Uniunea Europeană are DOVEZI privind prezenţa TRUPELOR RUSE în Ucraina

Uniunea Europeană şi NATO dispun de probe solide privind prezenţa de trupe ruse în Ucraina, cu toate că autorităţile ruse neagă aceasta, a declarat europarlamentarul olandez Johannes Cornelis van Baalen într-un interviu pentru Deutsche Welle, citat de publicaţia Ukrainskaia Pravda, potrivit Agerpres.

22 sept. 2014, 11:23
Uniunea Europeană are DOVEZI privind prezenţa TRUPELOR RUSE în Ucraina

‘Evident, avem dovezi. Avem imagini din satelit. De la Kremlin am auzit deja: nu există trupe ruse în Crimeea, iar acum ,,nu există,, nici în partea de est a Ucrainei. Toată lumea ştie însă că aceasta este o minciună’, a afirmat parlamentarul european olandez, insistând: ‘UE are dovezi şi NATO are dovezi’, chiar dacă Putin le va nega şi respinge.

‘Dacă nu sunt trupe ruse în Ucraina, atunci de unde vin cadavrele soldaţilor ucişi? De unde vin răniţii în spitalele militare din Rostov şi Sankt Petersburg?’, a întrebat retoric el, adăugând că ‘negările părţii ruse sunt lipsite de sens’.

‘Este o minciună pură şi propagandă, în care, din păcate, mulţi oameni cred. Şi Putin va continua să facă ceea ce-i place: să trimită trupe sau să le retragă. În el nu se poate avea încredere’, a subliniat europarlamentarul menţionat.

Citeşte şi Majoritatea românilor, îngrijoraţi de situaţia din Ucraina şi de atacurile organizaţiei Statul Islamic

De asemenea, el crede că Statele Unite şi Uniunea Europeană ar trebui să ajute Ucraina în discuţiile cu Moscova.

‘Atât SUA, cât şi UE ar trebui să comunice cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, în condiţii de confidenţialitate şi să lămurească ce vrea de fapt Ucraina şi modul în care ea poate fi ajutată. Un compromis cu preşedintele rus va însemna că Putin a câştigat’, a spus el.

UE şi-a schimbat radical atitudinea faţă de Rusia, a mai spus europarlamentarul olandez, indicând că Bruxellesul are un ‘plan B’ în cazul în care Moscova va închide robinetul gazelor la iarnă.

Citeşte şi Putin ameninţă că poate cuceri orice capitală europeană, INCLUSIV BUCUREŞTIUL, în două zile VIDEO

‘De la Rusia te poţi aştepta la orice. Şi cred că UE are un ,,plan B,, deşi nimeni nu va spune cu voce tare. Cred că ţările care sunt cele mai dependente de gazele ruseşti vor avea alternativă, în conformitate cu acest plan. De exemplu, transportul de gaze lichefiate cu camioanele. Aceasta este desigur o alternativă costisitoare, dar poate fi pusă în aplicare’,a estimat acelaşi eurodeputat. ‘De asemenea trebuie să ajutăm Ucraina la iarnă. Aceasta poate fi scump, dar în caz de nevoie, va trebui s-o facem’, a insistat el.