Un nou PARTID de STÂNGA devine a treia CEA MAI POPULARĂ forţă POLITICĂ

Un nou partid de stânga, 'Podemos' (Putem), a devenit a treia cea mai populară forţă politică din Spania, potrivit unui sondaj de opinie publicat luni, ilustrând nemulţumirea faţă de celelalte două principale partide ca urmare a scandalurilor de corupţie şi măsurilor de austeritate adoptate în plină criză economică, informează Reuters, citată de Agerpres.

04 aug. 2014, 16:47
Un nou PARTID de STÂNGA devine a treia CEA MAI POPULARĂ forţă POLITICĂ

Podemos a devenit a treia cea mai populară forţă politică din Spania. Noul partid de stânga a obţinut un scor surprinzător, de 8% din voturi, la alegerile europene din Spania, din luna mai şi este creditat cu 15,8% din voturi la următorul scrutin parlamentar planificat pentru sfârşitul anului 2015, potrivit sondajului organizat de Centrul de Cercetare Sociologică (CIS).

Partidul Popular (PP) la guvernare, văzut ca beneficiar al unei redresări economice în curs, ar obţine 30% din voturi, în timp ce socialiştii ar obţine 21,2%, potrivit sondajului CIS.

Citeşte şi GEORGE MAIOR, despre politicieni: Majoritatea sunt preocupaţi de PROPRIA IMAGINE, perpetuare în politică

‘Podemos’, condus de lectorul în ştiinţe politice Pablo Iglesias, se plasează astfel în faţa Stângii Unite, care a obţinut 8,2% din intenţiile de vot, şi a UPD (centru-stânga) cu 5,9% din intenţiile de vot, conform sondajului.