TURUL FRANŢEI a ajuns la Londra. Germanul Marcel Kittel a câştigat etapa a 3-a

TURUL FRANŢEI. Ciclistul german Marcel Kittel, lansat excelent de echipa sa, Giant, a câştigat la sprint etapa a treia a Turului Franţei, luni, la Londra, bifând al doilea succes de etapă la această ediţie a Marii Bucle.

RomaniaTV.net
07 iul. 2014, 16:35
TURUL FRANŢEI a ajuns la Londra. Germanul Marcel Kittel a câştigat etapa a 3-a

TURUL FRANŢEI. Germanul Marcel Kittel (Giant) şi-a adjudecat, luni, etapa a 3-a a Turului ciclist al Franţei, a doua sa victorie în actuala ediţie, cea cu numărul 101, dintre Cambridge şi Londra, în timp ce italianul Vincenzo Nibali (Astana) îşi păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general, distincţie pe care o cucerise cu o zi înainte, după succesul detaşat din etapa a 2-a.

Citeşte şi TURUL FRANŢEI, scena sărutului. Gafă amuzantă a purtătorului tricoului galben VIDEO

Luni, în mijlocul unei mulţimi incredibil de numeroase (de altfel, cele 3 etape din Anglia au depăşit orice aşteptări din acest punct de vedere, cu peste 3 milioane de spectatori pe marginile şoselelor), Marcel Kittel s-a impus fără probleme pe The Mall, în faţa Palatului Buckingham, fiind cronometrat pe 155 km în 3h38’30’, înaintea slovacului Peter Sagan (Cannondale) şi australianului Miark Renshaw (Omega), precum şi a unui pluton masiv, care a cuprins toţi favoriţii, cronometraţi în acelaşi timp.

Citeşte şi Start regal în Turul Franţei. Prinţii Wiliam şi Harry, alături de Kate Middleton, au dat startul competiţiei

Potrivit Agerpres, întrucât în Turul Franţei nu sunt acordate bonificaţii de timp la sosiri (şi nici la sprinturile intermediare), clasamentul general se menţine cel din ziua precedentă, avându-l în frunte pe Vincenzo Nibali, urmat la 2 secunde de Peter Sagan, în timp ce pe locul 3 a urcat, cu acelaşi timp, elveţianul Michael Albasini (Orica).

Cu aceasta, frumosul periplu englez al Turului 2014 se încheie, marţi fiind programată prima etapă pe continent, a 4-a, Le Touquet-Paris-Plage – Lille Metropole (163,5 km).