus: „Blaga un bun organizator, strategiile le faceau altii. Si puteti sa ma puneti in fruntea celor care faceau strategiile de campanie. Una este sa o concepi, alta este sa o conduci”.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu, pe Facebook: „Doctor Ponta, mergi, omule, şi te odihneşte”