Un cimitir aflat pe traseul autostrăzii Deva-Lugoj, mutat pentru continuarea lucrărilor

Un cimitir fără autorizaţie, ce a fost descoperit întâmplător pe raza comunei hunedorene Brănişca, odată cu începerea lucrărilor la tronsonul de autostradă Deva-Lugoj, a început să fie mutat luni într-un loc stabilit de autorităţi, la final urmând să fie săvârşită o slujbă religioasă de pomenire şi un parastas pentru cei 315 decedaţi ce a fost îngropaţi acolo.

07 oct. 2014, 10:59
Un cimitir aflat pe traseul autostrăzii Deva-Lugoj, mutat pentru continuarea lucrărilor

Operaţiunea este necesară, deoarece cimitirul fără autorizaţie este amplasat pe traiectoria autostrăzii Deva-Lugoj, iar proiectul de execuţie al investiţiei nu poate fi modificat, potrivit Agerpres.

Cimitirul va fi mutat la circa 300 de metri distanţă de locul actual. Rămăşiţele pământeşti ale decedaţilor vor fi strămutate în sicrie şi aşezate în alte gropi ce au început să fie săpate în noul cimitir. Sunt 315 persoane care au decedat, de-a lungul anilor, în căminul de bătrâni de la Brănişca şi nu au avut rude sau alţi aparţinători. La final, vom face un parastas pentru toţi cei decedaţi„, a declarat, marţi, primarul comunei Brănişca, Teodor Lazăr.

Operaţiunile de înhumare şi relocare a mormintelor sunt supravegheate de Medicina Legală şi sunt executate de o firmă de pompe funebre. Se estimează că strămutarea spre noul cimitir va dura circa trei săptămâni. Ulterior, cimitirul va fi predat Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială Hunedoara, în subordinea căreia se află căminul de bătrâni din comuna Brănişca.

CITEŞTE ŞI: Cum arată autostrada care va conecta România la reţeaua europeană de autostrăzi VIDEO